reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Cześć dziewczyny, również zmagam się z otyłością w ciąży. Jestem obecnie w 20 tygodniu, waże 104 kg, chociaż przed ciąża ważyłam 106 kg. Ciąża jest kompletnie nie widoczna, a z drugiej strony też nie wyglądam na taką wagę, większość ludzi daje mi ok 85-90 kg. Zmagam się z nadciśnieniem, hashimoto i teraz lekarz chce żebym jeszcze brała udział w programie słodkie mamy bo glukoze na cczo miałam 92 i to jest idealnie na granicy normy. Jest może wśród nas przyszła mama z podobnymi 'parametrami' :)? Kiedy wy zaczelyscie czuć ruchy dziecka? Pozdrawiam

Aiclorak witamy:) Skąd jesteś?Masz już dziecko?
U nas każda się z czymś zmaga;) Ja mam stwierdzoną cukrzycę ciążową,Asia i Paulina problemy z ciśnieniem.
Lekarz wysłał Cię na edukację odnośnie cukrzycy?

Napisane na GT-I8190 w aplikacji Forum BabyBoom

Czesc Karolcia ;)
Co to za program slodkie mamy, bo chyba jestem zacofana?
Znasz juz plec? Terminowo jestes lipcowa czy sierpniowa?
Ja glukoze mam 104 na czczo i poki co dieta mnie jeszcze nie dotyczy ale podejrzewam, ze to sie wkrotce zmieni.

Mozna miec cukrzycę w ciazy i nie przytyc nic (poki co) czy jedno z drugim sie nie laczy?

Cześć dziewczyny, również zmagam się z otyłością w ciąży. Jestem obecnie w 20 tygodniu, waże 104 kg, chociaż przed ciąża ważyłam 106 kg. Ciąża jest kompletnie nie widoczna, a z drugiej strony też nie wyglądam na taką wagę, większość ludzi daje mi ok 85-90 kg. Zmagam się z nadciśnieniem, hashimoto i teraz lekarz chce żebym jeszcze brała udział w programie słodkie mamy bo glukoze na cczo miałam 92 i to jest idealnie na granicy normy. Jest może wśród nas przyszła mama z podobnymi 'parametrami' :)? Kiedy wy zaczelyscie czuć ruchy dziecka? Pozdrawiam

Hej. Witaj.
Ja też mam sporo problemów ale hormonalnych np hiperandrogenizm.... :/
Świetny wynik wagowy jak na 20 tc! Ja też mam nadzieję, ze nie przytyje dużo. Apetyt mam mega wielki ale póki co go poskramiam ;)

Jestem z Wrocławia, i to moje pierwsze dziecko :). Z mężem co prawda jeszcze się nie staraliśmy ale prawie rok temu zaczęłam leczyć tarczyce, tsh ładnie się poprawiło i chyba to musiało zaskoczyć, w połączeniu z osłabieniem tabletek anty. Miałam jakąś mocniejsza grypę. Innego sposobu nie widzę, bo tabletki brałam waga od 3 lat praktycznie Bez zmian i tabsy zawsze działały. W każdym bądź razie stqiedsizlismy że czas najwyższy, ja mam 27 lat, mąż 33 lata. Mam wielką nadzieję że do porodu waga nie przekroczy 110 kg :). Odpowiadając na pytanie odnośnie edukacji o.cukrzycy ciążowej to byłam u dietetyka gdzie skierował mnie diabetolog. Ale póki co mam jeść to.co zwykle i 2 tyg zapisywać wraz z pomiarem glukozy godzinę po.posilku. Dopiero potem będziemy coś zmieniać jeśli będzie potrzeba

Jestem z Wrocławia, i to moje pierwsze dziecko :). Z mężem co prawda jeszcze się nie staraliśmy ale prawie rok temu zaczęłam leczyć tarczyce, tsh ładnie się poprawiło i chyba to musiało zaskoczyć, w połączeniu z osłabieniem tabletek anty. Miałam jakąś mocniejsza grypę. Innego sposobu nie widzę, bo tabletki brałam waga od 3 lat praktycznie Bez zmian i tabsy zawsze działały. W każdym bądź razie stqiedsizlismy że czas najwyższy, ja mam 27 lat, mąż 33 lata. Mam wielką nadzieję że do porodu waga nie przekroczy 110 kg :). Odpowiadając na pytanie odnośnie edukacji o.cukrzycy ciążowej to byłam u dietetyka gdzie skierował mnie diabetolog. Ale póki co mam jeść to.co zwykle i 2 tyg zapisywać wraz z pomiarem glukozy godzinę po.posilku. Dopiero potem będziemy coś zmieniać jeśli będzie potrzeba
Ja też mam 27 lat, a mąż 31 :)

hchy43r8h8l5x99d.png

Hej Dziewczyny:)
Paulina słodkie mamy to mamy z cukrzycą ciążowa;) I tak,można nie tyć bo to jest po prostu zdrowa dieta.Ja dziś zaczynam 22tc i mam 1kg na minusie od początku ciąży:)
Ja w tym roku skończe 30lat[emoji24] [emoji31]
Aha,czyli jesz normalnie i sprawdzasz glukometrem i jakie masz wyniki?A cukier kazali Ci wycofać z diety? Znasz już płeć dziecka?
Miłego dnia wszystkim życzę:) W Poznaniu słoneczko ładnie świeci:) Wyprawiłam synka do szkoły i chyba jeszcze się zdrzemnę:*

Napisane na GT-I8190 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry