Ka, wszystko pewnie kwestia ciuchów [emoji1] niektóre dodają, inne odejmują trochę kg. Ale cieszę się, że widzisz Pyrka [emoji1]
Nie bylo mnie dosc dawno, ale juz wszystko ok. Jak pisałam bylo ciężko, szukalam dibrego ginekologa, a trafiłam zle. W kazdym razie teraz trzymam sie mojego ginekologa, u ktorego rozpoczęłam ciaze, jestem juz po badaniach prenatalnych wyniki sa dobre, ryzyko wad genetycznych niewielkie
Pochwale sie , ze poki co to 2kg w dol, mimo brakow wymiotow jakos mi sie udalo
Tak sie ostatnio zastanawiam nad tym kiedy jest odpowiedni moment na to, zeby zaczac kupowac wyprawke ? Jestem w 16tc, myslalam, zeby zaczac po 20tym tygodniu jak bede po 2gim badaniu prenatalnym, ale niekotrzy mowia, ze to zbyt wczesnie... jak to bylo u Was?
No będąc w ciąży to trochę późno już na szukanie ginekologa
potem lekarze wybrzydzają, bie chcą prowadzić ciąży od połowy. ja miałam tyle dobrze, że do tego gina trafiłam i mnie diagnozował, a potem stymulował owulację i doprowadził w końcu do ciąży. Po przejściach z innymi lekarzami, to do tego się tak przylepiłam, że nie puszczę [emoji1]
Co do wyprawki, to ja tak ostrożnie zaczęłam kupować po połówkowych
jak upewniłam się, że z bejbikiem wszystko ok
ale ciągle jestem w tyle [emoji23]
Bardzo ładnie wyglądasz i nie widać Twoich kilogramów, serio!! Może masz magiczną wagę tylko że wyświetla się więcej niż jest o jakieś 20kg
To położna też musi mieć taką magiczną wagę [emoji23] dzięki [emoji8]
Nie znalazlam tez nikogo prywatnie kto bylby godny polecenia w okolicy, wszyscy gdzies daleko, a chyba jednak wole miec wszystko na miejscu
Na miejscu to duża zaleta
ja dojeżdżam 25 min, więc nie tak strasznie daleko chyba [emoji1]
Ja szlam zestresowana na badania prenatalne, ze na pewno nic nie bedzie widac i sie naslucham , tymbardziej, ze szlam z mezem , mimo ze wie jaka mam wage jakos wolalam uniknac przy nim komentarzy i co? Waze 127kg a lekarz nic.. zero komentarzy , kazal tylko brzuch troche reka przytrzymac i badanie przebieglo bez problemów w milej atmosferze, co prawda napisal, ze badanie utrudnione z powodu nadwagi , ale jakos szyblo zwinnie mu to szlo wiec ja tam utrudnień nie widzialam
U mnie też tylko wpisał w opisie, że warunki badania trudne przez "tkankę podskórną" [emoji23] ale tak to nic nie mardzuił lekarz, tylko czasem narzekał na małego, że nie chce mu się obrócić tak, jak on potrzebuje do badania
Jak mozna spytac to ile wazysz? I ktory to tydzien ?
Wygladasz bardzo ladnie
Dzięki
97,5 kg, 22t6d
narazie niecałe 2kg na plusie, a zdarza mi się zgrzeszyć [emoji33] ale teraz mam nadzieję, że jednak uda mi sie nie przytyć więcej niż 10 kg
Łał ale ty masz wcięcie w talii ! Nigdy bym nie powiedziała ze jesteś w ciąży !
No właśnie każdy się dziwi, bo obstawiają co najwyżej 1 trymestr [emoji1] ale to dobrze nawet, ciągle chodzę w ciuchach nie-ciążowych [emoji23] eliminuję tylko to, co mnie w brzuchola ciśnie.
Colorado pięknie wyglądasz [emoji4]
Oczekująca nie ma czegoś takiego jak za szybkie kompletowanie wyprawki.
Jak musisz kupić wszystko od podstaw to im szybciej zaczniesz tym lepiej. Co miesiąc można przeznaczyć pewną kwotę i nie odczujesz tego.
I jeszcze jak masz siłę to też ważne.
Dzięki [emoji8]
W kwestii wyprawki to chyba każdy w swoim tempie kompletuje
ja się bałam, że coś będzie nie tak. Dlatego tak zwlekałam, a pieniądze powoli gromadzimy na wyprawkę, po prostu kurier potem do nas będzie codziennie przychodził [emoji23] a u nas w grupie sierpniówek są dziewczyby, co od samego początku obkupują się
Hej dziewczyny, to ja niestety waże najwięcej z was bo aż 145kg
to moja druga ciąża, jestem obecnie w 19/20 tygodniu. Też boję się zawsze ważenia u połoznej, i komentarzy innych lekarzy niż mój prowadzący....
Lekarze i położne powinni być profesjonalni. Nie daj sobie psuć humoru martwiąc się na zapas
ciesz się tym stanem [emoji8] teraz trzeba dbać o siebie, ale wiadomo, że wagi supermodelki się teraz nie osiągnie
ważne, że maluch rosnie zdrowo