reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ostrów Wielkopolski i okolice

HEJ mamuśki, ja termin mam na koniec maja, zamierzam rodzić w ostrowie. Podpowiedzcie co mam zabrać ze sobą do porodu dla siebie i dzidzi? Z góry wielkie dzięki

Ostatnia edycja:
reklama
do porodu to przede wszystkim dokumenty, karta ciąży, wyniki badań i takie tam bajery ;) dużo wody do picia (niezbędna w trakcie porodu) a dla dzidzi pampersy, chusteczki i rękawiczki wrazie gdyby się drapało...szczęśliwego rozwiązania! :-)

Popieram mmadzie85, dla dziecka niedrapki, pampersy i chusteczki. Dla siebie wszystkie wyniki karta ciazy, przypomnij sobie przed porodem jak przebiegala ciaza bo ja jak juz mialam silne skurcze o robili ze mna wywiad i gdyby nie maz to nie powiedzialabym jakie tabletki bralam na podtrzymanie bo nie mialam glowy do mysleniu o tym i przypominaniu sobie wszystkiego. itd ja mialam 3 koszule nocne takie do karmienia, kosmetyki, maszynke do golenia jesli golisz sie w ten sposob bo przez kilka dni mozna niezle zarosnac;) majtki jednorazowe, szlafrok, koniecznie sztucce, kubek, talerzyk,sciereczke kuchenna do wycierania naczyn lub reczniki papierowe, wkladki laktacyjne, staniki do karmienia, laktator w razie "w", cos do upiecia wlosow, mialam tez skarpetki i nie wiem co jeszcze:) aha smoczek dla dziecka i dawalam mu kiedy lekarze nie widzieli bo synus sie darl i to go troche uspakajalo...Na wyjscie ze szpitala naszykowalam mezowi reklamowke z ubraniami dla siebie i dziecka, jak mi sie cos jeszcze przypomni to dopisze:-)

witam wszystkich :-):-)
mam takie pytanie odnosnie ginekologow w ostrowie a bardzie sprzetu;p czy ktos wie czy w ostrowie jest usg 3d lub 4d?

Hej ja na badanie 3d jechałam do poznania na badanie prywatne. Jest tam świetny lekarz ginekolog. Który wszystko dokładnie opisze i opowie. Mój lekarz prowadzący nie miał usg 3d dlatego mnie tam skierował. Nie wiem czy któryś z lekarzy w ostrowie ma 3d, ale wątpię, bo skoro lekarz mi kazał do poznania jechać.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam wszystkie mamusie i przyszłe mamusie:)

Mam takie pytanie,powiedzcie mi jak tearz jest w spitalu ostrowskim? bo ja jak rodzilam synka w 2008 roku to wszystko bylo akurat w remoncie i nie bylo za fajnie. nie wiem czy mozna miec ze soba swoja polozna?

Do góry