reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Osiągnięcia rozwojowe naszych bobasków :)

reklama
A moja mowi eee ;D (od urodzenia zresztą) a dziś zaczęła "chodzić" po łóżeczku przerzuca sie z plecków na boczek potem znow na plecki i na drugi boczek ::)

Dziewczyny co ztym odwracaniem glowki?moja mala jak ja trzymam w pionie to przewaznie w prawo odwrraca glowke. Wiec to jestzle??????co to za rehabilitcjaej o wezcie az sie przestraszylam.

A co z przewracaniem sie?moja przewraca sie z boku na plecy, ale nic wiecej tzn ze cos nie jest tak jak tzreba?

A jesli chodzi o sminaie sie w glos to tez juz to robi, i jeszcze przez sen w glos sie smieje, to tez jest super mowie Wam i tak fajnie gaworzy, mowi uuu, eee, aaa itp itd ;D

I jeszcze com mnie martwi, mowi sie ze bovasy w tym wieku zauwazaja swoje raczki, ok Hafsa wklada raczki do buzi, przeciera nimi oczka , albo drapie sie-znow ma wysypke-ale ich nie oglada. to zle, czy po prostu czasem dzoeci ogladaja a czasem nie?

reklama
Tamarunia - jeżeli dziecko stale odwrac główkę w jedną stronę to powoduje złe napięcie mięśni - po jednej stronie za mocno a po drugiej za słabo, spłaszczenie główki ze strony preferowanej - ale nie jest to poważne - ważne żeby dziecko równomiernie odwracało główkę. Jak nie chce samo - to trzeba je do tego zmuszać. ;D ;D ;D

Do góry