reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Jejku, wróciłam właśnie dopiero do domu. Wyjechała o 7 wróciłam po 19... Cały dzień pracy, objechalam pół Śląska - Katowice, Mikołów, Wodzisław Śląski. Miałam masakryczny dzień i jestem wykończona...

Nadrobiłam wasze wpisy. Co do zwierząt - my mamy 3 psy, kosztaniczki, rybki i ponad 20 kur [emoji16] i jeszcze u nas w domu mieszkają dwa koty, ale to są babcine. Ja jestem typową psiarą. Z resztą pracuję też z psami i z dziećmi - prowadzę dogoterapię.

W dzieciństwie nie pamiętam, kim chciałam być. Jako nastolatka miałam iść do zakonu, ale jakoś minęło - miało to pewnie związek z poznaniem całkiem sympatycznego faceta [emoji16] potem wpadło mi do głowy, żeby zostać psychologiem i jestem na końcówce realizacji planu.

Zdjęciem dzieciątka podzielę się dopiero w czwartek, bo wtedy mam wizytę u gina [emoji4]

oar8csqvppnyeagm.png

Zuza Kattaya Kasia Edysiek wszystkie dzieciątka śliczne :*
Zuza dwa razy dziennie inhaluje ostatnio to tak go nudzą inhalacje że zasypia :D Zdrówka dla chłopaków :*
Ja chciałam być sprzedawcą ,pielęgniarką i kierowcą wyścigowym :D Zostałam kosmetyczką a prowadzę wulkanizacje :D Z kierowcy coś mam bo uwielbiam szybką jazdę ;)
Ja dziś po wizycie mam w brzuchu ostry stan zapalny z czego niewiadomo i dlatego mam takie silne bóle brzucha jak przy okresie jakiś antybiotyk dostałam i przeciwbólowe.Do tego mam iść po skierowanie i do chirurga na usunięcie czegoś z piersi.A do tego czeka mnie usunięcie cysty już mi powiedział że znieczulenie ogólne i gdzieś koło tygodnia w szpitalu... Zobaczymy co będzie za miesiąc... Humor mam przez to paskudny...

Człowiek na spacer wyjdzie a tu tyle wpisów! [emoji1]

Zuza, behawiorysta to różny koszt. Ale Poznań to duże miasto, pewnie będzie większy wybór :) jeśli męczycie się z psinką ciężką do okiełznania, może to być rozwiązanie. Albo trener właśnie. Po kilku zajęciach nauczycie się, jak sami kontynuować szkolenie w domu i egzekwować dobre zachowania :) ja trochę amatorsko tresowałam psa rodziców, ale on jest wdzięczny do tego [emoji1] i taki mądry, bardzo dużo komend zapamiętuje, łącznie z tym, żeby skarpetki tacie przyniósł [emoji14]

Kattaya, Kasia, Zuza, Edysiek - cudne dzieciaczki :) osobiście jestem przekonana, że dorastanie dzieci ze zwierzakami jest bardzo ważnym doświadczeniem, uczy empatii i szacunku. W pewnym wieku też odpowiedzialności :) szczury są ponoć bardzo inteligentne! Nie miałam osobiście nigdy kontaktu, ale chętnie poznałabym szczurka [emoji6] ze zwierząt to tylko pająków się boję.

Swing, muszę obaczyć audiobooki faktycznie, z darmówek niewiele ciekawych rzeczy znalazłam, albo mega kiepskiej jakości.

Moje kocury są kulturalne, na nikogo nie polują, tylko robią rewizję wszystkich torebek, toreb, siatek, plecaków itp gości [emoji23] a już najgorzej, jak torebka ma frędzelki, to już po torebce [emoji14] takie teletubisie z nich :)

Ka, podziwiam wszystkich, co pracują w bezpośrednim i gęstym kontakcie z ludźmi. Ja nerwowo siadam zderzając się z ludzką głupotą.
Zajmuję się tłumaczeniami, w większości mam bezpośrednich klientów, z nimi kontakt jest cudowny i bezproblemowy. Za to z biurami tłumaczeń porezygnowałam ze współpracy, bo to jakaś tragedia była jeśli chodzi o kontakt z nimi. Stwierdziłam, że kasa rzecz nabyta, a nerwów zszarganych nie da się kupić [emoji14]

8une3e3kck8m6mea.png

Dziewczyny, czytałam dziś, że są jakieś świeżutkie badania, pokazujące, że jak kobieta karmi dziecko piersią 6 do 12 mcy, to ryzyko zachorowania na cukrzycę spada prawie o 50% !!! Niezależnie od tego, czy miała cukrzycę ciążową czy nie. Karmienie do 6 mcy zmniejsza ryzyko o 25%. Badania były przeprowadzane przez 30 lat, więc są chyba wiarygodne :)

Ponoć to prolaktyna, która wtedy jest wysoka, zbawiennie wpływa na komórki beta wysp trzustkowych.

Dzielę się tym newsem, może komuś się przyda :)

8une3e3kck8m6mea.png

Zuza roczek robimy w domu, trochę osób będzie ale jakoś to ogarniemy:)

Agunia przykro mi z powodu Twoich problemów zdrowotnych. Wiesz już kiedy idziesz do szpitala? Ja dzisiaj będę dzwonić do chirurga żeby umówić się na usg i na zabieg.

Siruna uwielbiam pyzy. W ciąży dużo ich jadłam, zresztą wszystkiego dużo jadłam :-) :):-) :):-) :)

reklama
Zuza Kattaya Kasia Edysiek wszystkie dzieciątka śliczne :*
Zuza dwa razy dziennie inhaluje ostatnio to tak go nudzą inhalacje że zasypia :D Zdrówka dla chłopaków :*
Ja chciałam być sprzedawcą ,pielęgniarką i kierowcą wyścigowym :D Zostałam kosmetyczką a prowadzę wulkanizacje :D Z kierowcy coś mam bo uwielbiam szybką jazdę ;)
Ja dziś po wizycie mam w brzuchu ostry stan zapalny z czego niewiadomo i dlatego mam takie silne bóle brzucha jak przy okresie jakiś antybiotyk dostałam i przeciwbólowe.Do tego mam iść po skierowanie i do chirurga na usunięcie czegoś z piersi.A do tego czeka mnie usunięcie cysty już mi powiedział że znieczulenie ogólne i gdzieś koło tygodnia w szpitalu... Zobaczymy co będzie za miesiąc... Humor mam przez to paskudny...
To trochę ci się zebrało. Ale nie ma co. Trzeba o siebie zadbać. Ja to nawet boję się myśleć co tam u mnie we wnetrznosciach się dzieje....

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Do góry