reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Mimi, na początek trzeba wyliczyć podstawowe zapotrzebowanie kaloryczne, ale to dopiero i absolutnie po ciąży. Wylicza się na podstawie wagi, wzrostu, płci i aktywności, znajdziesz w internecie gotowe kalkulatory. Od tej wartości wystarczy odjąć 300 - 500 kcal i masz swoją dobowa wartość kaloryczna. Potem polecam zainstalować apke MyFitnessPal, wprowadzić sobie wartość kaloryczna, jaka wyszła, a potem wprowadzać w apke wszystkie jedzone dobowo produkty. I pilnować, żeby nie przekraczać :) I będzie leciało.

Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka

reklama
Dzięki za podpowiedź :*

hchy43r8h8l5x99d.png

Hej Dziewczyny:*
Parampampam a najpierw trochę schudłaś dopiero wprowadziłaś aktywność fizyczną czy od razu ćwiczyłaś?
Ja dziś miałam ciężki poranek...Mój syn źle znosi zmiany pór roku.Jest pobudzony i nieznośny.I dziś od przebudzenia wyprowadził mnie z równowagi głupimi tekstami(jakich nie używa poza gorszymi okresami spowodowanymi pogodą) myślałam że wyjdę z siebie.I wtedy pomyślałam jak ja sobie z nim poradzę jak będzie nastolatkiem:o

Zuza, jak miałam największą wagę to zaczynałam od spacerów, potem dołączyłam wchodzenie po schodach. A potem wraz ze spadkiem wagi i wzrostem sprawności dodawałam kolejne aktywności. Zaczęłam biegać przy jakichś 95kg.

Ja dzieci nie mam, a sama mam stracha przed okresem nastoletnim mojej córki jeszcze nienarodzonej :D nie będzie łatwo...

Strasznie mi dzisiaj duszno.

Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka

Zuza damy radę choć czasy nie są łatwe.... tyle zagrożeń....

Parampampam podziwiam za bieganie ;) nigdy nie cierpialam biegać hehe
Mi też dziś duszno :/

hchy43r8h8l5x99d.png

I ja dołączam,też mi duszno...I glowa boli:/
Parampampam ja nigdy nie lubiłam biegać,mam nadzieję,że się przemogę.Podziwiam też za chodzenie na siłownie,ja bym się chyba nie odważyła...

Ja niestety nie lubie silowni, wole rowery i kijki ale z systematycznoscia slabo.
Jeeej mi tez duszno i parno i sie przez to denerwuje. Dotarly kosmetyki wyprawkowe, jeszcze tylko koszule i moge pakowac torbe. :)

1497867522-aaaaaa.jpeg

Super Paulina:) Ja niestety też nie jestem systematyczna:(
A powiedzcie dziewczyny pierzecie koszule i biustonosze w dziecięcym płynie do prania?

reklama
Do góry