reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Osiągnięcia rozwojowe naszych bobasków :)

Abryz:)))) Toola Moja też na spacerze potrafi wytrzymać 4 godziny bez jedzenia- lubi jeździć wózkiem:) A rytm drzemek ma taki: od 9do10 rano- godzinka i potem od 13do16około 3godz. lub trochę dłużej. Potem o 19-20 już śpi na noc- budzi sie około 4 na papu i potem o7 już na dobre.

reklama
Tylko, że od tej dłuższej drzemki do nocnego snu już zazwyczaj jest marudna. Rozwesela sie tylko na czas kąpieli, basenu lub spaceru, ale ogólnie nie narzekam:)

Moj dzis zaliczył długą drzemke w ciagu dnia...ale zadko mu sie to zdaza. Bylismy w jednym z parkow koło nas i cały czas spał, tam jest taka knajpka z parasolkami...weszlismy tam mąz na piwko a ja przekąske no i tam tez cały czas spał wrocilismy do domu spał...Maz wstawiał szybe w oknie nową i stukał a ten dalej spał...i tak w sumie chyba ponad 3 h :)

Olaf tez w dzien tak po pol godzinki, czasem dluzej, a na spacerze dlugo wytrzymuje :)
za to dzisiaj mielismy mnostwo osiagniec ;)
tzn:
1.Olaf pierwszy raz obrocil sie z plecow na brzuch i sam poradzil sobie z wyciagnieciem lapki spod siebie :))))))) Potem robil to juz bez przerwy!
2.Nauczyl sie chwytac za swoje stopy :) i bardzo mu sie spodobalo
nogi3.jpg

bez gatkow wychodzi lepiej, ale nie wiem czy chce siusiaka na widok publiczny wystawiac
Poza tym calkiem sam bierze sobie opodal lezace zabawki :)))
obrocil sie raz z brzucha na plecy no i "raczkuje" tak jak Judi :) czyli zadziera pupe w gore i probuje na kolanka sie wspiac i przemieszcza jak zabka :)
mama w siodmym niebie :)

no osiagnieciem mojego malego z dnia dzisiejszego to rowniez lapanie sie za stopy i nawet kilka razy wsadzil ja sobie do buzi :)

Agusia no własnie moj tez tak krotko zazwyczaj spi w dzien a od wielkiego dzwonu mu sie zdazy tak długo spac...wtedy jestem w szoku i zaraz sprawdzam czy nie ma goraczki itd...;) Moj tez jakis czas juz łapie sie za stopy ale do buzi jeszcze sobie nie wkładał hehe...Agata fajna fotka:)

reklama
poczekaj,poczekaj..szybko minie,a bedziesz chciala zeby Judi znow była taka mała..a poza tym to szybciutko stoi i siedzi.. silna dziewucha:)pozdrawiam wszystkich:)

Do góry