Mimi2330
Fanka BB :)
Kochana właśnie o to chodzi ze nie mam zaufanego endokrynologa. ... jedna leczyla mnie małymi dawkami spironolu (lek na nadciśnienie o działaniu antyandrogennym) ale to nic nie dawalo A zbilo mi ciśnienie ze miałam odloty i mega bóle głowy.... Tak chyba pół roku. Później poszłam do innego to chciał mi dac metformine+spironol +tabletki anty ale ja już planowałam ciążę więc nie chciałam tabletek anty no i tak chodziłam.... jeszcze inna chciała dac sterydy bo podejzewala podłoże nadnerczowe.... eh wszystko prywatnie a jak wiesz ceny badań są zawrotne. .... wydawalam po 300zl na same badania.
Teraz wyskoczyła mi tarczyca w ciąży i byłam u endokrynologa na NFZ. Mam wizytę kontrolną po porodzie w grudniu i zamierzam wspomnieć o tych moich kłopotach .... może uda się załapać na leczenie na NFZ. Choć pewnie pójdzie po bandzie i da tabsy anty....
Teraz wyskoczyła mi tarczyca w ciąży i byłam u endokrynologa na NFZ. Mam wizytę kontrolną po porodzie w grudniu i zamierzam wspomnieć o tych moich kłopotach .... może uda się załapać na leczenie na NFZ. Choć pewnie pójdzie po bandzie i da tabsy anty....