reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Osiągnięcia rozwojowe naszych bobasków :)

reklama
moja Weronika język pokazuje od dawna i dość często :p
a smoczka bardzo lubi - uspokaja się nim, bawi, wypluwa i wciąga, tak śmiesznie przy tym mlaska - ale gdy chce żeby do niej przyjść, to ssie i pluje daleko, i oczywiście popłakuje żeby jej go podać, taka spryciula ;)

hihi, super te nasze maluchy :)
Mojej sie spodobalo ostatnio siadanie. Podciaga sie za raczki. Jak ja na lezaczku na polezaco poloze to kombinuje jak sie podniesc i miesniami brzuszka i pleckow prawie jej sie udaje. Jak sie ja zlapie za raczki albo ramionka to od razu buch do siedzenia i trzyma sie w pionie przy siedzeniu super. Wczoraj pierwszy raz tez sprobowalam ja posadzic w fotelu i siedziala bez problemu - w szoku bylam :) Ale np. nie chce lezec na boczku - nie wygodnie jej i nie wie o co chodzi w takiej pozycji dlatego sie denerwuje albo od razu ląduje na pleckach - macie jakis pomysl, zeby np cwiczyc takie lezenie na boczku?

wiesz wydaje mi sie,ze ona sam w kocnu zalapie o co chodzi,moja ktorgos dnia poprostu sie odwrocila i uwleibia tak lezecz i tak tez w nocy zasypia

a+t+? no to super :) silna z niej dziewczynka :) Na boczku pewnie jej nie odpowiada. Każde dziecko ma swoje upodobania. Moja np. bardzo lubi na boczku.
A dzisiaj pierwszy raz się obróciła z plecków na brzuszek :) :) :)

Trin gratuluje!
Agusiaaa ja uwielbiam jak moja sie tak podciaga i odpycha:0robi to juz od jakis 2-3 tyg:)chyba przy pani doktor pierwszy raz:)ale teraz mam z tym problem bo probuuje siadac wszedzie nawet w foczce w wanience:) ale smiechu przy tym mnostwo:)A+T ja moja sadzam oparta o poduszke i widac wtedy kiedy cwiczy miesnie...bo jak objezdza to znaczy ze miednicy nie zaciska:)

chodzi mi o to ze wtedy nie mapina tamtych miesni i miesni nog...wiesz tak wiotczeje i nie potrafi usiedziec i zaczyna zjezdzac do pozycji pol lezacej! no ale jak chce to potrafi.ogolnie uwliebia siedziec oparta lub na kolanach naszych jak sie jej brzuszek trzyma:)wtedy tez moze fajnie obserwowac obraca sie na boki i wszystko widzi:)no i podoba mi sie w tym tez to ze ciagle sie odpycha i siedzi prosto tylko trzeba uwazac by nie poleciala do przodu jak zabardzo sie wygina:)

A+T wez swoja pod pachy tez i postaw (napewno pieknie sie trzyma prosto) i powinna zaczac sie odpychac nozkami , wiesz tak podskakiwac (nie chodzi o ten odruch chodzenia tylko o podskoki).
A pow jak ja posadzilas to pupka sie nie podnosila?bo moj paskudnik najbardziej mnie dobija tym na przewijaku...co podloze pieluche to ta chyc do gory pupa i pieluchy niema:p robi takie niby mostki:)

reklama
lilith Ania też robi takie mostki :) Skacze jak żaba na tym przewijaku. Teraz to te nasze pociechy takie ruchliwe się zrobiły, że trzeba naprawdę uważać, bo to jest moment nieuwagi i może być problem...

Do góry