reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

W pracy miał być awans i co teraz robić? Powiedzieć szefowi, czy nie? Waga tragedia. Jeszcze jak utyję to palnę sobie w łep. Jak ja dam radę z 2 dzieci? No i jeszcze cały czas mam skurcze w podbrzuszu. Poprzedni poród miałam tragiczny, skończył się vacumm. Jeszcze raz tego nie przeżyję.
Przede wszystkim spokojnie.. Bardzo negatywnie brzmi to co piszesz. Zdarzyło się, jesteś w ciąży i już. Będziesz mieć dwa najpiękniejsze prezenty jakie życie może dać. Wiele kobiet może tylko marzyć o takiej sytuacji.. Awans? Trudno- nie teraz to później :) są rzeczy ważne i ważniejsze :)
Waga to tylko bariera w naszych głowach.. Pomimo wagi udało Ci się zajść w ciąże tzn że organizm jest w dobrej kondycji. A po ciąży możesz ostro się wziąć za siebie i zrzucić wszystko co przybędzie i jeszcze więcej :) Najważniejsze jest teraz dzieciątko, które w sobie nosisz :) Podejrzewam że masz męża, który będzie Cię wspierać, masz już jedną kruszynkę więc teraz będzie łatwiej bo wiesz co Cię czeka. Z wszystkim dasz radę :) kto jak nie Ty!? Kobiety mają w sobie moc, o której nawet nie mają pojęcia :)
Zapomnij o dietach w ciąży typu South Beach! Teraz ważniejszy jest dzidziuś niż Twoja waga. Jedz rozsądnie i zdrowo!

Nagini gratuluję :) Ja zaczęłam ciąże ze 103,5 dziś mam 25 tydzień i 3 dni a ważę 101 :) nie uważam tego za sukces ale cieszy mnie to ogromnie. Miałam problem z usg przez brzuch na początku kiedy dzidzia była malusia, przez warstewkę tłuszczyku gorzej było widać. Długo miałam usg dopochwowo, a teraz już jest lepiej :) co do porodu jeszcze się nie wypowiem, ale liczę że nie będzie tak źle.

reklama
Szafirek Ty to normalnie psycholog jesteś :) Na prawdę :)

A u nas ciągle pada:) jest biało :). Filip jest zachwycony nowym krajobrazem, chyba trzeba zaopatrzyć się w sanki.

Kattaya jak tam córeczka? Próbuje już chodzić czy udoskonala jeszcze technikę raczkowania? Ile macie już ząbków? Pisz, pisz będę chłonąć jak gąbka, w końcu zaraz przyjdziemy z Filipem na Wasze:)

Dziękuję za pocieszenie i słowa otuchy. Tak, mam męża, ale zawsze miałam mega ambicje i teraz gdy jestem po rozmowach jest mi trudno. Oczywiście dziecko najważniejsze. Chociaż jak sobie przypomnę jazdę z moją małą... Teraz jest kontaktowa, fajna, ale przez pierwszy rok cały czas płakała, bo kolki. Mała ma 19 miesięcy, ale jeszcze samodzielnie nie chodzi. Rehabilituję ją Vojtą, dodatkowy wysiłek dla mnie. Trochę się denerwuje, bo cały czas mam takie skurcze jak na okres.

Ledowzyje spokojnie, na początku ciąży też miałam takie bóle jak na miesiaczke. To normalne. Jeżeli to możliwe to połóż się i odpocznij. A jak złapie Cię chwilowy spadek formy to pisz i narzekaj, będziemy Cię wspierać :)

Nadal leży? U nas kurcze na plusie i nawet jak chwile pruszy to znika.. Według pogody długoterminowej nie ma u nas być minusowych temperatur do końca grudnia w dzień ;/;/;/ To troszkę niesprawiedliwe..

Tak, w nocy nie padał śnieg ale też nie stopniał. Dzisiaj od rana pruszy i jest ok.dwóch stopni na plusie

Szafirek Ty to normalnie psycholog jesteś :) Na prawdę :)

A u nas ciągle pada:) jest biało :). Filip jest zachwycony nowym krajobraz em, chyba trzeba zaopatrzyć się w sanki.
Napisałam poprzedni post zanim wyświetlił się Twój. Ale macie fajnie :D Myślę, że sanki spodobają się Filipowi :D Koniecznie wyślij zdjęcie takiego krajobrazu :)

Trochę się boję, bo ja raz urodziłam, ale jeszcze 3 razy byłam w ciąży i roniłam. Może to przez psychikę, że nie wiem co ze sobą począć. Zresztą ja mam już 39 lat i nadal jestem głupia.

Ledwożyje a masz rodzinę, na którą możesz liczyć? Może wzięliby małą na spacer, a Ty odpoczniesz?
Bóle brzucha jak na okres też towarzyszyły mi na początku ciąży i panikowałam. Ale ponoć to normalne i jeśli nie plamisz to jest ok. Jeśli będziesz bardzo się niepokoić to możesz jechać do szpitala sprawdzić czy wszystko ok.
Co do lekarza, może jakaś koleżanka/ kuzynka/ znajoma mogłaby polecić Ci dobrego ginekolog w Twojej okolicy?/

reklama
Ledwozyje, na pewno wszystko będzie dobrze. Spróbuj myśleć pozytywnie i nie zadreczac się. Zawsze możesz też jutro powtórzyć betę i zobaczyć czy prawidłowo przyrasta.

Widok zza okna
1512303593-586cf6d0abe0545e-aaaaaa.jpeg

1512303618-aa8685332d6585dc-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry