reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Mam nadzieję ze wszystko w porzadku. Na szczęście mam wizytę za tydzień.
Miałam się tak pilnować z jedzeniem A tu oprócz planowanego jedzenia a to lody wpadły A to ptasie mleczko itp i waga nic nie spadła. Mam jeszcze tydzień bo takto będę miała na plus i to ponad kilogram od zeszłej wizyty.

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
Zuza z tą moją teściową to różnie bywa ale już mi zapowiedziała że przy małym nie będzie mi pomagać ....A co do syna to jest bardzo samodzielny a do tego odkąd jestem w ciąży odkurza, zabrania mi noszenia zakupów ,śmieci wynosi wstawi pranie zmywarkę powyciaga .Oj żeby i później mu tak zostało ;) Mimi nie denerwuj się ja poczułam ruchy w 16 tygodniu a moja koleżanka w 23 .A co do wagi to kilogram od wizyty to bardzo mało więc spokojnie a waga może nie spadać tylko wzrastać bo maleństwo rośnie :)
c55fskjojcqm7koh.png

Agunia super,że syn pomaga:) No tak,z teściowymi różnie bywa.Ja mam ze swoją teraz bardzo dobry kontakt ale kiedyś się nie znosiłyśmy;) Mój syn nie miał babci jak był mały...
Mimi ja w domu nie mam wagi,a też się boję jak to teraz będzie...Wizytę mam w czwartek a Ty?Na ostatniej wizycie nie powiedział mi ile malutki waży,teraz muszę go przypilnować;)
Coś się Inka ostatnio nie odzywa...

Mój syn stwierdził że jest jedynym mężczyzną teraz w domu i dlatego musi pomagać :) U mnie było to samo z teściową też mój syn nie miał babci a teraz można powiedzieć że się tolerujemy;) Nie stresujcie się wagą i tak jesteśmy piękne a nasi panowie i tak nas kochają i nie ważne czy będzie dwa kg w tą czy w tą;)
c55fskjojcqm7koh.png

Agunia super syna masz. Zwłaszcza ze jest w tym wieku co by się tylko szalalo.
Wiem, ze nie poradzę nic na wzrosty wagi ale kurczę wstydzę się jak wchodzę na tę cholerna wagę ; ( naczytalam się ze dużo otyłych pochudlo w ciąży 10kg i więcej i też mi się tak zamarzylo Ale się nie udaje ;)

Zuza ja bym zwariowala bez wagi hehe wogole mam bzika na punkcie diet itd. Ciągle o tym czytam. Ale jakoś u mnie nie wychodzi. Jestem za słaba psychicznie. Wytrzymam ze 3 dni bez słodkości A potem znów to samo.... ah

hchy43r8h8l5x99d.png

Moj starszak rozplanował sobie tak dzień że wstaje zje uczy się zrobi co ma zrobić i po obiedzie idzie do kolegów czy na rower .Ale i tak jak pójdzie to potrafi zadzwonić czy dobrze się czuje :) Ja mam tyle fajnie z moim lekarzem że nie wchodzę u niego na wagę tylko mnie pyta i jak tam waga ? I wtedy mówię :) Też czytałam o utracie wagi u mnie akurat zadziałało ale w pierwszej ciąży nie działało i tyłam.Niewiadomo od czego to jest uzależnione najważniejsze żeby maleństwa były zdrowe :)
c55fskjojcqm7koh.png

Haha to ja bym ciągle sciemniala ze stoi w miejscu [emoji23][emoji23][emoji23]

W 1 ciąży i innej lekarki najpierw szło się do położnej i ona wszystko notowala. Waga stała za nią. Kazała się ważyć i podać wagę to zawsze podawałam mniej [emoji23][emoji23][emoji23]

hchy43r8h8l5x99d.png

Mój lekarz jest bardzo na luzie wagą to on się nie przejmuje nic a nic nawet USG przez brzuch robił mi już w 7 tygodniu bo stwierdził że wszystko widać :) Bo jak w szpitalu byłam i przyszła robić ktg to mi powiedziała pielęgniarka że jestem za gruba i u mnie się nie da a on jakoś zrobił bez problemu :)Co do pierwszej ciąży to u lekarza się ważyłam i sprawdzał .
c55fskjojcqm7koh.png

reklama
Pani byla mądrzejsza bo jej mówię że nie tak nisko musi przyłożyć bo zmienił pozycje to ona dalej w tym miejscu i że tętna nie ma .Po minucie stwierdziła że jestem za gruba i że już mi ktg nie będą robić .No ja w 1 ciąży miałam ktg robione przed cc i ważyłam 116 czyli 3 kg mniej niż teraz i się dało ;)
c55fskjojcqm7koh.png

Do góry