reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Też muszę rozebrać wózek do prania i fotelik;) Mi jeszcze została jedna porcja prania,welurowe ubranka piorę osobno.Co zamawialaś w aptece?

reklama
W tej ostatniej dostawie majtki poporodowe, krem z filtrem dla noworodka, osłonki silikonowe na piersi, smoczek NUK, zapas witaminek do końca ciąży i urosept, też zapas do końca ciąży.

Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka

Też muszę kupić majtki poporodowe,ponadto koszule i biustonosze do karmienia,szlafrok,klapki pod prysznic i wkładki laktacyjne.Aha i poduszke(koło) poporodową.Po pierwszym porodzie nie mogłam bez niej siedzieć...

My już po wizycie. Maleństwo zwawe, wszystko w porzadku ale Pani doktor nie potwierdziła płci. Dziś nóżki były zaciśnięt

hchy43r8h8l5x99d.png

Parampampam ładny wózek i widać że w bardzo dobrym stanie :)

Zuza a Ty bierz się za zakupy ,bo coraz szybciej będą mijać te tygodnie ;)

Mimi super ,że na wizycie wszystko dobrze :) To Ci rośnie mała wstydnisia albo mały wstydniś ;)

c55fskjojcqm7koh.png

Witajcie.

Byłam z rana na zakupach. Masakra tyle ludzi wszędzie. Mam nareszcie lodówkę pełną :) w Rossmanie kupiłam preparaty do stóp i paznokci bo jest promocja 2+2 gratis z aplikacją. dezodorant krem na skórki odżywka do paznokci i skarpetki złuszczające do stóp. ( na opakowaniu pisze aby nie stosować w ciąży ale skarpetki te nie wnikają do krwiobiegu wiec je mam teraz na stopach) do tego kupiłam do szpitala żel do mycia,pastę do zębów, szczoteczkę i szampon.

Bobasa będę myć w oilatum a smarować olejem kokosowym albo olejem ze słodkich migdałów. do pielęgnacji pupy krem i maść linomag. zamiast pudru mąka ziemniaczana. Położna w szkole rodzenia to polecała i tylko to kupiłam.

Zuza nie kupuj poduszki poporodowej szkoda kasy a są drogie. Położna mówiła aby kupić koło pompowane do pływania dla dzieci. Jest o wiele tańsze a tak samo będzie działać.

Niestety w ostatnim czasie mam zaparcia... Już nawet ratowałam się czopkami glicerynowymi. Moje sprawdzone sposoby słabo działają...

Pozdrawiam.

Parampampam ładny wózek i widać że w bardzo dobrym stanie :)

Zuza a Ty bierz się za zakupy ,bo coraz szybciej będą mijać te tygodnie ;)

Mimi super ,że na wizycie wszystko dobrze :) To Ci rośnie mała wstydnisia albo mały wstydniś ;)

c55fskjojcqm7koh.png
3 tygodnie temu mówiła ze jak jej nie oszukał to chłopiec. Ale zobaczymy na polowkowym. Idę do innego lekarza. On na lepszy sprzęt.

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
Mimi super że wszystko dobrze:)
Parampampam w tym tygodniu zamówie wszystko.
Inka super,że zakupy udane,ja się bałam i nie użyłam skarpetek złuszczających.Słyszałam o oleju kokosowym dla bobasów ale ja mam oliwkę Hipp,ma dobry skład:) Oilatum dostałam od koleżanki a tak to kupowałam Babydream i Hipp.A koło pompowane to bym się bała że pęknie :o Na allegro są na 20-30zł te poporodowe także nie jest źle...

Do góry