reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Szafirek cudownie że wszystko dobrze :) I jaka ładna waga maluszka :) A co do Twojej wagi to wiele jest ciąż gdzie kilogramy przybywają jak szalone i niewiadomo skąd... Do marca już bliżej niż dalej,będzie dobrze :* I zobaczysz jak ten czas zleci i będziesz mogła przytulić Antosia:*
Kasia wypróbuję przy okazji ten przepis,dzięki :* I ja też mam sprawdzony przepis na biszkopt,o ten:
Link do: Biszkopt (przepis II) | Moje Wypieki
Zawsze wychodzi taki puchaty i wysoki :) No ja właśnie nie wiem jaki sernik zrobić...Najbardziej lubię moich rodziców wypiek ale mi taki nie wychodzi:( Wiem o czym zapomniałam. Keks jeszcze robię. U nas trwa spór z teściową. Ona chce żebyśmy do niej przyszli i mój mąż się zastanawia a ja jestem zła. To będzie pierwsza Wigila Dominika i zależy mi żeby była u nas,a teściowa pewnie się obrazi i powie że najwyżej sama ją spędzi i pojedziemy [emoji35]

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zuza to się nazywa terror emocjonalny. Trzymam kciuki za stanowczosc męża. Tyle się narobisz na święta więc niech ona przyjedzie do Was. A poza tym wyprawa z małym dzieckiem to nie jest takie chop siup. No i nowe otoczenie też może mieć negatywny wpływ na Dominika. Mój Filip nie lubi nieznanych mu miejsc (poza centrum handlowym :))
Kiedy zaczynasz to wszystko kuchcic? Ja mam w planach od przyszłego czwartku(oprócz pierogów i uszek, które będę robić pod koniec tygodnia).
Ajj jak lubię to świąteczne zamieszanie. A muszę jeszcze ogarnąć dla mamy prezent urodzinowy. No urwanie głowy a dziecię me nie współpracuje 8-)

No właśnie dokładnie o to mi chodzi... No i wiesz w domu ma swoje krzesełko na którym zasiądzie przy stole,swoje łóżeczko do spania,po prpstu jest u siebie,a tam wszyscy będziemy zestresowani a nie o to w Świętach chodzi...
Oj u mnie to samo;) Dla Dominika nie istotne że mama ma coś do zrobienia;) Wczoraj się tak rozkrzyczał że musiałam go wziąć natychmiast:p a dłonie od ciasta na pierniki ;) Większość dzień przed Wigilią,mąż będzie miał wolne więc powinno się udać. Ja też lubię:) Nawet te sprzeczki z mężem. Co planujesz dla mamy w prezencie? A Wy Dziewczyny obdarowujecie cała rodzinę? My mamy prezenty dla rodziców,teściowej i chrześniaka męża. Muszę jeszcze mężowi kupić. Dla Kuby już mamy pochowane,dla Dominika zamówione. Mam czwórkę rodzeństwa,kontakty conajmniej chłodne i nie stać mnie na prezenty dla nich.Z resztą pewnie nawet się nie zobaczymy...

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Szafirek, gratuluję udanej wizyty. Antoś pięknie rośnie :) i jak dziewczyny mówią - nie przejmuj się wagą, i tak pięknie trzymasz :) w ogóle to mogłabyś się brzuszkiem pochwalić :) Dziś normalnie dzień dobrych wiadomości :):):) Colorado, Ty jutro dawaj znać na bieżąco!

Zuza, niech się teściowa opanuje. Mały Człowiek jest priorytetem, a nie jej fanaberie. Także postaw na swoim i już! U nas prezenty tylko najbliższym i to tym, z którymi się widzimy na wigilii. Z bratem mam dobry kontakt ale on z dziećmi jedzie do teściów w tym roku, więc ustaliliśmy, że sobie nie kupujemy. Także myślę, że w ogóle sobie rodzeństwem nie zawracaj głowy :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Colorado, bardzo się cieszę [emoji4] super! [emoji6] patrzyłam rano, ale jeszcze nic nie pisałaś, potem byłam kilka godzin w przedszkolu i dopiero wróciłam i znów zajrzałam i jest ta piękna wieść, za którą trzymała kciuki [emoji4]

oar8csqvqnnx25lv.png

Zuza walcz o te święta. Mąż na pewno w pierwszej kolejności będzie miał na uwadze dobro swoich dzieci, swojej rodziny, a dopiero później mamy. Moi tesciowie powiedzieli żebyśmy nie gnali z małym na siłę do nich na wigilię, spotkamy się w Boże Narodzenie. Teraz to cała reszta musi się dostosować do naszych dzieci i im szybciej się z tą myślą oswoja to tym lepiej dla nich. Niech teściowa nie manipuluje, bo nikomu to na dobre nie wyjdzie, tym bardziej w święta.

Mamie kupuję zegarek, wydatek duży, ale to prezent na 50 urodziny. Pod choinkę robimy sobie symboliczne prezenty typu rękawiczki, czapki, szaliki czy jakieś bibeloty do domu.

Przypomniało mi się jak jednego roku mąż zjadł wszystkie pierniczki przed świętami więc w kolejnym roku jak zrobiliśmy- a to nasza tradycja to wszystkie pochowałam.. I żeby było śmieszniej zapomniałam o nich! I po świętach nam się przypomniało, że mamy pierniczki :D:D:D

Kasia ja robię co roku z tego przepisu i wychodzą pyszne: Link do: Pierniczki

Colorado plan działania jest więc musi być wszystko dobrze :) piękniejszego prezentu na święta chyba nie można sobie wymarzyć <3

Ja po wizycie, mały ma dokładnie 1001 gramów :D :D kilo szczęścia :)
I z nim i ze mną wszystko dobrze, rośniemy niestety trochę szybko ostatnio bo w tydzień mam 2 kg więcej jedząc to samo.. Więc nie wiem czy woda się zatrzymuje czy teraz już będzie leciała waga...
Teraz może być już większy przyrost.
Najważniejsze ze wszystko dobrze

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Zuza, kattaya, Paula (mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam) dziękuję :* bez Was bym psychicznie wysiadła, serio :)

Zuza, no teściowe ze strony mężów to są naprawdę dziwne egzemplarze. Nam ostatnio walnęła tekstem, jak pokazywaliśmy jej auto, które kupiliśmy (średniej wielkości, miejski hatchback): "nooo wam takie MAŁE to wystarczy, bo Marlenka to ma dwoje dzieciątek, no i oni duże kombi muszą mieć". Niech żyje takt i wyczucie.
Mąż oczywiście nie zorientował się w babskich złośliwościach [emoji14]

Wiadomo, że wygodniej i mniej stresująco będzie Wam u siebie. A daleko od siebie mieszkacie?

Szafirek, super, dobre wieści :) wagą nie przejmuj się tak, prawdopodobnie to woda. Bo z dnia na dzień od tego samego jedzenia się nie tyje. Poza tym ostatnio koleżanka, która jest położną, wyliczała mi, ile co waży w ciąży i wychodzi na to, że sama dzidzia + wyposażenie jej apartamentu + bar mleczny to co najmniej 6-8 kg.

Póki co wypatruję co godzinę czy nie ma okresu i macam się po cyckach jak głupia, żeby upewnić się, że dalej bolą :D

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Zuza mam nadzieję ze teściowa zrozumie....

Colorado A jak mąż zareagował?

U nas co roku kupowalismy sobie prezenty tak do 50zl a w tym roku odpuscilismy.... każdy kupuje prezenty moim chłopakom hehe u nas w najbliższej rodzinie od mojej strony to jedyne dzieci więc mają super póki co [emoji2]
Ja miałam dziś myć okna A ledwo zdążyłam obiad zrobić...
Mały zasypia w wózku jak go woze. Jak przestaje to już koniec snu.... i tak non stop :/ w dzień to mało co śpi.....

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

reklama
Dziewczyny czy waszym maluszkom splaszczal się tył główki?
Ja staram się mojemu przrkrecac głowę raz na jedna raz na drugą stronę A już widzę że ma troszkę splaszczony tył ; (

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Do góry