reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Haha ale na śpiocha wychodzę!

Zrobiłam pre-test, z gorszą czułością niż ten mój wczorajszy test (ten ma 25, wczorajszy miał 10), odczekałam 3 min przepisowe.... I jest CIEŃ!!!!!

1513067590-a1456cac3452f3d5-aaaaaa.jpeg

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom
Brawo!!!!!
Niezły prezent na gwiazdkę [emoji319][emoji320]

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

reklama
Ka, mam niedobory progesteronu, dlatego kazał mi od razu po teście jak najszybciej przyjść bo zaleci mi duphaston i/lub luteinę. A on akurat tylko w środy przyjmuje :)

Kasia, agunia, dziękuję :* trzymajcie kciuki jak najmocniej :)

Mrulandka, jeszcze na euforię sobie nie pozwalam, jeszcze mam resztki zimnej krwi :D
Trzymam kciuki za Twoją drugą drugą kreseczkę :)

Colorado!!!!!!!!!!!!!!!! Ale się ciesze :D jednak nie będzie laparoskopii :D
Ja po takiej kresce pojechałam i zrobiłam bete i poziom progesteronu a później po 48 h powtarzałam betę żeby zobaczyć czy dobrze przyrasta :D
Ale mi się mordka uśmiecha :D gratuluję! :)

Szafirek, dzięki :* jutro robię betę. Rozmawiałam z ginem, od dziś już biorę luteinę i duphaston, jutro do niego na wizytę i po receptę, dopiero na 19. Ale wyrobię się z betą przynajmniej :) no i wyśpię się :D

Coloradooo[emoji322] [emoji323] Ale nas przetrzymałaś w niepewności [emoji14] Zdrzemnęłam się z Dominikiem,obudziłam się i automatycznie sięgnęłam po telefon ;) Nadal mocno trzymam kciuki i równie niecierpliwie czekam na jutro! To musi być ciąża i najpiękniejszy prezent dla Was na Święta :*

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Kasia co to za ciasto z masą serowo-malinową? Brzmi pysznie;) Upiękę metrowca,sernik(chyba z brzoskwiniami,albo zrobię chatkę baby jagi).Również robie rybę po grecku,a poza tym sałatkę jarzynową,taką która u nas w rodzinie nazywa się meksykańska, śledzie z jogurtem naturalnym, śledzie w oleju, bigos (już prawie gotowy), galart i chyba jeszcze coś ale nie mogę sobie przypomnieć.

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Colorado dziękuję:) Ja muszę robić masę pierniczków bo mój mąż podjada i podjada i na Święte niewiele zostaje ;) Mężowie tacy są niby nie a jednak TAAAAK ;P
Przypomniało mi się jak jednego roku mąż zjadł wszystkie pierniczki przed świętami więc w kolejnym roku jak zrobiliśmy- a to nasza tradycja to wszystkie pochowałam.. I żeby było śmieszniej zapomniałam o nich! I po świętach nam się przypomniało, że mamy pierniczki :D:D:D

Kasia ja robię co roku z tego przepisu i wychodzą pyszne: Link do: Pierniczki

Colorado plan działania jest więc musi być wszystko dobrze :) piękniejszego prezentu na święta chyba nie można sobie wymarzyć <3

Ja po wizycie, mały ma dokładnie 1001 gramów :D :D kilo szczęścia :)
I z nim i ze mną wszystko dobrze, rośniemy niestety trochę szybko ostatnio bo w tydzień mam 2 kg więcej jedząc to samo.. Więc nie wiem czy woda się zatrzymuje czy teraz już będzie leciała waga...

Ostatnia edycja:
reklama
Szafirek już zapisałam przepis:) Waga maleństwa zacna. Teraz to szybko będzie przybierał na wadze:)

Zuza, przepis na masę biorę stąd Link do: Ciasto z truskawkami i masą serowo – truskawkową - PrzyslijPrzepis.pl, truskawki zamienię na maliny i galaretkę malinowa a nie truskawkowa. Ale ten przepis z truskawkami też jest bardzo dobry:) Przepis na biszkopt mam od babci, niezawodny i sprawdzony, tyle że nie pamiętam i muszę poszukać w zeszycie. Później napiszę :)
Zuza to się narobisz. Właśnie mnie uswiadomilas że nie piekę sernika, a mój mąż uwielbia sernik z rosą. Upiekę najwyżej na sylwestra

Do góry