reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ostrów Wielkopolski i okolice

reklama
witam;)

czy któraś z Was jest jeszcze obecna na tym wątku? bo ja jestem z okolic Ostrowa Wlkp. i w styczniu będę rodzić w Ostrowie. Chciałam spytać jaki jest koszt jeśli chodzi o szkołe rodzenia?

ja również jestem bardzo zadowolona z opieki , bardzo ładnie jest po remoncie.....rodziłam niedawno bo w czerwcu .:) oceniam na bardzo dobry ...wszystkie pielęgniarki starają się bardzo, latają, u mnie akurat było to wdać gdyż mała miała trudność picia z piersi - wołałam dosyć często aby mi przystawiały. :happy:położna dbała o to, by poród przebiegł sprawnie i szybko.:) na każdej porodówce jest prysznic, można se wykąpać . Bez problemów mąż towarzyszył mi,i mamula przy porodzie (nie miały żadnych przeciw skazań) dzidziuś po porodzie jest ciągle już przy boku mamy. każdy może odwiedzić mamusie i dziecko .
Ja jak leżałam to trafiłam na 2 osobowy pokój ,każdy pokój ma lazienkę piękną z wc i prysznicem :)

Co do samego personelu to ja byłam zadowolona a nawet bardzo :)! :happy:

Urodziłam piękną córeczkę 3300 i 53 długa :)
ma na Imię Laura....
i już ma 4mesiące -ale ten czas szybko leci:)

A co do klubu, to super pomysł :)
Jestem jak najbardziej za,chętnie się przejdę :))

Załączniki

• laurus.jpg
    laurus.jpg
    36,8 KB · Wyświetleń: 64
  • S5000713.jpg
    S5000713.jpg
    44,9 KB · Wyświetleń: 79
  • S5000896.jpg
    S5000896.jpg
    37,4 KB · Wyświetleń: 76
  • S5000971.jpg
    S5000971.jpg
    34,5 KB · Wyświetleń: 84
Bardzo polecam dr Marcina Maciejewskiego. Prawdziwy lekarz z powołania,jest naprawdę świetny,w tym co robi, ma podejście do pacjentek,
każdą traktuje indywidualnie
Jestem z niego bardzo zadowolona, uważam że nie ma lepszego lekarza w okolicy.
a wiedzę, odczuwa radość z wykonywanej pracy, troszczy się o pacjentki, grzeczny,przemiły...
prowadził moją 1 ciąże.lekarz jest młody ale bardzo miły i można porozmawiać z nim bez skrępowania o wszystkim.
izyta u niego jest poprostu przyjemna aż powiem szczerze,że chce się tam już szybko wrócić:-)
Można go wszystko zapytać.:happy::happy::happy::happy::-)

Witam! czy są tu jeszcze jakies mamusie, które rodzily w ostatnim czasie lub które bedą niedługo rodzić w ostrowskim szpitalu. ja bede rodzic w styczniu no chyba, ze dzidzia sie pospieszy to w grudniu;p i w zwiazku z tym pytam czy cos sie pozmienialo w szpitalu. czy opieka w porzadku itd. czy przez caly czas moze byc obok mąż? i czy płacilyscie za opieke komus?? wiem od kilku osob, które tam rodzily, ze ,,płaciły". i jestem ciekawa czy opieka lekarska jest wtedy inna niz u osob, które nie płaciły. szczerze to ja nie chce nikomu płacic bo przeciez szpital ma obowiazek zapewnic mi jak najlepsza opieke. ale tak pytam...

ja rodziłam w Ostrowie miesiąc temu i jestem bardzo zaskoczona miłą i bardzo życzliwą opieką zarówno na porodówce jak i na patologii, na której leżałam dwa tyg przed porodem...nikomu nie płaciłam bo nie było takiej potrzeby! przy porodzie może być bliska osoba nie koniecznie mąż...niestety jedyne zastrzeżenia to tylko do niektórych lekarzy :/ nie zawsze są mili często opryskliwi, ale to oczywiście nie wszyscy...całą ciąże chodziłam do dr Tomczyka, jak dla mnie bardzo konkretny i znający się na rzeczy doktor...a co do szkoły rodzenia to polecam SZKOŁE RODZENIA DANA !! nabyta tam wiedza i praktyka jest bardzo przydatna :)

Ja rodziłam w Ostrowie pod koniec października tego roku. Jestem ogromnie zadowolona z opieki! Wszyscy byli mili. Połozne i pielęgnirki poprostu super. Dałabym im medal gdybym mogła :) Ja z kolei polecam dr. Pawła Pozorskiego. Prawdziwy lekarz z powołania. Aż mi zal, ze nie jestem już w ciązy, bo bardzo lubiłam do niego chodzić i sobie "pogadać" :)

reklama
Witam,
wszystko wskazuje na to, że będe rodzić w szpitalu w Ostrowie Wlkp. W związku z tym mam pytanie - czy w szpitalu dzieciaczki ubierane są w szpitalne ciuszki przez cały okres pobytu w szpitalu, tak jak to jest np. w Koninie, czy muszę mieć na te kilka dni (bo będzie cc) ciuszki dla maluszka?
Dodam, że w szpitalu w Koninie wręcz nie wolno używać swoich ubranek.

Z gory dziękuję za odpowiedzi.

Do góry