reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Wampi, mialas czuja! Dobra jestes, bo jak juz na scanie by mi powiedzieli ze dziewczynka, to bym sie pewnie jednej czy drugiej kiecce nie oparla.:-D Fakt, ze przy Karolu od wczesnej ciazy cos mi szeptalo ze chlopak, a scan tylko to potwierdzil i dopiero wowczas zaczelam kupowac typowo "meskie" ubranka, ale scan jednak daje jakies potwierdzenie i upewnia. Inna rzecz, ze tu nigdy nie mowia jaka plec, tylko ze "prawdopodobnie..." - od czasu jak powiedzieli babce ze dziewczynka, to obstawila wsio na rozowo i... urodzila chlopca. Pozwala szpital o odszkodowanie za straty finansowe i moralne, zabolalo. Teraz sie asekuruja.
Rozjechana zaba... bardzo adekwatne.:-D

nie, bo do szpitala kupiłam jedynki, potem w domu miałam 2, happy dostałam a dada już sama kupiłam jak wszystkie mi się skończyły :tak:

A widzisz jakąś różnicę w chłonności czy innych szczegółach między tymi trzema firmami?? Czy warto przepłacać kupując Pampersy??

Ainhoa, z tego co ja widze u nas... Uzywam Huggies, Pampers lub marketowej marki z Asdy. Roznicy w chlonnosci nie widze, Karol potrafi przelac kazda pieluche w 2 godziny, natomiast Pampersy sa po prostu najmieksze, Huggiesy troche sztywniejsze, Little Angel w porownaniu z Pampersem jest deskowata, ale kazda pielucha dziala jak powinna. Ostatnio jedziemy na Huggies bo... promocja byla i byly najtansze.:-D

przepłacać jak przepłącać - mi ostatnio wyszło najtaniej zakupić Pampersy właśnie :) Huggies miałam jedynki i dwójki, uwielbiamy. Pampersy wjadą jako następne. A po drodze zdarzyła nam się paczka rossmanowskich za jakieś śmieszne pieniądze - i były super, tylko D nie ogarniał zapięcia, więc pozostają pampersy.

A jakie zapięcie jest w tych Rossmannowskich?? Ja mam kartę do Rossmanna, więc kto wie czy właśnie tam nie będe kupowała:D Teraz w Tesco jest promocja na Pampersy i Huggies'y:D

happy były dla mnie za sztywne, pampersy mają grubszy wkład od dady, choc mi dady sie bardzo podobaja własnie za nie sa takie grube, a i tak dobrze chłoną i dobrze leżą :) wie po co przepłacac zwłaszcza jak u nas tylko 1` biedronka, a tam tylko dady, a prywaciarze troche licza za pampersy...

reklama
przypadkiem wylądowałam w Kaufflandzie w weekend i tam każda paczka jest opisana ceną za sztukę - idąc tym tropem chwyciłam Pampersy, wyszły mi po 50gr/sztuka.

A zapięcie w rossmanowksich jest zwyczajne, tylko mój D marudzi, bo mu nie pasuje że trochę sztywne. Ale złej baletnicy.... :)

Do góry