reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Właściwie to udało nam się za pierwszym razem :) Tak pierwsza ciąża i na wizycie Pani doktor powiedziała, że jestem w ciąży i wszystko rozwija sie prawidłowo i, że mam się odchudzać. Tak jak pisałam wcześniej zaleciła ograniczenie soków i napojów gazowanych i duzo spacerów. Dzięki za podpowiedź ze sklepami :) C&A nie przyszło mi do głowy ;)
Wow, to super, że za 1 razem! Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze :) a jak się czujesz?

Gdyby ja chudła po odstawieniu słodkich i gazowanych napojów to bym była modelką [emoji1]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć dziewczyny! :) Jestem tu nowa... dopiero 7 tydzień. Jednak jestem po wizycie u Pani doktor która powiedziała mi, że mam się odchudzać. Nigdy nie wazyłam tak dużo jak teraz :( ostatnio mi się bardzo mocno przytyło nie wiedząc czemu. Ważę 94kg przy wzroście 173 cm. i zalecenie Pani ginekolog to -5kg, a jak zrzucę więcej to będzie jeszcze lepiej. Mam unikać soków i napojów gazowanych i dużo spacerować. Spotkałyście się już kiedyś z takimi zaleceniami?
i mam jeszcze do Was jedno pytanko. Czy macie jakies fajne źródło z którego kupujecie ubrania ciążowe? Większość oferuje rozmiary do max 42, a ja noszę rozmiar większy i ciężko coś trafić. A nie chce kupować pierwszej lepszej rzeczy.
Hej. Gratulacje! Moim zdaniem to jeszcze nie tragedia taka waga przy twoim wzroście :)
A lekarza bym zmieniła. Jak lekarka może zalecic odchudzanie w ciąży i to na tak wczesnym etapie.... pOrażka

hchy43r8h8l5x99d.png

Dzidzia nie lubi żelek czy zgaga?

Ja planowałam pospać w niedzielę a leżę od 7 i się wiercę.

Moja wątroba albo żołądek ich nie lubi hehe brzuch zrobił się jak balon wzdety i bolał. Ja to zawsze się pokusze na coś a potem cierpię :/
No i było sporo cukru...
W nocy czulam jak mala się wierci A teraz cisza.... zaraz zjem śniadanie to mam nadzieję są znać o sobie

hchy43r8h8l5x99d.png

Wow, to super, że za 1 razem! Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze :) a jak się czujesz?

Gdyby ja chudła po odstawieniu słodkich i gazowanych napojów to bym była modelką [emoji1]

Dziękuję! Czuje się dobrze :) czasem mnie zmuli, ale nie wymiotuje wcale. Wkurza mnie, że zaplanuje sobie cały dzień, a na końcu kładę się na chwilę na drzemkę i znikają mi 4 godziny i jestem zła, że nic nie zrobiłam :) I czasem czuje się jak wypluta, bez sił. Zachcianki mam, ale szybko się najadam. Jem mniej niż przed ciążą. Czasem mam na coś straszny apetyt, ale jak jade do sklepu i na to patrze to stwierdzam, że za nic tego nie zjem :D:D maleństwo jest niezdecydowane! :)

Hej. Gratulacje! Moim zdaniem to jeszcze nie tragedia taka waga przy twoim wzroście :)
A lekarza bym zmieniła. Jak lekarka może zalecic odchudzanie w ciąży i to na tak wczesnym etapie.... pOrażka

Może nie będę zmieniać lekarki, ale chętnie udam się do kogoś innego. Nie powiem nawet, że wiem, że jestem w ciąży, ale podejrzewam. Zobaczę czy powie mi to samo.

Alichia gratulacje ! Na Twoim miejscu bym zmieniła lekarza .Ja jak się dowiedziałam o ciąży ważyłam 127kg i ani słowa od lekarza nie usłyszałam że ważę za dużo.Fakt w ciąży bez odchudzania ubyło mi 8kg.
Mimi u mnie żelki to była podstawa każdego dnia paczka dziennie;)
Myślałam że niedziela wyspie się a tu dupą Michaś już od 5.30postanowił nie spać.Teraz idę się ogarnąć i do sklepu trzeba jechać bo mój syn zażyczył sobie spaghetti ;)
Malutkiej niedzieli :*

reklama
Myślę, że konsultacja u innego lekarza na pewno nie zaszkodzi :)

Agunia, wzajemnie!

Do góry