Mimi2330
Fanka BB :)
ChciałabymNagini gratuluję! Oby dalej było wszystko do znudzenia książkowo ja prenatalne mam 7.02.
Mimi, to Twój krem! Masz swoją markę? [emoji16]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ChciałabymNagini gratuluję! Oby dalej było wszystko do znudzenia książkowo ja prenatalne mam 7.02.
Mimi, to Twój krem! Masz swoją markę? [emoji16]
Jak bym czytała o sobie u mnie większość pokarmów "nie przyjmowała się" w tym tygodniu ciążyWczoraj wieczorem zjadłam jabłko i zaledwie 10 minut później wylądowało w toalecie. Nie przyjęło się
No jak zobaczyłam wyniki to byłam już załamana, ale gin mi powiedział, że dla ciężarnych norma po 2 h to 153, więc u mnie spoko [emoji31] i kogo się tu słuchać...?Kochana nie chce Cię martwić ale ja miałam po 2h 143 i dwóch specjalistów uznało ze mam cukrzycę ciążowa. Po 2h powinno być poniżej 140
Dziękuję za miłe słowa odnośnie mojego brzuchola
Jak bym czytała o sobie u mnie większość pokarmów "nie przyjmowała się" w tym tygodniu ciąży
Gratuluję udanych badań no i córeczki
Co do danonków jestem na nie ale nikogo nie krytykuję- nie mam w zwyczaju narzucać własnych poglądów
Colorado moje gratulacje całkiem spora już ta Pyrka
Jeśli mogę doradzić mój sposób oddawania moczu do badania- ja wchodzę pod prysznic myję się tam wszędzie dookoła, pierwszy strumień oddaję, dopiero po chwili do kubeczka resztę. Od tego czasu mój mocz ma na ogół dobry lub przynajmniej lepszy wynik niż jak kiedyś tak nie robiłam. Ginekolodzy ten sposób polecają
Kattaya, nie załamuj mnie [emoji32] ja ostatnio przez tydzień codziennie wcinałam dżem taki słodzony sokiem zagęszczonym jabłkowym, no bo zdrowszy [emoji24] a nie mogę się od niego uwolnić. Truskawkowy albo gruszkowy [emoji173] napiszę chyba do łowicza z pytaniem o ten cukier [emoji31]Gratuluję udanych wizyt dziewczyny
Colorado z kotkami super
Danonków nie daję, ale generalnie staram się nie kupować nic z cukrem. Chociaż moja siostra mi ostatnio powiedziała, że jak w składzie jest zagęszczony sok jabłkowy ( a prawie we wszystkich owocowych słoikach jest) to jest w tym soku cukier ale producenci nie muszą o tym informować, taki sposób na obejście.
Niby tak... ja też całą ciążę nie mogłam sobie darować ze 2 specjalistów orzeklo jednak cukrzycęNo jak zobaczyłam wyniki to byłam już załamana, ale gin mi powiedział, że dla ciężarnych norma po 2 h to 153, więc u mnie spoko [emoji31] i kogo się tu słuchać...?
Zobaczymy co w poniedziałek powie endokrynolog, jest też diabetologiem, więc w sam raz [emoji14]
Ostatnio cukrowo czuję się nawet lepiej niż wcześniej, mniej jestem głodna i szybciej się najadam, co jest dla mnie egzotyczne [emoji14]
Dzięko [emoji9] To pogodzę Twój sposób i sposób polecony dziś przez gina. Kazał na wieczór się normalnie umyć (no nie! [emoji23]) rano podmyć się, wsadzić tampon, żeby niczym z pochwy nie zanieczyścić, no i zebrać mocz nie z tego pierwszego strumienia. Zobaczymy. Wyszło mi 9500 bakterii, a norma to 300 z groszami chyba [emoji23]
Dziewczyny, tak apropos danonków to ja już widzę jaki będę matko-świr cukrowy [emoji14] nie chcę, żeby dziecko nabawiło się takich problemów jak ja, no i nie chciałabym, żeby musiało znosić też takie szykany w szkole ze względu na wagę jak ja...
Mam nadzieję, że jeśli od małego nie nauczy się rzeczy z cukrem jeść, to będzie łatwiej.
Rany julek, z mamą się dziś widziałam, a ona do mnie, że schudłam [emoji16] wg wagi bez szału, 95 się trzyma, ale może Pyrka mnie podjada [emoji16]
Colorado, no własnie nie wiem czy zrozumiale to napisałam, pierwszy strumień nie do kubeczka, dopiero po chwili kubeczek podstawiam i tak jakby drugi strumień oddaję
No ja też będę anty cukrowy świr jeśli chodzi o dziecko. Nie chcę uzależniać małego od cukru już od samego początku i postaram się unikać go jak ognia
Jak mi stwierdzą cukrzycę to nie będę polemizować. Dziwi mnie tylko taki rozbieg w opiniach lekarzy, medycyna jest przecież jedna [emoji1]Niby tak... ja też całą ciążę nie mogłam sobie darować ze 2 specjalistów orzeklo jednak cukrzycę
No piękna zaiste sprawa [emoji16] za to jak dojdę do etapu gromadzenia wody, to chyba skóra mi pęknie, bo jak już gromadzę wodę, to jak gąbka [emoji32] przez to mam paskudne zdjęcia ze ślubu[emoji14]Szafirek, muszę niedługo zbadać mocz, to zrobię to na Twój sposób [emoji16][emoji16][emoji16]
Colorado, piękna sprawa usłyszeć w ciąży, że się schudło [emoji16] a jeszcze lepiej jeść ziemniaki i chudnąć [emoji23] Jak kiedyś będzie dane mi być matką, to też się boję, że wprowadzę reżim cukrowy...
Edysiek, co czytasz? Jeżeli lubicie kryminały to ja właśnie odkryłam trylogię o prokuratorze Szackim Zygmunta Miłoszewskiego - polecam. Nie mogłam się oderwać.
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom