reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Mam nadzieję ze wszystko w porzadku. Na szczęście mam wizytę za tydzień.
Miałam się tak pilnować z jedzeniem A tu oprócz planowanego jedzenia a to lody wpadły A to ptasie mleczko itp i waga nic nie spadła. Mam jeszcze tydzień bo takto będę miała na plus i to ponad kilogram od zeszłej wizyty.

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
Zuza z tą moją teściową to różnie bywa ale już mi zapowiedziała że przy małym nie będzie mi pomagać ....A co do syna to jest bardzo samodzielny a do tego odkąd jestem w ciąży odkurza, zabrania mi noszenia zakupów ,śmieci wynosi wstawi pranie zmywarkę powyciaga .Oj żeby i później mu tak zostało ;) Mimi nie denerwuj się ja poczułam ruchy w 16 tygodniu a moja koleżanka w 23 .A co do wagi to kilogram od wizyty to bardzo mało więc spokojnie a waga może nie spadać tylko wzrastać bo maleństwo rośnie :)
c55fskjojcqm7koh.png

Agunia super,że syn pomaga:) No tak,z teściowymi różnie bywa.Ja mam ze swoją teraz bardzo dobry kontakt ale kiedyś się nie znosiłyśmy;) Mój syn nie miał babci jak był mały...
Mimi ja w domu nie mam wagi,a też się boję jak to teraz będzie...Wizytę mam w czwartek a Ty?Na ostatniej wizycie nie powiedział mi ile malutki waży,teraz muszę go przypilnować;)
Coś się Inka ostatnio nie odzywa...

Mój syn stwierdził że jest jedynym mężczyzną teraz w domu i dlatego musi pomagać :) U mnie było to samo z teściową też mój syn nie miał babci a teraz można powiedzieć że się tolerujemy;) Nie stresujcie się wagą i tak jesteśmy piękne a nasi panowie i tak nas kochają i nie ważne czy będzie dwa kg w tą czy w tą;)
c55fskjojcqm7koh.png

Agunia super syna masz. Zwłaszcza ze jest w tym wieku co by się tylko szalalo.
Wiem, ze nie poradzę nic na wzrosty wagi ale kurczę wstydzę się jak wchodzę na tę cholerna wagę ; ( naczytalam się ze dużo otyłych pochudlo w ciąży 10kg i więcej i też mi się tak zamarzylo Ale się nie udaje ;)

Zuza ja bym zwariowala bez wagi hehe wogole mam bzika na punkcie diet itd. Ciągle o tym czytam. Ale jakoś u mnie nie wychodzi. Jestem za słaba psychicznie. Wytrzymam ze 3 dni bez słodkości A potem znów to samo.... ah

hchy43r8h8l5x99d.png

Moj starszak rozplanował sobie tak dzień że wstaje zje uczy się zrobi co ma zrobić i po obiedzie idzie do kolegów czy na rower .Ale i tak jak pójdzie to potrafi zadzwonić czy dobrze się czuje :) Ja mam tyle fajnie z moim lekarzem że nie wchodzę u niego na wagę tylko mnie pyta i jak tam waga ? I wtedy mówię :) Też czytałam o utracie wagi u mnie akurat zadziałało ale w pierwszej ciąży nie działało i tyłam.Niewiadomo od czego to jest uzależnione najważniejsze żeby maleństwa były zdrowe :)
c55fskjojcqm7koh.png

Haha to ja bym ciągle sciemniala ze stoi w miejscu [emoji23][emoji23][emoji23]

W 1 ciąży i innej lekarki najpierw szło się do położnej i ona wszystko notowala. Waga stała za nią. Kazała się ważyć i podać wagę to zawsze podawałam mniej [emoji23][emoji23][emoji23]

hchy43r8h8l5x99d.png

Mój lekarz jest bardzo na luzie wagą to on się nie przejmuje nic a nic nawet USG przez brzuch robił mi już w 7 tygodniu bo stwierdził że wszystko widać :) Bo jak w szpitalu byłam i przyszła robić ktg to mi powiedziała pielęgniarka że jestem za gruba i u mnie się nie da a on jakoś zrobił bez problemu :)Co do pierwszej ciąży to u lekarza się ważyłam i sprawdzał .
c55fskjojcqm7koh.png

reklama
Pani byla mądrzejsza bo jej mówię że nie tak nisko musi przyłożyć bo zmienił pozycje to ona dalej w tym miejscu i że tętna nie ma .Po minucie stwierdziła że jestem za gruba i że już mi ktg nie będą robić .No ja w 1 ciąży miałam ktg robione przed cc i ważyłam 116 czyli 3 kg mniej niż teraz i się dało ;)
c55fskjojcqm7koh.png

Do góry