reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

xBUMx tez jade na dopegycie w takiej samej dawce i zauwazylam, ze im blizej terminu tym cisnienie gorsze. Mi juz lekarz zapowiedziala, ze moze tak byc ze przez te nadcisnienie rozwiaza wczesniej ciaze, ale z drugiej strony moja mała jest ciagle mniejsza pomiarowo i najlepiej jakby siedziala jak najdłużej. U ciebie pomiary wszystkie w normie? Nic sie nie dzieje?

Tak biorę magnez też.
Bo tak jest , ja z corka tak samo im bliżej terminu tym cieśninie barziej skakało...
A ciśnienie jest niebezpieczne bo dlatego młoda miała przetarte łożysko, a jeszcze w takim ponoć miejscu, ze na usg nawet tego nie widac bylo...
A ktory ty masz tydzień?
Mój dzidziol ogólnie na samym początku był az o 11 dni mniejszy niz z OM.
TERAZ jest wszystko ok a mniejszy tylko o 1 dzień byl na ostatnim usg a z wagą ponoć książkowo był - w 25tc miał 670g.

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171]
Lenka 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 28t2d [emoji594]

reklama
Xboom a bierzesz magnez? Ja tez borykalam sie z nadcisnieniem i przez to maly urodzil sie 4 tyg wczesniej przez cc.
W ktorym tygodniu? Wszystko ok malym?

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171]

Ale się rozpisałyście :p czytałam chyba 15 minut.
Co do Monigniaca czyli diety z niskim indeksem glikemicznym udało mi się na nim zrzucić 15kg przed ciążą. Ale później waga stanęła i nie chciała drgnąć. Nie wiem co będzie dalej ale dziś już mam ponad 2 kg na plusie;/ puchnę niestety i mam nadzieję, że to tylko woda. No i piersi mam wrażenie, że ważą 3 razy tyle, są ciężkie i większe..

Patrząc na wrzucane przez Was zdjęcia dochodzę do wniosku, że życie nie jest sprawiedliwe :p ja ważąc tyle co niektóre z Was wyglądam sto razy gorzej.. Ale jestem niska.

Paulina to całe szczęście ze dzidzie zdrowe. Mam nadzieję ze w naszych przypadkach też tak będzie :) ja póki co się trzymam. Mam nadzieję ze wytrwam do końca :)
No i właśnie mam nadzieję ze ta cukrzyca minie wraz z porodem... choć meza brata żona została z cukrzycą. Już 3 lata po porodzie.

hchy43r8h8l5x99d.png

xBUMx no to ladnie nadgonil!! :) Ja jestem aktualnie w 35tc, a mała jest caly czas o 10 dni mlodsza ale hipotrofia na szczescie wykluczona. Za tydzien mam wizyte wiec sie okaze czy ladnie przybrala czy taki jej po prostu urok.

Szafirek dobra, dobra.. kolejna kokietka :D Kazda tu juz mowila - "o jakie wy laski a ja to wieloryb" gdzie po wrzuceniu zdjecia pukalysmy sie w czolo bo tu same laski!! Takze prosze wybaczyc ale nie wierze ;)

Tak wstawialam ostatnio zdjecia Gabrysia mimo ze to byl 36tydz maly wazyl 3150 ☺ i 54cm
Musisz duzo pic magnezu go nie da sie przedawkowac ja pilam po 12 tab na dzien i 8 dopegytow pozniej jeszcze nitrodypine mimo to bedac w szpitalu w dzien mialam 135na 90 cisnienie a wieczoram ponad 200 i na stol odrazu.

paulina jej to wy lada moment i będziecie sie tulic [emoji169] zazdroszcze..
Dlatego sie w ciąży liczy ponoć +/-14dni.

asia oj to ładna waga i wzrost 36tc to tak ładnie, myslalam, ze wcześniejszy tydzień był...
U mnie cięcia robia od 37tc - jak wag maluszka jest ładna nie czekają do terminu...
Ja dzisiaj mialam 155/95 ... Wiesz kontroluje 3x dziennie te ciśnienie , biorę leki - wiec musi byc dobrze .
Tylko tak jak pisalam , ja mam skaczce wiec moze i po 10min juz bylo ok.

Ja biorę asmag forte .

Ale dziś produkujecie dziewczyny:o
Mimi,Paulina czuję się różnie...W nocy jak się przekręcam z boku na bok to mam ochotę się zabić za to że w ogóle pomyślałam o zmianie pozycji bo wszyystko boli...Boli mnie w pachwinach i brzuch jak na okres.Czuję się już ociężale:/ Męczę się bardzo szybko,co chwilę muszę usiąść.
Paulina nie,chyba to jeszcze do mnie to nie dociera;) Jak pomyślę że to może być już zaraz to ogarnia mnie ogromna radość a za moment jak kubeł zimnej wody pojawia się myśl"super,tylko najpierw trzeba urodzić" i oblewa mnie zimny pot...Wczoraj sobie uświadomiłam że jadąc do szpitala rodzić Kubę bałam się ale wtedy to był strach przed nieznanym,a teraz mniej więcej wiem czego się można spodziewać + od groma sytuacji których nie da się przewidzieć i boję się duuużo bardziej niż wtedy;/

reklama
Zuza właśnie u ciebie tez to lada moment ! [emoji4][emoji4]
Coś wspaniałego [emoji4]

Do góry