reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Banany i cola, wiem że zaraz ktoś się oburzy na cole, ale dziecko w 1 trymestrze nie reaguje na to co jemy i nie pobiera z tego składników odżywczych, więc można jeść prawie wszystko a nawet jak powiedzial mój lekarz, można nic nie jeść. Lepiej ratować się przed biegunką.

reklama
Ok, trzeba będzie się zaopatrzyć w zapas coli ;( ja raczej z tych co nie piją slodzonych i gazowanych, ale po wczorajszym dniu to ja nawet dwie wypije ;p

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

Wygazowaną colę można nawet małym dzieciom podawać przy jelitówce.

zem3ha00c8ymi2vu.png

l22nio4pq4aihh5l.png

Dopiero 10 tydzień, chociaż czuję jakby to trwało już od pół roku :) dzisiaj np do mdłości i bólu brzucha doszedł ból głowy i tak mnie ćmi, że wracam spać. Ogólnie czasem przysypiam cały dzień i mam takie wyrzuty sumienia, że nie pracuję, a jak nie pracuję to nie zarabiam, uroki wolnego zawodu :(
Pamiętaj, żeby pić dużo wody, głowa boli z odwodnienia. Mi jeszcze pomogło łykanie magnezu, bo głowa mnie potrafiła przez 5 dni bez przerwy boleć...

Nadrobisz jeszcze pracę [emoji11]

Ja póki co oprócz bolu po lewej stronie pleców i czasem klucia jajników czuje się ok. Zaczynam dziś 8tc. W poniedziałek wybieram się do lekarza z NFZ ale podobno z dobrym sprzętem jeśli też będzie miał problem to już wybrałam klinikę gdzie pójdzie prywatnie potwierdzić ciaze. Nie potrafię nawet cieszyć się swoim stanem skoro wszystko takie niepewne. ;(

Wczoraj miałam biegunkę... czy macie jakieś sposoby , żeby poradzić sobie w ciąży z biegunka?

Wrzuć na luz, stresowanie się w niczym i tak nie pomoże :)

Na biegunkę to jedyne co znam to gorzka czekolada /kakao ;)

[emoji255]21.08[emoji255]
8une3e3kck8m6mea.png

Ja tak trochę z innej beczki.

Z jakich fotelików samochodowych dla maluszków korzystałyście/korzystacie? Chodzi mi o te na pierwszy etap :)

Jakiś czas temu odkupiliśmy od znajomych fotelik maxi cosi city, bez isofix, zapinany na pasy. Teraz zaczynam mieć wątpliwości, czy się nie pospieszyliśmy nadto, czy nie lepiej go jednak sprzedać i kupić taki z bazą isofix?

W poprzednim aucie nie mieliśmy nawet isofixa, a teraz już mamy, więc jest to opcja do rozważenia :)

8une3e3kck8m6mea.png

Hej dziewczyny, czytam na bieżąco, ale nie odzywam się bo mam w domu kulminację remontu. Wczoraj się za dużo napracowałam i w pewnym momencie dostałam ostrego bólu brzucha. Na szczęście przeszło jak polezalam, musiałam sobie coś naderwać. Cóż, muszę się więcej oszczędzać, ale to takie trudne jak się w domu ma taki bałagan... Moja dzidzia kopie jak szalona, czuję ją już bardzo wyraźnie :) Jestem pod wrażeniem, bo w 1 ciąży miałam łożysko na przedniej ścianie i dopiero teraz widzę jak bardzo to amortyzowalo ruchy :) Teraz mam na tylniej więc czuję je o wiele lepiej :)

p19uqqmzxqi22hcj.png

Możesz dokupić adaptery czy ta bazę osobno. Nie znam się zbytnio bo mamy zwykły do pasów

f2wl2n0a5jm4l1ng.png
No właśnie do tego fotelika nie ma bazy w ogóle, adaptery tylko do wózka, stąd też mam wątpliwości...

A ten na pasy sprawdza Ci się?

Mnie przeraziło, jak przeczytałam, że większość rodziców źle zapina te fotelika i nie spełniają one swojej roli wtedy [emoji33] obawiam się, że ja też lepsza mogę nie być w tym temacie [emoji14]
No i w ciąży nie zalujcie sobie magnezu. Ja brałam magne b6 3x2 tabl. Podobno M.in. zapobiega puchnieciu

f2wl2n0a5jm4l1ng.png
Potwierdzam, mi magnez na bóle głowy pomógł, mam ochotę gina na rękach nosić [emoji4]

Hej dziewczyny, czytam na bieżąco, ale nie odzywam się bo mam w domu kulminację remontu. Wczoraj się za dużo napracowałam i w pewnym momencie dostałam ostrego bólu brzucha. Na szczęście przeszło jak polezalam, musiałam sobie coś naderwać. Cóż, muszę się więcej oszczędzać, ale to takie trudne jak się w domu ma taki bałagan... Moja dzidzia kopie jak szalona, czuję ją już bardzo wyraźnie :) Jestem pod wrażeniem, bo w 1 ciąży miałam łożysko na przedniej ścianie i dopiero teraz widzę jak bardzo to amortyzowalo ruchy :) Teraz mam na tylniej więc czuję je o wiele lepiej :)

p19uqqmzxqi22hcj.png

Oszczędzaj się więcej, są rzeczy ważniejsze od remontu czy porządku [emoji11]

8une3e3kck8m6mea.png

reklama
Do góry