reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ostatnia prosta

kitajka

Zaciekawiona BB
Hej mamusie!
tzn. przyszłe mamusie tuż przed. Ile Wam jeszcze zostało do terminu? Jak samopoczucie?Jak przygotowania? I co jeszcze trzeba zrobić zanim się urodzi?Ja planuję rzęsy, żeby ładnie wyglądać i dobrze się czuć. Zostało 5 tyg.

reklama
ja też się boję, nie myślę, że cos pójdzie nie tak, tylko, że mnie bedzie niesamowicie boleć, że sobie nieporadzę itp.
Poradzisz sobie , adrenalina zrobi swoje :) nie powiem , że będzie przyjemnie ale jest do przeżycia. Każdy inaczej odczuwa. Mój poród trwał 24 h , skurcze prawie od początku co 3 minuty, lecz dopiero po podaniu oksytocyny się rozkręciło, ona przyspiesza faktycznie, ja dostałam gaz rozweselający i super dotrwałam do końca. I wszystko wspominam bardzo dobrze , powodzenia.

reklama
A piłyście liście malin? Słyszałam, że picie naparu pomaga podczas porodu, albo olej z wiesiołka. Tylko nie wiem od kiedy można stosować. Mam termin wyznaczony na koniec kwietnia

Kochane przyszłe mamy, trzymam kciuki za Wam wszystkie. Nie ma co się zamartwiać napewno wszystko będzie dobrze!!! W szpitalu pielęgniarki będą Wam tłumaczyć krok po kroku co robić żeby mniej bolało a ból naprawdę jest do wytrzymania a pocieszeniem dla Wam jest to że po tym wszystkim wkońcu będzie mogły przytulić oraz pierwszy raz zobaczyć swoje maleństwo.
Niżej zdjęcie mojego szkraba gdy miała nie spełna 6 godzin
Powodzenia dla Wam wszystkich!!! ☺️

Załączniki

• 20160801_114157.jpg
    20160801_114157.jpg
    436,6 KB · Wyświetleń: 74
reklama
Do góry