reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Mimi, nie myśl, że to Ty jesteś dla nich za ciężka, bo to oni ewentualnie mogą być zbyt słabi fizycznie [emoji4]
Piękne drzewko! Brawa dla zdolnego syna i mamy! [emoji4]

Kilogramami się nie przejmuj, powolutku zrzucisz nadbagaż pociążowy [emoji9] my z Ka pewnie dalej na diecie będziemy, Kasia jak widać też, więc jak coś grupę wsparcia masz zaklepaną [emoji16]

Kasia, głowa do góry, najgorzej jest zaprzestać jakichkolwiek starań, a potknięcia każdemu się trafiają [emoji9] ja ciągle mam tak, że kilka kg zrzucę, zapomnę o diecie, potem 1/4 straconej wagi znowu odzyskam....

Szafirek, dokładnie, ja też przed okresem to +2kg :/ no i czuję się jak kaszalot [emoji16] z całym szacunkiem dla zwierzaka [emoji4]

My również staranka uskuteczniamy, wyjątkową mam wenę w tym temacie :x trochę sobie dzień przestawiliśmy i mamy nieco więcej czasu i nieco więcej sił [emoji108]

Ka, żołnierzyki mogą rozbić obóz i przetrwać nawet 5-7 dni, więc zawsze jest szansa [emoji110][emoji110]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy, może i miesiączka ma swój udział w tych kg, ale ostatnio mega chomikowałam zapasy na zime:wink: więc chyba będzie sroga zima:-) :). Walczę dalej, ja grzesznik powrocilam na właściwą drogę :).

Dziewczyny dzialajcie, dzialajcie. Zimne wieczory sprzyjają przytulankom. A może zróbcie sobie romantyczny wieczór, żeby nie czuć presji starań. Trochę wina, czy szampana zeby się otumanić i nie myśleć o wzioslej idei która Wam towarzyszy:).

Mimi zdolny ten Twój synek:) Jejku toż Ty już możesz rodzić. Ani się obejrzymy a Szafirek będzie się zbliżała do finiszu.

My korzystaliśmy z ładnej pogody, pomyłam wszystkie okna, wyprałam firanki, i chodziłam na długie spacery z Filipem. Za to teraz od wczoraj siedzimy w domu bo non stop pada. I tak wracając do tematu zimy, to nie wiem czy nie przyjdzie ona szybko, bo u nas do karmnika przyleciały sikorki i sójki. Musimy się zaopatrzyć w słonecznik i słoninę. W tamtym roku 1kg słonecznika wystarczał na 1,5 dnia. Dziady latające nie chcą jesc mieszanki ze zbożem. Nawet gołębie w zimie przylatuja do karmnika.

Mimi śliczne kompozycje. A Ty jak zawsze negatywnie nastawiona i już nie spadną ;) Spadną spadną te kilogramy a nawet więcej zobaczysz :) To ile teraz ważysz ? Przenoszeniem się nie przejmuj łóżko operacyjne jest na podnosniku i sterują nim i tak fajnie przekrzywią i zjedziesz na drugie .Ze mną dali radę a ważyłam z obrzekiem 122kg :p Każdej z nas to spędza sen z powiek ale głowa do góry będzie dobrze :)
Szafirek współczuję wymiotów wiem co czujesz bo ja prawie do końca miałam mdłości i wymioty.Co do łóżeczka to dobrze że jeszcze tyle czasu masz, bo ja moje dwa miesiące wcześniej zamówiłam czekałam ponad miesiąc i w podobnym stanie do Twojego dostałam ale już nie było czasu na reklamację.
Kasia nie przejmuj się jak szybko wróciły te kg to i pójdą :) Ja teraz przy okresie miałam plus 3kg a dziś już odzyskałam moje 27kg ;)
Zamówiłam krzesełko do karmienia mam nadzieję że dziś przyjdzie :)
To mi się dziecko trafiło co mu nie dam do jedzenia to wszystko zje niczym nie pluje, wszystko zjada jakby od zawsze jadł :D
A jutro czekam na rzeczoznawce ,bo uszkodzili mi samochód zobaczymy co z tego wyjdzie.

A tak Filip i nasz kot siedzą wspólnie na oknie i podgladają ptaki

1508825303-8d27fc95a5ef39e2-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Aaaa, łóżeczko też zamawialismy przez Internet, wszystko było dobrze, tylko dali nam dwie lewe prowadnice do szuflady i nie można było jej zamontować, no ale to nic w porównaniu z Twoimi uszkodzeniami. Przyjęli reklamację?

Agunia my też kupiliśmy krzesełko do karmienia, i jestem bardzo zadowolona z tego zakupu. Dzięki temu mogłam okna spokojnie umyć :)

Krzesełko mamy takie :
Link do: Krzesełko do karmienia FUB BABY 4w1 4 kolory!

Ma regulowane oparcie, szelki dobrze trzymają, także Filip nie leci na boki ani do przodu, używamy tego krzesełka niecałe 2 tygodnie. Młody wczoraj skończył 6 miesięcy, więc ładnie w krzeselku siedzi. Ale wydaje mi się że dla mniejszych dzieci, które jeszcze dobrze nie trzymają pionu przydałaby się poduszka motylek na główkę. Jak zrobię zdjęcia krzesełka i regulacji oparcia to wstawię

Kasia super synuś [emoji4]a jaki zaciekawiony chyba aparatem hehe
Laski która umie koniecznie niech zakłada jakąś grupę odchudzaczek hehe [emoji4]
Agunia ja niestety mam teraz kg [emoji22] i obawiam się ze u nas nie ma takiego łóżka regulowanego do cc .... ten szpital ledwo zipie i sprzęt sprzed 40lat chyba....

Ja miałam takie krzesełko do karmienia co się potem rozlozylo na stolik i krzesełko i synek ma do tej pory [emoji5]
Dla Filipa będę musiała kupić chyba nowy bo niewiem czy Oskar da go z powrotem złożyć [emoji4]

hchy43r8h8l5x99d.png

Ostatnia edycja:
reklama
Ale produkujecie z rana :)

Kasia, super Twój Filip, kot też :)

Mimi, nie martw się, w szpitalach nie wszyscy ważą po 50kg więc na pewno są przygotowani na większy kaliber też :) a za chwilę nie będziesz miała czasu spojrzeć na jedzenie przy dwójce dzieci, więc spadnie szybciej niż myślisz :)

Colorado, mam nadzieję, że to będzie Twój cykl [emoji110][emoji110][emoji110]

U mnie zaczynają się symptomy okresu, więc raczej nic z tego.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry