reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Osiągnięcia rozwojowe naszych bobasków :)

też tak myślę, moja ostatnio też nowości żadnych nie robi...śpiewa tylko do zabawek ;-) tak po prostu przeciąga samogłoski, śmiesznie, a głośno czasami

reklama
Jak pisałam w środę Ania pierwszy raz obróciła się z brzuszka na plecki.
W czwartek po długim czasie jak już się wkurzyła i zaczęła płakać to też sie obróciła. Natomiast od wczoraj robi to juz na spokojnie, zupełnie świadomie. No a dzisiaj to jak tylko sie ją położy na macie to ledwo wstanę a ona już na pleckach! Wszyscy mają uciechę! Nieźle było tylko rano - trwałao to 0,5h zanim sobie przypomniała jak to wczoraj robiła.:-)

Nie przejmujcie sie dziewczyny moja Ania też miała dłuższy przestój i nagle się odblokowała 3 dni temu.
Aha! Od trzech dni jak się do niej nie mówi przez dłuższą chwilę to zaczyna głośno piszczeć (nie płakać). To aż boli!;-)

mój prowadzi śmieszne rozmowy w stylu "a ku a ku a ku"
i straszy nas ;) takimi gardłowymi dzwiękami
śmiesznie to wygląda
i wkłada mój malec do swoich ust i gryzie go

moja mnie tak straszła jakieś 3 tygodnie temu ale przestała teraz, generalnie raczej mało głuzy. Pewnie udoskonała chwyty. A jak sie złości jak czegos nie moze złapać!!!!:-D :-D

Moja tez wlasnie ostatnio miala taki przestoj Maxin - nie martw sie, a potem nagle zaczela swobodnie sie obracac, mowic konkretne sylaby i stac za raczki. Wsio w ciagu jakichs 4-5 dni.

Julcia juz 3 tydzien wstaje na nozki..a od paru dni zaczela sie przemieszczac i wchodzi sama na kanape..Teraz dopiero musze byc ostrozna:)jak Blam Malutka to tak bardzo pragnelam zeby juz w koncu raczkowala,sama siedziala..i mowila "mama"a teraz...uff..jest wszedzie!!w kontaktach,w rogach u stolu i tam gdzie najbardziej jej nie wolno!!jak chce ja wziasc z tego niebezpiecznego dla nie miejsca to kurcze krzyczy na mnie,puje i mowi=>"nie!!"po paru godzinach jestem padnieta.a po poludniu szkoła..:/a jeszcze w ogole nie chce siedziec w lozeczku.Od kiedy wzielam ja do siebie do lozka,znienawidzila swoje lozeczko.Tak jakbym kladla ja tam za kare.Niewiem co mam robic.Sama ja do tego przyzwyczailam..teraz nawet nie chce tam 5 min.posiedziec..musze ja brac ze soba nawe jesli chce isc do toalety..buzka dla was i waszych skarbow:)

No to niezle biała :) To sie dopiero zacznie...:)
A moj co jakies pare dni cwiczy sobie inne odgłosy. Wczesniej gotował sobie w gardełku takie rrrrrr, ghrrrrr.... A teraz cały czasr nadyma poliki i tak smiesznie pierdzi buzką az pluje na wszystkie strony. Dzis rano jak go wziełam do siebie do łozka to mnie tak opluł ze zaniosłam go do wozka i tam wreszcie usnał. Wiecie co moj nie umie spac w duzym łozku...zawsze spi w łozeczku a wdzien w wozku sobie drzenie :)

ulubione slowo mojego malego to ostatnio "NIE", ale na serio tak to brzmi, nie podobnie tylko dokladnie ciagle gada "nie" :)

reklama
no to dla nas osiagnieciem sa spacerki gdzie Judi coraz ladniejs ie zachowuje! ale ma super towarzystwo do spacerkow :)
Coraz lepiejs iedzi bez podtrzymywania i potrafi juz bawic sie wtedy jedna raczka a druga dalej trzymac przed soba:) pieknie stoi trzymana tylko za raczki i nawet jakies kroczki stawia :)
Strasznie sie rozgadala ale inaczej...widac jak cwiczy glos itd :)
czesciejs ie smieje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ale jestem szczesliwa! ale do waszych dzieci jej sporo brakuje!

Do góry