reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Oskar 29 tydz 1570 gr...

reklama
Dziewczyny mam pyatnie - ostatnio przeczytalam , ze tak zwane siadanie w litere W jest nieprawidlowe!!!!
i nie bardzo moge znalezc w necie cos na ten temat- wiec moje ptanie brzmi jakie konsekwencje niesie za soba takie siadanie???jak oduczyc???troche sie zmarwilam :/

Monia nie wiem czy nieprawidłowe ale mój Jeremek tak siada, ale tylko jak z pozyjcji stojącej chce usciasc....
Czekam wiec równie mocno na odpowiedzi na Twoje pytanie ....

Niestety jest bardzo nieprawidłowe i typowe dla dzieci z obniżonym napięciem osiowym. W ten sposób dzieciaki po prostu poszerzaja płaszczyznę podparcia i stabilizują sie.
A nie jest dobra dla stawów biodrowych i kolanowych - wyobraźcie sobie w jakiej pozycji sa panewki w stawach biodrowych:( Prowadzi to tez do koslawości kolan. Dlatego z uporem maniaka upominamy Francę: "nóżkiw kokardkę"/"nóżki do przodu". Oczywiście nie prosto do przodu, bo wtedy Franc "zwisa na strukturach pasywnych" (he he..wiem od naszej rehab;-)) czyli ma mocna kifotyzację odcinka lędźwiowego kręgosłupa, dlatego tzw Siad po turecku (nóżki w kokardkę) to dla naszych dzieciaków błogosławieństwo (tzn dla ich stawów biodrowych i kolanowych).
Tyle wiem:)

reklama
Franiowamamo dziekuje za wyjasnienie!! wczoraj pewna pani powiedziala mi , ze on musi byc w zagipsowany :eek:
za niedlugo mamy wizyte w szpitalu wiec to zglosze a narazie bede go poprawiac...

Amethys u mnie tak siada tez ze stania, najpierw opieral pupe na pietach a pozniej zaczal wsadzac miedzy stopy w tzn litere w.. czasami prostuje nozki a czasmi nie ;/

Do góry