reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Otyłość w ciąży

Mam wadę wzroku i właściwie niektórzy lekarze uważali, że to jest wskazanie inni, że nie. Ale mi bardzo zależało i w końcu dostałam skierowanie.

reklama
Na odchudzanie mż, ale później cukrzycowa. U mnie zbawienna okazała się zumba, ćwiczyłam też na orbitreku, ale teraz okazuje się, że po cc przez pół roku nie mogę ćwiczyć:(
No tak bo dieta bez ćwiczeń to nic nie da.... chyba że się trzymać tak na 100% cały czas. U mnie zgubne są słodycze. Normalnie mam nałóg ich jedzenia :/

hchy43r8h8l5x99d.png

Męcz, męcz:) Termin z om miałam na 28 lutego, z usg na 6 marca, urodziłam 23 lutego. Lekarz, który mi robił usg (miałam ich dużo ze względu na niską masę dziecka, tak wychodziło z usg) chciał czekać nawet do 8 marca, ale przestałam czuć ruchy i musiałam mieć szybciej. W usg tuż przed cięciem wychodziło, że dziecko ma 2700g.

Moj to grubasek wczoraj na usg 35t1d waga 2900z usg ale mnie meczy nadcisnienie jeszcze sprzed ciazy i tez nie wiem co mnie czeka jaki porod sama nie wiem jaki bym wolala.

No ja pierwszy miałam sn i nie wspominam go dobrze, dla mnie cc było lepsze. No ale wiadomo, każdy ma inaczej. Bałam się, że rana się będzie źle goić, bo słyszałam, ze jak jest dużo tkanki tłuszczowej na brzuchu, to gorzej się goi, ale u mnie się nie sprawdziło. Niestety brzuszek mi został dość spory, wyglądam jakbym dalej była w ciąży, a w sumie nie miałam dużego brzuszka ciążowego:)
Koleżanki z nadciśnieniem miały cc. A lekarz co mówi?

Ze w szpitalu zdecyduja. Wiesz moge pojechac wczesniej na ip z duzym cisnieniem i pewnie zrobia cc a jak bede siedziec i czekac w domu i zacznie sie porod to duze prawdopodobienstwo ze sn bede rodzic. To moja pierwsza ciaza mam tylko aniolka z 8tyg wiec nie wiem co robic metlik w glowie.

Mojej znajomej robili planowe po 36 tygodniu. Najlepiej jak się ufa lekarzowi, bo doradzić to ciężko. Ja generalnie miałam przekonanie, ze cc będzie bezpieczniejsze. To, że zaczniesz rodzić sn wcale nie znaczy, że nie zrobią cc, bo w czasie porodu, to różnie z ciśnieniem, tylko stres większy jak robią na szybko, bo coś się dzieje.

reklama
No wlasnie temu mysle ze po 38tyg pojde na ip i niech robia co chca bo i tak mam takie cisnienie ze i dzis by mnie polozyli wczoraj jak sie lekow napilam bylo ok ale tak srednio to 150 na 105 wiec duze i multum lekow biore.

Do góry