reklama
monik75
Mama Mai i Oskarka
Parametry i osiągnięcia imponujące Sto lat Oskarku, dużo zdrowia i uśmiechu na buziuni :-)
Ps. mój Oskarek ma tyle samo wzrostu, a z wagą zbliża się do 10kg;-)
Ps. mój Oskarek ma tyle samo wzrostu, a z wagą zbliża się do 10kg;-)
Sprytna88
Zaciekawiona BB
Duży chłop z Oskarka:-) śliczny słodki do schrupania!!!!:*
AGATA777
Fanka BB :)
Oskarku 100 lat od cioci i buziaki.Waga imponująca,pozdrawiamy.:-)
Dziewczyny mam pyatnie - ostatnio przeczytalam , ze tak zwane siadanie w litere W jest nieprawidlowe!!!!
i nie bardzo moge znalezc w necie cos na ten temat- wiec moje ptanie brzmi jakie konsekwencje niesie za soba takie siadanie???jak oduczyc???troche sie zmarwilam :/
i nie bardzo moge znalezc w necie cos na ten temat- wiec moje ptanie brzmi jakie konsekwencje niesie za soba takie siadanie???jak oduczyc???troche sie zmarwilam :/
amethys
mother of five
Monia nie wiem czy nieprawidłowe ale mój Jeremek tak siada, ale tylko jak z pozyjcji stojącej chce usciasc....
Czekam wiec równie mocno na odpowiedzi na Twoje pytanie ....
Czekam wiec równie mocno na odpowiedzi na Twoje pytanie ....
wiolunia82
Dziewczyny, chyba Franiu Agi tak często siadał...coś było o tym.
FraniowaMama
mama Natalki i Frania
Niestety jest bardzo nieprawidłowe i typowe dla dzieci z obniżonym napięciem osiowym. W ten sposób dzieciaki po prostu poszerzaja płaszczyznę podparcia i stabilizują sie.
A nie jest dobra dla stawów biodrowych i kolanowych - wyobraźcie sobie w jakiej pozycji sa panewki w stawach biodrowych Prowadzi to tez do koslawości kolan. Dlatego z uporem maniaka upominamy Francę: "nóżkiw kokardkę"/"nóżki do przodu". Oczywiście nie prosto do przodu, bo wtedy Franc "zwisa na strukturach pasywnych" (he he..wiem od naszej rehab;-)) czyli ma mocna kifotyzację odcinka lędźwiowego kręgosłupa, dlatego tzw Siad po turecku (nóżki w kokardkę) to dla naszych dzieciaków błogosławieństwo (tzn dla ich stawów biodrowych i kolanowych).
Tyle wiem
A nie jest dobra dla stawów biodrowych i kolanowych - wyobraźcie sobie w jakiej pozycji sa panewki w stawach biodrowych Prowadzi to tez do koslawości kolan. Dlatego z uporem maniaka upominamy Francę: "nóżkiw kokardkę"/"nóżki do przodu". Oczywiście nie prosto do przodu, bo wtedy Franc "zwisa na strukturach pasywnych" (he he..wiem od naszej rehab;-)) czyli ma mocna kifotyzację odcinka lędźwiowego kręgosłupa, dlatego tzw Siad po turecku (nóżki w kokardkę) to dla naszych dzieciaków błogosławieństwo (tzn dla ich stawów biodrowych i kolanowych).
Tyle wiem
wiolunia82
No, pamięć mnie nie zmyliła
reklama
Franiowamamo dziekuje za wyjasnienie!! wczoraj pewna pani powiedziala mi , ze on musi byc w zagipsowany
za niedlugo mamy wizyte w szpitalu wiec to zglosze a narazie bede go poprawiac...
Amethys u mnie tak siada tez ze stania, najpierw opieral pupe na pietach a pozniej zaczal wsadzac miedzy stopy w tzn litere w.. czasami prostuje nozki a czasmi nie ;/
za niedlugo mamy wizyte w szpitalu wiec to zglosze a narazie bede go poprawiac...
Amethys u mnie tak siada tez ze stania, najpierw opieral pupe na pietach a pozniej zaczal wsadzac miedzy stopy w tzn litere w.. czasami prostuje nozki a czasmi nie ;/
Podziel się: