reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Rurka relaks super :) wprawdzie nogi mnie bolą jak diabli ale cóż... Cały dzień na dworze praktycznie. Jedynie na godzinkę do hotelu przebrać się i chwile odetchnąć.
Nawet się trochę opalilam :)
Współczuję siedzieć w taką pogodę w domu. Dużo zdrówka!
Olucha jak tak na wsi?

reklama
Rurka mała koncert dała [emoji23][emoji23][emoji23] tak to fajnie było :)

Fotki :

ImageUploadedByForum BabyBoom1433553288.285685.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1433553301.920036.jpgZobacz załącznik 693055Zobacz załącznik 693056Zobacz załącznik 693057ImageUploadedByForum BabyBoom1433553363.708770.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1433553373.809494.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1433553390.811319.jpgZobacz załącznik 693061ImageUploadedByForum BabyBoom1433553416.177385.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1433553288.285685.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1433553288.285685.jpg
    33,6 KB · Wyświetleń: 46
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1433553301.920036.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1433553301.920036.jpg
    35,8 KB · Wyświetleń: 46
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1433553363.708770.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1433553363.708770.jpg
    38,1 KB · Wyświetleń: 38
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1433553373.809494.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1433553373.809494.jpg
    24,3 KB · Wyświetleń: 40
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1433553390.811319.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1433553390.811319.jpg
    27,8 KB · Wyświetleń: 39
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1433553416.177385.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1433553416.177385.jpg
    43,3 KB · Wyświetleń: 38
Aisha,Karina, cuuuudnie! Ale Sam zazdroszcze...a ja na chrzciny malego do Polski na 5 dni tylko jade,maly bedzie mial 3 miesiace wtedy.a moglam wziac trzy dniu wiecej I dolaczysz do rodzxicow odpoczywajacych w gorach ale balam sie jak maly to zniesie jak teraz jest nielatwo :-(

W irlandii I tak 15 max 17 stopni,do slonca cieplej ale nie az tak...a swiezych owocow I warzyw to tutaj nigdy nie ma, nie tak jak w Polsce, za zimno zeby uprawiac,wszystko szklarniowe a owoce z importu :-(

Menu z wczoraj:
Sniadanie:Owsianka jaglana na mleku ryzowym z daktylem, jajko na poltwardo,dwa wafle ryzowe z maslem kokosowym,salata zielona z oliwa
Lunch: bialy ryz basmati,duszona fasolka szparagowa z marchewka, podsmazony maly kawalek wczesniej ugotowanego fileta z indyka, pol banana I pol jablka, 3 wafle ryzowe
Kolacja:zupa krem z cukinii,pasternaku I marchewki z oliwa,wafel ryzowy; frytki z dwoch slodkich ziemniakow pieczone, filet z indyka grillowany, mieszanka salat z oliwa

Dzis kolejne 1,5 kg mniej ale do wagi z marca zeszlego roku brakuje jeszcze 6 kg...a do wymarzonej ze 20 :-(

Czy wasze dzieci mialy czerwona wysypke na twarzy?pediatra mowila ze to tradzik I przepisala masc ale mam wrazenie ze krostek przybywa!

Lucalew,jak sie czujesz w takie upaly?
Olucha, jak dojechaliscie I jak twoj maz i Marta?

Ta metoda z filmu sprawdzila sie u mnie na kilka minut tylko...gdy dochodzi do piatego soosobu,smoczka,jestem zablokowana bo Kevin nie lubi a poza tym ten koles w filmie mowil ze dzieci karmione piersia nie powinny dostac smoczka przed 6 tyg. Jak odwracam 'tobolek' i chce przystawic do piersi ryk znowu I marudzenie :-( jak zwykle maz nie moze patrzec jak on placze dluzej niz pare minut bo sie boi ze maly konwulsji dosdtanie, wiec dal mniej niz pol dawki syropu od mojej mamy, I znow pomoglo natychmiastowo. I znow nie wiadomo czmu caly dzien Kevin moze Być jak aniolek, nie wybrzydzac przy piersi i spac mi na rekach przez pol dnia, a wieczorem nagle zaczac tak plakac. I nie byla to kolka.

Ostatnia edycja:
Karina super na konikach ;) słyszałam że taka terapia bardzo pomaga dzieciom.
Agnella mój to uwielbia być na dworze,byle go wozić:)
I całkiem dobrze znosi upały.
Myślę że Kevin wyrośnie zanim do polski pojedziesz. Takie 3 miesięczne dziecko jest juz całkiem kumate ;)
Z tego co piszesz to smaczne rzeczy udało ci się ugotować. Ja to na początku tylko warzywa mrożone i kurczak :)
No i waga ładnie spada :)
Mój nie miał czerwonej tylko biała,zresztą do teraz ma dziwne krostki. Ponoć do roku się mogą różne dziwne rzeczy pokazywać na buzi.
Jeśli syrop pomaga to mu dawajcie. On jest o na kolki i na alergie i na refluks :) skoro pomaga to jest git :)
Jesteś pewna że to nie była kolka?kolka jest zwykle wieczorem, nawet gdy dziecko cały dzień grzeczne.

Hej, no jestesmy na wsi, podroz przespala takze super, 1szego dnia bylo chlodno w domu, i po spacerze kataru dostala, i sie zmartwilam ze roZchoruje sie, ale dzis juz ok. I cieplej w domu. Jutro juz powrot, ciekawa jestem czy wysiedzi bo korki beda, bo to powroty z dlugiego weekendu beda, mama plus duzy pies oraz bagaze i maz kierowca, bedzie wesolo w aucie ;) no a od pon ja lekarz, Marta lekarz z tymi zwapnieniami na nerce, itd. Agnella twoj Kevin to jak moja mala, ten ryk pojawial Sie nagle, po kapieli zwykle, ja pol apteki wykupilam kropel, szum suszarki, wozenie w wozku, do pediatry latalam mleko zmienialam, poprostu musisz to przeczekac, 3,5 ms to trwalo, ja I maz tez mielismy dosyc tego placzu, dusila sie tez w tym szale, ja mialam tylko ochote pojsc spac ale nie moglam bo Sie darla 4 godziny! Powodzenia wam zycze :) aisha mi gastrolog kaszki nie kazala dawac bo dobrze wazy. Moja wody I tego kopru nie chce pic :/I tak sobie mysle zeby dodawqc woda plus sok zeby cokolwiek pila oprocz mleka, bo upaly beda a ta nie chce wody :/

reklama
Do góry