reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Oskar 29 tydz 1570 gr...

No widzisz a tak sie martwiłaś.....Jeremek tez staje na nózki bardzo chetanie jak go podtrzymuje i niestety na paluszki.... unikamy takich sytuacji ale jak sie z nim bawie to sprężynuje ... moze spróbuje pomóc załapać mu bawiac sie w hop siup ... jeremek to uwielbia
Lekarz nie widzi nic złego to tylko sie cieszyc.... czesto nasze maluszki sa jakby dwa kroki za wiekiem korygowanym i to tez nic złego... potrzebują wiecej czasu i cierpliwosci...
Oskarek cudny ... ma takie poważne spojrzenie jakby chciał powiedziec "no mama spokojnie damy rade"

reklama
Dzieki Amethys :) troche lzej mi sie zrobilo po twoim poscie :)
Co do lekarzy Irlandzkich nie ufam im do konca :/ ponoc moj lekarz prowadzacy to dobry specjalista ale i tak jakos z dystansem do niego podchodze....
Narazie odpuszczam sobie wyjazd do Polski boje sie tych strasznych mrozow :/ u nas ciplutko - wiosennie....

wiesz skoro lekarz mówi ze jest ok.... tu w uk jest zupełnie inny system opieki... trwało troche zanim sie przyzwyczaiłam i tez na poczatku miałam wrazenie ze mnie zlewaja i ze opieka jest do bani ale jak przeziedziłam ponad miesiac wna oddziale dla wczesniaków potem tydzien na pediatrycznym oddziale to mi sie oczy otworzyły ... Mam bardzo dobrego pediatre ... no moze GP to czasem musze pofukac ale w sumie ostatnio jest bardzo ok ...
Oskarek osiaga nowe etapy rozwoju zgodnie z wiekiem korygowanym to po prawdzie nie ma do czego sie przyczepic.... przy okazji jak bedziesz w pl to idz na konsultacje (ja tak zrobiłąm) tak dla spokoju sumienia...
I sie nie martw mamusia ...ciesz sie ze synus tak cudnie rosnie

Oskar dostal jakiejs strasznej wysypki na twarzy :no: mysle , ze to od podlogi lub dywanu bo pojawio sie odkad zaczal sie przemieszczac:crazy:
Pozycje do czworakowania przyjmuje od miesiaca ( buja sie ) ale woli pelzac...
takze opiera sie na rekach i prostuje nogi (tylek w gorze) nie wiem co to za pozycja wyglada smiesznie :p
aaaa i sprezynuje :)

Monia Jeremek jakies dwa tygodnie temu zaczął sylabowac ba ba ma ma ta ta i doszły jeszcze takie dzwieki jak brr ale wydawane bardziej przy pomocy ust i czesciowo jezyka

ooo to fajnie :-D
u nas niestety cisza :((((
i zaczynam sie martwic :/
i dzisiaj jescze bylismy na usg glowki- niestety ciemiaczko juz prawie zarosniete:crazy:

Ostatnia edycja:
My juz w Polsce :p
Bylam z Oskarem w osrodku rehabilitacyjnym , rozwija sie jak na wiek korygowany - to mnie cieszy :) tylko nie podobalo mu sie , ze jescze sam nie usiadl :/ no cos tam chlopak probuje ale jescze nie wychodzi:-(...iii poprawil by mu jakosc !! bo pelza nieprawidlowo :no: ogolnie zalecilby terapie i mam sprobowac ja zalatwic w Ie ale jakos czarno to widze :((((
Mlody dalej nie sylabuje- jakies takie cichutkie mama uslyszlalam ale stawiam na przypadek :/
ale za to do otwierania szuflad i szafek jest pierwszy :D

reklama
Do góry