reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ostrów Wielkopolski i okolice

ja chodze do dr mellera, przyjmuje w kaliszu, ale pracuje na polnej w poznaniu

moj pierwszy wpis na forum dotyczyl opieki pielegniarek i poloznych, dlatego ze domyslam sie ze od lekarzy milych slow nie uslysze, w koncu chodze na wizyty do konkurencji, wiec nie zdziwie sie jak ktorys powie ze moge rodzic w poznaniu - to ulubiony tekst naszych ostrowskich gin.

wazne by polozne byly mile i wyrozumiale, wtedy porod bedzie milszy

reklama
Justyska83 ja w ciąży chodziłam do dr Sarny, ona też przyjmuje w Kaliszu no i niestety nie obyło się bez komentarzy ze strony naszych ostrowskich lekarzy.

coz jesli chodzi o kulture osobista lekarzy w ostr. szpitalu to naprawde nie ma o czym mowic - patrza na czlowieka jak na kogos gorszego, glupszego od siebie.
bedac na patologi w 8 miesiacu ciazy podali mi dolargan - nawet nie mam tego napisanego w karcie ani na wypisie. pytalam chyba 3 razy polozna co mi daja a pozniej co mi dali bo dziwnie sie czuje.. Dzidziulka przestala mi sie ruszac a oni, ze mi sie ktg nie nalezy.. wymiotowalam cala dobe po lekach jakie mi przepisali, ledwo na nogach stalam... a on do mnie, ze to pewnie jakies przeziebienie... Dziewczyny gdyby nie polozne to nie wiem co by bylo - nie kazaly mi lykac tych tabletek tylko je wyrzucac do kosza, osluchiwaly mi tetno plodu same... a te obchody lekarskie to jedna wielka sciema... w nosie cie wszyscy maja. nawet dzien dobry nie powie jeden z drugim wchodzac do pokoju. we W-wiu to zupelnie inny gatunek ludzi. nie zaluje, ze nie rodzilam w ostrowie. nawet te super warunki socjalne mnie nie przekoanly.
warto chodzic do szkoly rodzenia przy szpitalu, wszystkich mozna poznac i czlowiek ma jakies rozeznanie co, gdzie i jak...

a wiec drogie panie dokonuje wpisu 13 dni po urodzeniu naszej kruszynki i moge na wstepie powiedziec ze porod w ostrowskim szpitalu jest bardzo ok. co prawda moj przypadek byl ciezki, gdyz trafilam na porodowke bez rozwarcia po 10 godz odejsciu wod, cudem doszlam do 9 cm ale niestety nasza coreczka okrecala sie niel planowo, az uluzyla sie tak zle ze pepowina okrecila sie wokol szyi, do tego czolowe polozenia, brak pelnego rozwarcia i zanikajace tetno spowodowaly ze wyladowalam na stole operacyjnym. po wyczerpujacej cesarce okazalo sie ze lekarze szybko podjelli decyzje. bardzo jestem zadowolona z opieki poloznych z oddzialu!! dziekuje bogu ze trafilam na dr |Tomczyka, ktory bez wahania podjal decyzje o cc - on mnie wyciagal 28 lat temu na swiat, a teraz moja corke. jedyni gburowaci lekarze to Gronowska, Lubecki i Szczublewski - z nimi jakos niemilo sie rozmawialo. poza tym gites

reklama
Witajcie!

Nie jestem z Ostrowa, ale niedawno w Waszym mieście urodziła się moja córeczka. Jestem bardzo zadowolona z opieki i warunków panujących w szpitalu. Lekarza prowadzącego miałam w Poznaniu, a zajęto się mną i moim maleństwem naprawdę bardzo dobrze. Wszystkim przyszłym mamom z Ostrowa i okolic polecam też zajęcia w Szkole Rodzenia "Dana" - profesjonalnie przygotowują do pobytu w szpitalu i porodu.

Do góry