reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

My w tym roku przy piccollo [emoji16] mąż solidarnie że mną.

oar8csqv68nxtydn.png

reklama
Kasia gratuluję pierwszego zębola :d kto znalazł :D ?

W domku przed Tv :) zrobiłam sałatkę z kurczakiem i ananasem, szarpanego kurczaka do tortilii, mini serniczki z truskawkami, mam picollo i popcorn- mogę świętować :D

No jak kto, Filip :) Ja byłam druga, dawalam mu biszkopcika i tak o coś zachaczylam, myślałam że to kasza jaglana bo wcześniej jadł, próbowałam mu to zdrapac ale się nie chciało. Zaglądam do paszczeki a tam dziaslo się rozeszlo jak morze czerwone i wyłonił się ząbek :). Filip co chwilę obmacuje tego zęba :)

Szczęśliwego Nowego Roku, spełnienia wszystkich planów i marzeń. Szampanskiej zabawy:):):)

My już tanczymy:biggrin2:

Witajcie kochane! Jak tam sie czujecie po tym NASZYM WYSTRZALOWYM sylwku w domu? [emoji3][emoji16] bo z tego co widzę to wiekszosc z nas przed tv [emoji3]

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

Wszystkiego najlepszego dziewczyny! Oby ten rok dla każdej z nas był dokładnie taki, jakbyśmy chciały! [emoji173]

Jak zawsze po sylwestrze z niewiadomego powodu mam lekki niepokój co do tego, co nowy rok przyniesie [emoji32]

U nas sylwek też udany, pograliśmy, puściliśmy sobie koncerty rammstein i brit floyd, zjedliśmy kulki ziemniaczane, pooglądaliśmy fajerwerki i uspokajaliśmy koty [emoji6]

Kulinarnie się wyleniłam, jeszcze mam dość nawet patrzenia na jedzenie po świętach [emoji16]

8une3e3kck8m6mea.png

My też na spokojnie. Filip zasnął przed 21, a przed północą obudziły go fajerwerki, także musiałam go usypiac od nowa.
I tak sobie zdałam sprawę, że mój syn urodził się w tamtym roku (brzmi to tak dorośle), a ja w tym roku wracam do pracy (brzmi to tak bardzo smutno).

Kasia i co z młodym? Żłobek?

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Na szczęście moi rodzice będą z Filipem. Pracują w systemie zmianowym więc prawie zawsze ktoś jest w domu, raz tato, raz mama. A jak będę akurat obydwoje w pracy to swoją pomoc zaproponowali moi dziadkowie, poza tym mąż ma jeden dzień w tygodniu wolne, a w razie czego to będę brała jakiś urlop. Ogólnie to mamy bardzo komfortową sytuację.
Co prawda żłobek nie jest złym pomysłem ale obawiam się ciągłego chorowania Filipa. Ale do przedszkola już go wyśle :)

reklama
Na szczęście moi rodzice będą z Filipem. Pracują w systemie zmianowym więc prawie zawsze ktoś jest w domu, raz tato, raz mama. A jak będę akurat obydwoje w pracy to swoją pomoc zaproponowali moi dziadkowie, poza tym mąż ma jeden dzień w tygodniu wolne, a w razie czego to będę brała jakiś urlop. Ogólnie to mamy bardzo komfortową sytuację.
Co prawda żłobek nie jest złym pomysłem ale obawiam się ciągłego chorowania Filipa. Ale do przedszkola już go wyśle :)
Oo jakie cudowne zgranie rodzinne :) fajnie, że możesz liczyć na ich pomoc :)

A czas faktycznie szybko leci [emoji4] czasem to dobrze, czasem to źle...

Jutro idę na badania laboratoryjne, w tym krzywą cukrową i ciemno to widzę. Ostatnio jak zjem coś słodszego to zmuła, a co dopiero tyle tej glukozy [emoji52]

8une3e3kck8m6mea.png

Do góry