reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Nagini gratuluję! Oby dalej było wszystko do znudzenia książkowo :) ja prenatalne mam 7.02.

Mimi, to Twój krem! Masz swoją markę? [emoji16]

8une3e3kck8m6mea.png
Chciałabym :D

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

reklama
Dziękuję za miłe słowa odnośnie mojego brzuchola :D

Wczoraj wieczorem zjadłam jabłko i zaledwie 10 minut później wylądowało w toalecie. Nie przyjęło się ;)
Jak bym czytała o sobie :D u mnie większość pokarmów "nie przyjmowała się" w tym tygodniu ciąży :D
Gratuluję udanych badań :) no i córeczki :D

Co do danonków jestem na nie :) ale nikogo nie krytykuję- nie mam w zwyczaju narzucać własnych poglądów :D

Colorado moje gratulacje :) całkiem spora już ta Pyrka :D
Jeśli mogę doradzić mój sposób oddawania moczu do badania- ja wchodzę pod prysznic myję się tam wszędzie dookoła, pierwszy strumień oddaję, dopiero po chwili do kubeczka resztę. Od tego czasu mój mocz ma na ogół dobry lub przynajmniej lepszy wynik niż jak kiedyś tak nie robiłam. Ginekolodzy ten sposób polecają :)

Colorado super wieści.

Swing niech się chłopina nacieszy.

Nagini mój też był przy 1 porodzie, a przy drugim juz nie chciał, bo stwierdził że już widział.

Mimi oby krem pomógł.

Moje dziecię już chrapie, ja wykąpana. Idę zaraz coś poczytać.

zem3ha00c8ymi2vu.png

l22nio4pq4aihh5l.png

Kochana nie chce Cię martwić ale ja miałam po 2h 143 i dwóch specjalistów uznało ze mam cukrzycę ciążowa. Po 2h powinno być poniżej 140

f2wl2n0a5jm4l1ng.png
No jak zobaczyłam wyniki to byłam już załamana, ale gin mi powiedział, że dla ciężarnych norma po 2 h to 153, więc u mnie spoko [emoji31] i kogo się tu słuchać...?

Zobaczymy co w poniedziałek powie endokrynolog, jest też diabetologiem, więc w sam raz [emoji14]

Ostatnio cukrowo czuję się nawet lepiej niż wcześniej, mniej jestem głodna i szybciej się najadam, co jest dla mnie egzotyczne [emoji14]

Dziękuję za miłe słowa odnośnie mojego brzuchola :D

Jak bym czytała o sobie :D u mnie większość pokarmów "nie przyjmowała się" w tym tygodniu ciąży :D
Gratuluję udanych badań :) no i córeczki :D

Co do danonków jestem na nie :) ale nikogo nie krytykuję- nie mam w zwyczaju narzucać własnych poglądów :D

Colorado moje gratulacje :) całkiem spora już ta Pyrka :D
Jeśli mogę doradzić mój sposób oddawania moczu do badania- ja wchodzę pod prysznic myję się tam wszędzie dookoła, pierwszy strumień oddaję, dopiero po chwili do kubeczka resztę. Od tego czasu mój mocz ma na ogół dobry lub przynajmniej lepszy wynik niż jak kiedyś tak nie robiłam. Ginekolodzy ten sposób polecają :)

Dzięko [emoji9] To pogodzę Twój sposób i sposób polecony dziś przez gina. Kazał na wieczór się normalnie umyć (no nie! [emoji23]) rano podmyć się, wsadzić tampon, żeby niczym z pochwy nie zanieczyścić, no i zebrać mocz nie z tego pierwszego strumienia. Zobaczymy. Wyszło mi 9500 bakterii, a norma to 300 z groszami chyba [emoji23]

Dziewczyny, tak apropos danonków to ja już widzę jaki będę matko-świr cukrowy [emoji14] nie chcę, żeby dziecko nabawiło się takich problemów jak ja, no i nie chciałabym, żeby musiało znosić też takie szykany w szkole ze względu na wagę jak ja...
Mam nadzieję, że jeśli od małego nie nauczy się rzeczy z cukrem jeść, to będzie łatwiej.

Rany julek, z mamą się dziś widziałam, a ona do mnie, że schudłam [emoji16] wg wagi bez szału, 95 się trzyma, ale może Pyrka mnie podjada [emoji16]

8une3e3kck8m6mea.png

Gratuluję udanych wizyt dziewczyny:)

Colorado z kotkami super:)

Danonków nie daję, ale generalnie staram się nie kupować nic z cukrem. Chociaż moja siostra mi ostatnio powiedziała, że jak w składzie jest zagęszczony sok jabłkowy ( a prawie we wszystkich owocowych słoikach jest) to jest w tym soku cukier ale producenci nie muszą o tym informować, taki sposób na obejście.
Kattaya, nie załamuj mnie [emoji32] ja ostatnio przez tydzień codziennie wcinałam dżem taki słodzony sokiem zagęszczonym jabłkowym, no bo zdrowszy [emoji24] a nie mogę się od niego uwolnić. Truskawkowy albo gruszkowy [emoji173] napiszę chyba do łowicza z pytaniem o ten cukier [emoji31]

8une3e3kck8m6mea.png

Colorado, no własnie nie wiem czy zrozumiale to napisałam, pierwszy strumień nie do kubeczka, dopiero po chwili kubeczek podstawiam i tak jakby drugi strumień oddaję :D

No ja też będę anty cukrowy świr jeśli chodzi o dziecko. Nie chcę uzależniać małego od cukru już od samego początku i postaram się unikać go jak ognia :)

No jak zobaczyłam wyniki to byłam już załamana, ale gin mi powiedział, że dla ciężarnych norma po 2 h to 153, więc u mnie spoko [emoji31] i kogo się tu słuchać...?

Zobaczymy co w poniedziałek powie endokrynolog, jest też diabetologiem, więc w sam raz [emoji14]

Ostatnio cukrowo czuję się nawet lepiej niż wcześniej, mniej jestem głodna i szybciej się najadam, co jest dla mnie egzotyczne [emoji14]

Dzięko [emoji9] To pogodzę Twój sposób i sposób polecony dziś przez gina. Kazał na wieczór się normalnie umyć (no nie! [emoji23]) rano podmyć się, wsadzić tampon, żeby niczym z pochwy nie zanieczyścić, no i zebrać mocz nie z tego pierwszego strumienia. Zobaczymy. Wyszło mi 9500 bakterii, a norma to 300 z groszami chyba [emoji23]

Dziewczyny, tak apropos danonków to ja już widzę jaki będę matko-świr cukrowy [emoji14] nie chcę, żeby dziecko nabawiło się takich problemów jak ja, no i nie chciałabym, żeby musiało znosić też takie szykany w szkole ze względu na wagę jak ja...
Mam nadzieję, że jeśli od małego nie nauczy się rzeczy z cukrem jeść, to będzie łatwiej.

Rany julek, z mamą się dziś widziałam, a ona do mnie, że schudłam [emoji16] wg wagi bez szału, 95 się trzyma, ale może Pyrka mnie podjada [emoji16]

8une3e3kck8m6mea.png
Niby tak... ja też całą ciążę nie mogłam sobie darować ze 2 specjalistów orzeklo jednak cukrzycę ;)

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Szafirek, muszę niedługo zbadać mocz, to zrobię to na Twój sposób [emoji16][emoji16][emoji16]

Colorado, piękna sprawa usłyszeć w ciąży, że się schudło [emoji16] a jeszcze lepiej jeść ziemniaki i chudnąć [emoji23] Jak kiedyś będzie dane mi być matką, to też się boję, że wprowadzę reżim cukrowy...

Edysiek, co czytasz? Jeżeli lubicie kryminały to ja właśnie odkryłam trylogię o prokuratorze Szackim Zygmunta Miłoszewskiego - polecam. Nie mogłam się oderwać.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Colorado, no własnie nie wiem czy zrozumiale to napisałam, pierwszy strumień nie do kubeczka, dopiero po chwili kubeczek podstawiam i tak jakby drugi strumień oddaję :D

No ja też będę anty cukrowy świr jeśli chodzi o dziecko. Nie chcę uzależniać małego od cukru już od samego początku i postaram się unikać go jak ognia :)

Tak tak, dobrze napisałaś wcześniej i tak zrozumiałam, pewnie ja się koślawo wysłowiła. [emoji16]

Najwyżej powiemy dzieciakom: słuchaj młody/młoda, prędzej sobie trawkę kup, niż czupa czupsa! [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Niby tak... ja też całą ciążę nie mogłam sobie darować ze 2 specjalistów orzeklo jednak cukrzycę ;)

f2wl2n0a5jm4l1ng.png
Jak mi stwierdzą cukrzycę to nie będę polemizować. Dziwi mnie tylko taki rozbieg w opiniach lekarzy, medycyna jest przecież jedna [emoji1]
Szafirek, muszę niedługo zbadać mocz, to zrobię to na Twój sposób [emoji16][emoji16][emoji16]

Colorado, piękna sprawa usłyszeć w ciąży, że się schudło [emoji16] a jeszcze lepiej jeść ziemniaki i chudnąć [emoji23] Jak kiedyś będzie dane mi być matką, to też się boję, że wprowadzę reżim cukrowy...

Edysiek, co czytasz? Jeżeli lubicie kryminały to ja właśnie odkryłam trylogię o prokuratorze Szackim Zygmunta Miłoszewskiego - polecam. Nie mogłam się oderwać.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
No piękna zaiste sprawa [emoji16] za to jak dojdę do etapu gromadzenia wody, to chyba skóra mi pęknie, bo jak już gromadzę wodę, to jak gąbka [emoji32] przez to mam paskudne zdjęcia ze ślubu[emoji14]

8une3e3kck8m6mea.png

reklama
Ka polecam :D

Colorado ja jak mój tata z za granicy przyjechał i powiedział, że schudłam ( widział mnie w 12 tygodniu ciąży) a teraz w 31 to padłam z wrażenia :D i chodziłam dumna jak paw :D

Dziewczyny, któraś miała/ ma poduszkę do karmienia? Jaki rozmiar? Boję się, że za mała będzie bo szeroka jestem, a jest kilka wymiarów...

Ostatnia edycja:
Do góry