Luiza.
Fanka BB :)
Witaj! Mnie póki co tylko pani od badań prenatalnych skomentowała, że będzie miała problem z badaniem, bo powłoki, bla bla bla... A tak to jeszcze nie usłyszałam nic na temat swojej wagi, od żadnego z lekarzy. Na dzień dzisiejszy waże nadal 130kg (ha! przez miesiąc nic nie przytyłam).Na szczęście jestem proporcjonalnie zbudowana ale silnej woli to ja w lato nie mam.....te lody naturalne są pyszne
Zastanawiam się czy ktoras z was spotkala sie z przykrymi komentarzami na temat swojej wagi gdy szłyście rodzić. Tamat wagi jest dla mnie absolutnym tabu i mòj mąż nawet.nie wie ile ważę....wazenie u położnej jest dla mnie traumatyczne
Nie dziwię ci się Ja przechodzę 3 ciążę i wiem czego się spodziewać, ale niektóe mamy czytając niektóre fora mogą się przestraszyćDziewczyny, przestałam czytać sierpniówki, bo mimo mojego sceptycyzmu i wszystkiego zaczelam ostatnio świrować. Ostatnio widziałam panikę dot. głaskania się po brzuchu, że be, że poród przedwczesny ...Wolę sobie tego nie fundować
Dobry pomysł, mój jednak wie ile ważęA co do wagi i męża... Mój nie ma pojęcia ile ważę i dopóki nie będę ważyć 70 to się nie dowie [emoji23]
Najgorsze są takie, mam okazję widywać podobnego kroju mamusie niedzielne, jak je nazywam...No niektóre laski swiruja przed i po porodzie haha
Mojego brzucha było widać jużok 14-15 tygodnia, od tej pory mniej więcej w ciążowych spodniach chodzę, a teraz to w ogóle wywaliło mnie do przodu i wyglądam jak do poroduPaula ale fajny ciążowy brzuszek Zastanawialam się właśnie kiedy u was dziewczyny zaczelo być widac brzuszek ciazowy. Mi chyba w tym tygodniu(23) zaczęło troche byc widać...tak jakbym miała wzdęcie cały czas.
Ja ubranka zaczęłam kupować bardzo wcześnie, bo ok 16 tygodnia, ale ze względu na to, że posypię się z miesiąc wcześniej, może też być sytuacja, że gieniu zechce mnie zamknąć w szpitalu, bo odzywa się u mnie nadciśnienie, cukrzyca i anemia, no i bliźniaczki wysysają ze mnie wszystkie siły. Także do końca maja chcę mieć już wsio gotowe, razem z torbą do szpitala, wózek zostawiam na koniec, bo nie ma nic co mnie zainteresowało.Tak sie ostatnio zastanawiam nad tym kiedy jest odpowiedni moment na to, zeby zaczac kupowac wyprawke ? Jestem w 16tc, myslalam, zeby zaczac po 20tym tygodniu jak bede po 2gim badaniu prenatalnym, ale niekotrzy mowia, ze to zbyt wczesnie... jak to bylo u Was?
Mój, mimo bliźniaczej ciąży, powiedział, że jeszcze mam się tym nie stresować i chodzić sobie spokojnie, oszczędzać się, zdrowo odżywiać i takie tam.Mam tez pytanie odnosnie porodu, kiedy lekarz powinien zaczac ten temat ? Czy cc czy sn ? Mysle, ze to jezzcze troche wczesnie, ale wolalabym juz wiedziec czy np nadcisnienie i otylosc mnie kwalifikuje tylko do cc czy jest szansa na sn.
W maju mam tez wizytę w poradni patologi ciazy, lekarz wolal , zeby mnie tam zobaczyli i zdecydowali czy mam.byc prowadzona u nich... mam nadzieje, ze skoro cisnienie sie unormowalo przy tabletkach to wroce do swojego lekarza a tam tylko pokaze sie co jakis czas na kontroli
Ostatnia edycja: