reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ostrów Wielkopolski i okolice

Musek ja też byłam u Jakubka i byłam zadowolona. Ponoć Kurpik, Krupik (?) robi lepiej... Jeszcze się zastanawiam gdzie pójść...
Musek co do kupki to wielkie gratulacje, bo mój Synek jeszcze nie woła:/ Jakoś bardzo się tym póki co nie przejmuję , bo ma czas, ale jak tylko zrobi się cieplej to będziemy ostro działać w tej kwestii:)

Co do płci to jeszcze nie wiem :( maleństwo tak zaciska nożki i się odwraca, że nie było szans zobaczyć:( Jedynie w 12 tygodniu gin zasugerował dziewczynkę, ale biorę to z przymrużeniem oka, bo było jeszcze bardzo wcześnie... Idę 18-go i liczę, że się dowiem, bo chciałabym już zacząć kompletować wprawkę.

Mam jeszcze pytanko-czy wiecie gdzie w Ostrowie można kupić typowo ciążowe ciuchy, oprócz tego sklepu na Rynku. (trochę większe, bo s i 36 można wszędzie dostać;P)

Bywacie na "jordankach" ze swoimi dzieciaczkami koło parku, stadionu? My na pewno w ciepłe dni będziemy się pojawiać :)

reklama
Venus-nie polecam tego całego Krupika czy jak on tam się nazywa...znajoma u niego była KATASTROFA!!!!!!!!!!!!zero opisu,jedno zdjęcie, powiedział jej że ma mało wód płodowych i starzejące się łożysko....i na koniec dodał:a więc wie Pani czym do grozi?? w ogóle mówił jej takie bzdury że biedna wyszła od niego blada jak ściana...poszła do swojego ginekologa i powiedziała mu to wszystko....lekarz ja zbadał i powiedział że owszem jest mało wód ale żadnego łożyska starzejącego nie widzi....więc koleś ma ładnie łeb zryty....zrobisz jak zechcesz ale ja osobiście nie polecam:)No jeśli maluch zakrywa nóżki to może rzeczywiście będzie dziewczynka:)ponoć chłopca łatwiej rozszyfrować hehe:)jeśli chodzi o ciuch ciążowe to może wybierz się do H&M do galerii???może coś tam znajdziesz?ale pewnie ceny też będą zaskakujące:/
Kasia91-super że Twój partner chce być przy porodzie...mój mąż też był i gdyby nie on to nie wiem czy dałabym radę....wsparcie bliskiej osoby jest w tym momencie bardzo ważne...po porodzie gdy mój mąż przyjechał już do domu powiedział tylko jedno....ogromny szacunek dla kobiet ja po tym porodzie będę dochodził do siebie co najmniej dwa dni....Jeśli chodzi o basen to ja w ciąży nie chodziłam i chyba bym się nie odważyła ze względu na te wszystkie wstrętne zarazki:)ahaaa pytałaś ile mój synek ma lat...a więc odpowiadam dokłądnie 14 miesięcy:))A Ty na kiedy masz dokładny termin??

Venus- z ciążowych sklepów to jedynie ten właśnie na rynku przychodzi mi do głowy.... A nie lepiej kupować normalne ubrania tylko rozmiar wieksze ( teraz przecież w sklepach tylko Oversize są, więc chyba problemu nie powinno być) ??? Ja przynajmniej tak zrobiłam i mam kilka bluzek, w których nadal chodzę :)

Kurcze! Zamknęli mi dzisiaj most!!! Teraz to chyba się nie spotkamy, nie mam jak przedostać się wózkiem w stronę miasta/rynku ;(
Bez sensu.... A tak chciałam się z Wami spotkać!

Roczek roczek i już po roczku. Impreza była super udana :-)

Musek - co do tych wiadomości z zeszłego roku to lepiej późno niż wcale:-D Gratuluję kupki to już duży krok na przód. My będziemy próbować latem jak będziemy na działce i wtedy będą śmigać bez pieluch.

Mama Ola - ten most to ma być przez cały czas zamkniety dla pieszych?? a może zrobią tak jak na odolanowskim, że za jakiś czas otworzą dla pieszych. A jak nie to trzeba będzie coś wymyślić.

Venus - co do ubrań ciążowych to jeszcze przychodzi mi do głowy C&A. Na jordanki chodzą bardzo rzadko pomimo że mieszkam koło nich, ale jak będzie hasło żeby się spotkać to się pojawię z miłą chęcią.

Co do basenu to ja bardzo chciałam chodzić w pierwszej ciąży, ale miałam non stop jakieś problemy z moczem, a po czasie się okazało, że laboratorium źle robi wyniki. Od tej pory nie polecam laboratorium w tatko na śmigla.

Musek to dobrze, że zapytałam... Niby mój gin polecił mi właśnie K., ale wkurza mnie takie podejście do pacjentek:( Czy lekarze naprawdę nie wiedzą co czuje przyszła mama? naprawdę jest mi co niektórych żal.... A Twoja koleżanka nieźle musiała to wszystko przeżyć-współczuję! Jakubek nie spieszy się, wszystko wyjaśnia i stara się zrobić fajne zdjęcia. Minus jest taki, że długo się czeka w kolejce bo każda pacjentka ok. godz.:/ No ale raz nie zawsze;)

Kasia mój mąż od początku mówił, że absolutnie nie będzie przy porodzie;) Jak przyszedł czas to położna zapytała, czy chciałabym żeby był przy porodzie i tak go wkręciła, że i tak wszedł ze mną na porodówkę:D Powiedziała mu tylko, że jak będzie chciał to niech sobie wyjdzie, nie będzie problemu i to go zmobilizowało;) Potem mówił, że stał obok mnie i w sumie "tam" nie patrzył, tylko jak połozna mówiła, że widać główkę z blond włoskami to już patrzył hehe potem się chwalił, że pierwszy zobaczył Mikołaja:) Bardzo pozytywnie :) Ogólnie bez niego nie dałabym rady!! Wsparcie przeogromne!

Ja dzisiaj jadę rozejrzeć się za płaszczykiem na teraz, bo w swoją kurtkę już się nie mieszczę;) Miłego dnia!

Termin mam na 27 czerwca ale miałam słabą miesiączkę na początku ciąży więc liczą od ostatniej ale z usg i według pierwszych ruchów wychodzi mi na 30 maja jak spr z położną.

Jeżeli chodzi o basen to też sobie muszę odpuścić byłam w czwartek na wizycie u gin. a że stawia mi się ciągle brzuch to zapisał mi progesteron i magnez no i dużo dużo odpoczynku :( mam nadzieje że to pomoże.
Od wczoraj chodzimy też na szkołę rodzenia kurcze super sprawa ;) powoli zaczynam oswajać się z wizją porodu :)
A nasza córcia ma już 818 gram :) i zdrowo się rozwija więc nic tylko leżeć i czekać na szczęśliwe rozwiązanie :-)

Venus ja byłam ostatnio w zwykłym sklepie na kościelnej tam na przeciwko kościoła farnego to pani ekspedientka zawaliła mnie ciuchami niby zwykłe ale wszystkie luźne jak ciążowe i kupiłam sobie śliczną sukienkę ciążową :)

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczęta!

Musek - kupka na zawołanie super, Moja Młoda (aktualnie 14m-cy) woła od kilku dni, ale jej mama nienauczyła dziecka na nocniku ani na nakładce siedzieć - co za mama ;D no i nie chce, krzyczy, prężny się ale informuje przed akacją klepiąc się w pupe i mówiąc "bupa" co znaczy kupa.

Venus - ciążowe kupowałam w C&A niekoniecznie tylko te dla ciężarnych i na giełdzie z ciuchami, było specjalne stoisko no i lumpeksy obowiązkowo ;D nie robiłam wcześniej takiego szczegółowego badania

Bojka - a chciałam jutro do Tatko isć na badania ;D pojadę więc do szpitala ;)
Dziękuje Wam za wszystkie informacje dotyczące laparoskopii, ale do zabiegu nie doszło, bo kilka dni przed nim dowiedziałam się, że jestem w ciąży - 3 miesiąc aktualnie. Ciąża zupełnie z zaskoczenia i nie zgodna z prawami natury ;) ale jest. Teraz jest już dobrze, ale wcześniej była zagrożona z uwagi na leki, które brałam.

Kasia 91 ja po basenie w ciąży miałam od razu infekcje, dobrze, że nie poszłaś. Szkoła rodzenia potwierdzam super sprawa, choć im więcej wiedziałam tym bardziej się bałam i po spotkaniu o porodzie wróciłam upłakana,a gdy mąż zapytał co się stało wydukałam, że ja nie będę rodzić, bo się boję. Wtedy, mimo wcześniejszych zaprzeczeń, powiedział, że pójdzie na porodówkę ze mną. Po porodzie stwierdził, że na bank tam wróci przy następnym porodzie tak mu się podobało, dosłownie wyciskał dziecko z położna ze mnie - rzeźnik ;) zaniemówił tam tylko raz, gdy pani kazała mu założyć rękawiczki i przeciąć pępowinę.

AjakAnia - gratuluję ciąży:) dobrze i wg mnie rzetelnie badania wykonują na Wrocławskiej w tym labie po prawej stronie jak idziesz od II liceum. Fajne tam jest to, że pomimo, że pobierają próbki do 10 to jak przyjdziesz później to nie robią Tobie żadnego problemu sama byłam tam ostatnio o 11.30 i bez zająknięcia mi krew pobrały.

Kasia - to ta Twoja córeczka to wielkolud:-D

Venus - płaszczyk kupiony???

Mama Ola - słyszałam, że dla pieszych most otwarty. To co jak się wypogodzi to spacer?? Będę na pewno w tamtej okolicy 25 bo idziemy na szczepienie. Chyba, że Młodym katary nie przejdą to nie pójdziemy się szczepić.

Ajak Ania gratulacje i dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa:-)
Ja miałam taką załamkę po opowieściach trudnej treści mojej ukochanej mamy babci i ciotki jak to się dosiadły i opowiadały jak to było ciężko jak one rodziły i ile to się godzin nie rodzi a jak popękały a do tego pocięte...itp itd jednym słowem istny horror
no i też zaryczana wróciłam i mojemu to samo powiedziałam a raczej że jak chce to niech sam rodzi ;p
ale później mnie jakoś uspokoił i też chce być przy porodzie :-)

a bojka_ 6
Ty się nie śmiej ja już 12 kg przytyłam i boje się co będzie dalej jak mała zacznie naprawdę szybko przybierać:-(

reklama
AjakAnia- Gratuluję!! :)

Bojka- świetnie że już otwarty! :D Nawet nie wiedziałam! Ostatnio przez pogodę tak daleko się nie zapędzaliśmy na spacer...
25 marca mówisz... Akurat ten dzień mi nie pasuje, zaczynam pracę od kwietnia i jadę akurat we wtorek odebrać badania i do lekarza medycyny pracy :( A inny dzień?? :)

Do góry