reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Marietta witaj i gratuluje. Zrob badania i tak jak piszesz najwazniejsze ze wszystko ok. A Oliwke moze zaangazuj w opieke nad mala bo wtedy nie bedzie sie czula opuszczona przez mame.

Aisha o kurcze moze to maly kryzys u Was albo skok rozwojowy. Nie mam pomyslu jak Ci pomoc z tymi nockami :-( A z mezem porozmawiaj o swoich odczuciach. Zdrowka zyczeeee

reklama
Dobra laski ja gotuję pulpety a wy wpadacie z winkiem jak skończymy karmić hehe
Agnella moja nie miała alergii w sumie to raczej brak dojrzałości układu pokarmowego ... który już nie stanowi problemu :)
Marietta gratulacje !!! Dobrze że wszystko ok :-)
Aisha może to kolejny skok? Albo zęby idą! !! Zuzia się tak na zęby budziła. ...
Co do męża ... no cóż chyba wszyscy tak mają ze jak pierwsza fascynacja dzieckiem minie to do mamusi aż do momentu kiedy będzie mógł z nim poszaleć czy na rower iść ;) mój chłop tez olał dzień matki ale on nie z tych sentymentalnych choć potrafi czasem zaskoczyć ;) ale to tak raz na cztery lata haha ...

Marietta gratuluje Amelki :) [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
Dobrze ze wszystko sie udało :)

Aisha przykro mi ze masz tak mało wsparcia ze strony M :( oby sie to poprawiło [emoji110][emoji110][emoji110][emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️.

Lucalew jak sie czujesz ?

Karina od pukac czuje sie ok. Co prawda od wczoraj rana nie moge sie dobudzic ale musze to zmienic bo cukry mi rano zaczynaja przez to wariowac ze przysypiam zamiast wstac. Maly sie wierci wiec ja sie ciesze. Wczoraj robilam przeglad ciuszkow ktore male zeby przygotowac do prania i pakowania torby. Dzis zajmuje sie zamowieniem art higienicznych dla siebie i maluszka.
No i musze powiedzieć ze coraz ciezej mi sie oddycha jak wchodze po schodach ale jeszcze nie robie przerw miedzy pietrami heheh
We wtorek mam usg prenatarne i juz sie nie moge doczekac a z drugiej stresik sie wlacza zeby wszystko bylo ok.

Karina a kiedy wracasz do pracy bo chyba jakos w czerwcu jak dobrze pamietam?

aisha u mnie to dzien jak co dzien, zapamietalam dokladnie jak miala 3 tyg. to mężowi juz fascynacja małą przeszła, jeszcze wczoraj na spacerze spotkał kolegę, ktory powiedział a co ty syna nie umiales zrobić, a moj mąż coś tam mu odpowiedział w kazdym razie że no szkoda ze nie syn... tylko córka. Nie dorósł do bycia ojcem i tyle, przykro mi było!
mam takie pytanie, może glupie ale nie wiem, jak ubrac dziecko na spacer jak będą upały?

Olucha a to baran !!! Mój jest dumny z naszych córek ! A zaznaczam ze trzy urodziłam.
W upały czapeczka cieniutka żeby łepetynkę przed słońcem chronić poza tym pampers :) plus koszulka i majtki albo bodziakow cienki czy sukienka ... lekko w lato nie obowiązuje zasada jednej warstwy więcej. No i w cieniu trzymać bo bardzo szybko odwodnic i przegrzać się może dzieć.

Lucalew myślę że kilka rzeczy na raz- skoki,zeby, moje przeziębienie i wkurzający mnie ostatnio mąż.
Rurka ja chętnie wpadnę,mogę już teraz bo nie karmie :) czekamy na ciebie tylko :) a gdzie mieszkasz?
Wydaje mi się że zęby idą - wszystko wkłada.do buzi,slini się, ssie palce. Z tym że w dzień je ok,tylko w nocy problem ostatnio. Posmaruje mu dziąsła dziś na noc i zobaczymy.
Mąż naprawdę zajmował się młodym,karmił,przewijal,nosił, bawił się,usypial itd.
A ostatnio mowie musze go prosić by go przewijal albo wieczorem nakarmil żebym mogła iść pod prysznic.
A ich zabawy trwają krótko i na ogół mi go po chwili podrzuca.
Ehh,mam nadzieje ze gdy mały trochę podrosnie to będzie więcej czasu mu poświęcal.

Olucha to przykre że mąż żałuje że nie ma syna. Przecież macie śliczna córeczkę!powinien być dumny!
A zresztą kolega to tez idiota! Co to w ogóle za tekst. Przecież jeszcze możecie mieć syna.
Choć ja bym się głęboko zastanowiła czy chce mieć z tym facetem jeszcze dzieci.

Olucha ja będę ubierać w body albo takie body z krótkimi nogawkami. I czapka lub opaska z daszkiem. Posmaruje kremem z filtrem i tyle. Jedyne co to będę osłaniac od ostrego słońca. Zresztą nie powinno się wychodzić w upały między 11 a 17.

Lucalew to super ze ok sie czujesz :) ciesze sie
Czas szybko leci wiec dobrze ze sie przygotowujesz :)
No niestety teraz bedzie coraz ciężej :( ale nagroda na koniec nie do zastąpienia [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
Na usg bedzie napewno wszystko ok :) [emoji110][emoji110][emoji110]

Ja juz od ponad tygodnia na pół dnia chodzę do pracy bo sie tam wszystko wali bezemnie :( , papierkowa robota ... A całkiem wracam od 8.6 ... Chodź jeszcze bym mogła zostac w domu z Kubusiem ... Ale co trzeba to trzeba ...

Olucha a moj sobie życzył drugiej córy ... A siusiak wyszedł [emoji23][emoji23][emoji23] ale jest szczęśliwy :)
A Twoj to naprawdę baran nad baranami ... Moje kondolecje :( bo juz mi brak slow do tej sytulacji z nim ...

reklama
Do góry