reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Osiągnięcia rozwojowe naszych bobasków :)

no to mój ostatnio trzymał kwiatuszka tiny love i zezował do niego hihihi
gada do gwiazdek kolorowych z przyrzadu gimnastycznego
przewraca sie z brzuszka na plecki
robi bańki ze sliny
gaworzy z trzy tygodnie
zwraca uwage na rózne osoby i wodzi za nimi wzrokiem i nie boi sie obcych
coraz silniej trzyma główke w pionie

reklama
co do lezenia na boczku to moj sie sam kladzie ja go z powrotem na plecki a on swoje na boczek i cio ja mam zrobic i jeszcze glowke tak odchyla od tylu

Bartus juz cmoka swoje raczki, do tego nauczyl sie pluć i pokazywac jezyk :D
na brzuszku uwilebia lezec a teraz jeszcze kladziemy go na walku i dopiero mu sie podoba bo jest tak wysoko
a najwieksze osiagniecie mojego synka to wrescie zaczal wyciagac raczki do zabawek, jeszcze nie lapie ale juz je dotyka i bije oczywiscie

wszystkie maluszki mają super osiągnięcia :)

Weronika nie lubi leżeć na boczku, w 1 miesiącu spała tylko na boczku a teraz na pleckach... i nie obraca się jeszcze sama
oczywiście nóżkami fika wysoko, najlepiej podczas przeiwjania ;)
a jak w nocy ssie swój kciuk to cały dom budzi, tak głośno :laugh:

co do pieluchowania - nam też lekarka kazała pieluchować szeroko przez 3 miesiące, to chyba rzeczywiście środek zapobiegawczy, żeby "staw słyżył następne sto lat", tak powiedziała ;)

gluszek ,keat,kasiaczek,ola-o gratuluje wszytkich postepow,milo patrzec na ich rozwuj,widac,ze w bardzo podobny sposub sie ucza nowych sztuczek ;D ;D ;D

Moja w niedziele pierwszy raz obrocila sie z brzuszka na plecki :) oczywiscie musiala sobie troszke pomoc i wesprzec nogi na macie ale wazne ze juz 1 raz zaliczony hihi:)

Ola z tym kciukiem to tak jest chyba:):)nasza tez jak zacznie ssac odrazu slychac:)

Dziś "przesiedliśmy" Antosia do spacerówki - oczywiście w wersji na płaski i pół płask. Bo nie sposób jeżdzić z nim w gondoli. Dzwiga sie na łokciach, chce oglądać drzewa i nie ma mowy...
Wycie bylo ostatnio strasze na spacerze. A dziś w spacerówce buzia uśmiana od ucha do ucha....

Troche wczesnie, ale co zrobić - ehhh bo mnie zmusiły ;D :laugh:

Lilith, gratulacje!
Moja ostatnio pierwszy raz bawila sie swoimi raczkami i teraz caly czas to powtarza, podnosi sie ciagle do siedzenia, bardzo pewnie trzyma juz glowke w pionie, non stop gaworzy i smieje sie na glos - strasznie sie przez ostatni tydzien zmienila i nauczyla duzo rzeczy.

reklama
a+ T pieknie sie Ala rozwija :)
Moja tez sie juz nie mieści i tez dlatego jeździ juz w spacerówce :)

Do góry