reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Faktycznie w przypadku łożyska na przedniej ścianie ruchy czuje się później [emoji4] z dodatkową fałdką na brzuchu lekarz powiedział że ruchy mogę czuć za jakieś 2 - 3 tygodnie.

Mam jeszcze pytanie dotyczące badań na cukier. Mój wcześniejszy lekarz do tej pory nie zlecił mi testu na krzywa cukrowa czy jak to się nazywa, a teraz jak byłam u innego lekarza powiedział że przy mojej masie ciała bezwzględnie powinnam mieć zrobione badanie już na samym początku ciąży żeby wykluczyć cukrzycę. A jak było u was? W którym tc miałyście takie badania?
Ja miałam 1 krzywą jakoś w 10-11 tc, i teraz jakoś w 23 tc. Z tym, że ja mam już zdiagnozowane problemy z cukrem i stąd też lekarz chyba "musiał" na początku mnie też tą krzywą męczyć. Ty masz stwierdzone jakieś problemy cukrowe?

reklama
A ja dziś poczyniłam bardzo dla mnie nieprzyjemne zakupy, kupiłam mianowicie 3 koszule nocne i szlafrok do szpitala. Nawet nie chcę o tym myśleć [emoji33]

A ja dziś poczyniłam bardzo dla mnie nieprzyjemne zakupy, kupiłam mianowicie 3 koszule nocne i szlafrok do szpitala. Nawet nie chcę o tym myśleć [emoji33]
Ja jestem w ciemnym lesie jeśli chodzi o takie zakupy. W maju mam mnóstwo wydatków - urodziny moje, męża i mojego ojca. Do tego przegląd i OC oraz mechanik żeby ten złom w ogóle przegląd przeszedł [emoji33]. Więc najprędzej w czerwcu się wezmę za kupowanie dla dziecka i dla siebie.

Ja miałam 1 krzywą jakoś w 10-11 tc, i teraz jakoś w 23 tc. Z tym, że ja mam już zdiagnozowane problemy z cukrem i stąd też lekarz chyba "musiał" na początku mnie też tą krzywą męczyć. Ty masz stwierdzone jakieś problemy cukrowe?
Nie miałam wcześniej problemów z cukrem, ale podobno u kobiet z BMI powyżej 35 powinno być zrobione już na początku ciąży. Trochę mnie zmartwił bo powiedział że nie miałam też innych badań zrobionych i teraz nawypisywał mi tego trochę.

Kejti, zrób jak najszybciej, żeby w razie czego zacząć dietę [emoji4]

Colorado, czyżby pójście do szpitala stało się realne? [emoji16]

Ja też mam maj fatalny pod względem wydatków... Z tej okazji poszłam dziś po nowe buty [emoji23][emoji23][emoji23]

Nagini, u nas to samo, armagedon wydatkowy. Dziś uruchomiliśmy nasze rezerwy odkładane :/ ale mamy załatwiony prezent komunijny dla chrześnicy męża, garnitur dla męża, kolejny element wyprawki tym razem mojej... A też jeszcze przede mną urodziny męża, taty i mamy [emoji23] no ale nie poszalejemy w tym roku z prezentami :)

Kejti, nie martw się, nadrobisz zaległości badaniowe :) widocznie pierwszy lekarz dosyć lekko do wszelkich zaleceń podchodził :/

Ka, szpital mam ciągle z tyłu głowy, chociaż staram się za dużo o tym nie myśleć. Znaleźć dużą koszulę + ciążową + żeby nie wyglądała jak ciotki Hiacynty sprzed 2 wojny światowej to jest mega wyzwanie [emoji33] kupiłam koniec końców w chińskim markecie. W chińskiej rozmiarówce szlafrok mam w rozmiarze 5xl!!!! [emoji23][emoji23][emoji23] Nie wiem czy chinki występują w ogóle w takim rozmiarze [emoji23][emoji23][emoji23]

Jakie buciki nabyłaś? [emoji1]

Dzięki dziewczyny [emoji4] fajna ta grupa wsparcia!

A skoro temat o ciuchach to czy zamawiałyście ciuchy z bon prix? Ja się trochę czaje ale nigdy z tamtąd nic nie zamawiałam i nie wiem jak strzelać w rozmiarówkę. Według tabel powinnam mieć rozmiar 56[emoji849] a normalnie mieszcze się w 50 i to dla mnie trochę dziwne...

Dzięki dziewczyny [emoji4] fajna ta grupa wsparcia!

A skoro temat o ciuchach to czy zamawiałyście ciuchy z bon prix? Ja się trochę czaje ale nigdy z tamtąd nic nie zamawiałam i nie wiem jak strzelać w rozmiarówkę. Według tabel powinnam mieć rozmiar 56[emoji849] a normalnie mieszcze się w 50 i to dla mnie trochę dziwne...
Ja regularnie zamawiam w bon prixie :), na zwykłe zakupy ciuchowe mało kiedy już chodzę... Zwykle zamawiam ciuchy 1-2 rozmiary mniejsze, zwłaszcza te z elastycznych materiałów. Najlepiej zamów sobie kilka rzeczy na próbę, w mniejszym niż wynika z tabelki rozmiarze, zobaczysz jak wygląda ich rozmiarówka. Jak będziesz niezadowolona masz możliwość zwrotu w paczce, w której oni przysyłają zamówienie. Dobrze jest zamawiać w momencie jak mają promocję na darmową dostawę, wtedy nie płacimy 2x za przesyłkę w sytuacji zwracania ciucha ;) jak zapiszesz się na newsletter to dostaniesz też jakiś bonus zakupowy :)

Ja w spodnie w sklepach to wchodziłabym chyba w 50-52, z bon prixa zamawiam jegginsy 46-48. Sukienki mam wszystkie 44/46. Mało kiedy okazuję się, że wzięłam zbyt mały rozmiar. Tabelka u mnie zawyża rozmiar, muszę na czuja zamawiać :) no i dobrze czytać komentarze pod ciuchem, bo tam dziewczyny dają znać, czy lepiej zamówić swój rozmiar, mniejszy, większy ;)

Ja regularnie zamawiam w bon prixie :), na zwykłe zakupy ciuchowe mało kiedy już chodzę... Zwykle zamawiam ciuchy 1-2 rozmiary mniejsze, zwłaszcza te z elastycznych materiałów. Najlepiej zamów sobie kilka rzeczy na próbę, w mniejszym niż wynika z tabelki rozmiarze, zobaczysz jak wygląda ich rozmiarówka. Jak będziesz niezadowolona masz możliwość zwrotu w paczce, w której oni przysyłają zamówienie. Dobrze jest zamawiać w momencie jak mają promocję na darmową dostawę, wtedy nie płacimy 2x za przesyłkę w sytuacji zwracania ciucha ;) jak zapiszesz się na newsletter to dostaniesz też jakiś bonus zakupowy :)

Ja w spodnie w sklepach to wchodziłabym chyba w 50-52, z bon prixa zamawiam jegginsy 46-48. Sukienki mam wszystkie 44/46. Mało kiedy okazuję się, że wzięłam zbyt mały rozmiar. Tabelka u mnie zawyża rozmiar, muszę na czuja zamawiać :) no i dobrze czytać komentarze pod ciuchem, bo tam dziewczyny dają znać, czy lepiej zamówić swój rozmiar, mniejszy, większy ;)
No właśnie teraz mają promocje na dostawę dlatego się czaję. Dzięki za informacje chyba się skuszę na kilka rzeczy.

reklama
No właśnie teraz mają promocje na dostawę dlatego się czaję. Dzięki za informacje chyba się skuszę na kilka rzeczy.
Moim zdaniem warto. Niestety wiem jak ciężko jest kupić coś ładnego, dobrego jakościowo w większym rozmiarze :)

Kasę za zwroty oddają szybko jak coś [emoji1]

Do góry