reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

@Zuza87 jak było z kupka Dominika po bebilonie?
U nas mały zrobił w nocy po 1.5 dnia przerwy dwa małe boberki. Takie suche zbite jak kamienie [emoji54]

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

reklama
@MIMI chyba nie pomogę. Dominik był na piersi do 2miesiąca... Może Kattaya,Kasia albo Agunia podawały od początku Bebilon?

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Mimi moja nawet jak po dwóch dniach robiła to takie zwykłe kupy, nie twarde. A dajesz probiotyk? Teraz zalecaja wszystkim dzieciom dawac dicoflor albo biogaia.

Mimi może właśnie kattaya ma rację - spróbuj może z tym probiotykiem. Ja karmiłam piersią i pamiętam, że mała po każdym karmieniu zostawiała niespodziankę jak była noworodkiem więc nie miałam z tym żadnego problemu. Trzymam kciuki aby wszystko się uregulowało :)

A ja zabieram się za porządki u córci w pokoju. Muszę poodkładać za małe rzeczy i zrobić ład z zabawkami. Czeka mnie pracowita niedziela, ale przynajmniej zrobię coś pożytecznego.

Mimi moja tez po Bebilonie miala zaparcia i takie bobki. Lekarz kazala przepajac woda. Jesli nie pomoze to przejdz na mleko Bebilon profutura jest lzejszy. A ten nalot ma tez po bokach? Moja miala jezyk i na dziaslach, okazalo sie ze to plesniawki. Przemywalam gazikien umoczonym w witaminie C dla dzieci.

Mimi BioGaie podaje sie raz dziennie 5 kropli. A jak z gazami u małego?
A Ty podajesz biogaie?
Jutro muszę pojechać do apteki jak będę wracała ze zdjęcia szwów.
Filip puszcza baczki ładnie. Kupki dziś zrobił jednego boberka jak królik. Mega twardego.... od dziś zaczęłam dawać mu trochę wody.

A kalinka jest na tym profutura? I jakie ma kupki?

Nalot narazie ma tylko na języku.
f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Mimi ja dawałam dicoflor. Na lutówkach doświadczone mamy twierdziły, ze najlepszy. Do pół roku codziennie, niektórzy nawet starszym dzieciom podaja.

reklama
Ja odstawilam ale chyba skusze sie na Dicoflor. Moja dostaje duzo lekow i po prostu nie mam jej kiedy wcisnąć dodatkowej dawki. Ona byla na bebilonie profuturze, ale u nas okazalo sie ze bol brzuszka, placz i spinanie sie po jedzeniu to alergia i teraz daje jej mleko bez laktozy. Bebilon profutura ma bardzo dobry sklad i jest lekkostrawny. Mozesz sprobowac najpierw z woda, to rozrzedza kupe plus probiotyk. Jesli nie minie to zmien mleko.

Do góry