reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Madalena współczuje Ci i trzymaj się ... następnym razem się uda.
December TY nie myśl tylko w poniedziałek na badania MARSZ !!!!! Nie masz co czekać i nie wiem jak wpadłaś na jakieś błędne wyniki. Od dobrych kilku lat mam nieodczynność tarczycy i miałam ja w czasie ciąży ... i młody mi nie fałszował wyników !!!!! Nie jestem lekarzem i nie zamierzam Cię straszyć tarczycą ale we wtorek masz nam złozyć raport z badań !!!!

Emnaai są takie witaminki dla cieżarnych Femibion - zawiera jod, zanim pójdziesz do endo kup je sobie no i jedz dużo ryb morskich (no może nie pangę) :-D Staraj się jeść regularnie i zdrowiej.
Zoyka mam małe zboczenie ale wolę endokrynologów po internie ... może dlatego że jakoś nie trafiłam na rozsądnego ginekologa - endokrynologa (sa jeszcze endokrynolodzy po pediatrii i po medycynie ogólnej - taka specjalizacja sprzed lekarza rodziennego - ale CI ostatni to wg mnie w większosci porażka ).

Ostatnia edycja:
reklama
misia45 - idę w poniedziałek, odkopałam skierowanie i sprawdziłam - TSH i ft4 jak byk. Miałam je robić w 12-15 dc, dlatego się powstrzymałam, bo nie zdążyłam :)

Najlepiej zrobić FT4 . Będziesz wiedziała czy ma niedoczynność (tycie) czy nadczynność.

FT4 mam w normie , tylko te TSH podwyższone,więc o czym to świadczy?

Emnaai są takie witaminki dla cieżarnych Femibion - zawiera jod, zanim pójdziesz do endo kup je sobie no i jedz dużo ryb morskich (no może nie pangę) :-D Staraj się jeść regularnie i zdrowiej.
).

Kończy mi się prenael więc pewnie się za nimi rozejrzę. Normalnie uwielbiam rybki, ale od 2 tygodni tylko powącham to mogę od razu kierować się do kibelka... :crazy:

A tu idą święta i świąteczna wyżerka. Słuchajcie, co robić? Wbijać zęby w ścianę i zagryzać marchwią? :)

Macie jakieś sposoby na kontrolowanie wagi w święta? i zachowanie diety? Ja trzymam się cukrzycowej, mimo, że cukrzycy nie mam, ale pasuje mi ten styl odżywiania się i dobrze się po niej czuję.
Tylko jak ją ze świętami pogodzić?

Oj, swieta to zawsze ciezki okres... Pozostaje sila woli lub... kleska.;-) Jesli trzymasz sie diety cukrzycowej to po prosu musisz unikac kuchni i okolic stolu bo swiateczne tradycje w Polsce zdecydowanie nie sprzyjaja rozsadnemu odzywianiu. Wg. mnie, na te okazje mozna zgrzeszyc, ale wybiorczo i nie w ilosciach hurtowych, pamietajac jednak, ze kawalek ciasta spowoduje natretna mysl o kolejnym kawalku ciasta...:tak:
Ja juz boleje nad ukochanym serniczkiem i drze w przeczuciu kleski bo jak znam zycie nie utrzymam gardy i bede go zrec. A upiec musze bo to ulubione ciasto Malza na kazde swieta. Moje niestety tez.

Nie piekę, nie jem :-D Mój m. natomisat codziennie pożera czekoladę ... paczkę pierniczków (takie skromne pół kilo) lub zestaw batoników :-D a ja zjem 2 ciasteczka maślane i mam wyrzuty sumienia :-D i zbędne centymetry wokół osi :-(
W święta ryby, ryby i jeszcze raz ryby ;-) sałatka warzywna bez majonezu ... i już :-D

Jaka sprytna! Gdybym nie upiekla serniczka z kokosowa beza (duza blacha ma byc), moj kochany sucharek zszedlby z szoku, albo skonczyloby sie rozwodem. Ma byc i juz. Innych ciast piec nie musze.:blink:

reklama
mam nadzieję, że na WueFie zrzucę te kilogramy które wrzuciłąm po przeczytaniu ...
SERNICZEK z KOKOSOWĄ BEZĄ ... jak nic 2 kg przytyłam :-D
Moj m. ogółnie nie pogardzi żadnym ciastem ale ... odda królestwo za murzynek :-D przetrenowałam wszyskie przepisy z ksiazek kucharskich, z podań ludowych i sieci ... oczywiście murzynek jest zawsze zakalcowany bo m. czai się na niego z nożem tuż po wyłączeniu piekarnika
:-D
Kłaczek przepis to wrzucaj :-D jak mamy tyć to wszystkie a co :-D

Ostatnia edycja:
Do góry