reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Osiągnięcia rozwojowe naszych bobasków :)

witaj Lilith :D :D - fajnie ze jesteś
maxin - super zdjęcia
a mój dopiero teraz polubił matę i lubi sobie na niej leżeć ( ale tylko chwilkę ;D ;D ;D)

reklama
No to teraz ja się pochwalę. Wczoraj Ania pierwszy raz trzymała grzechotkę w obu rączkach i wkładała ją do buzi. Po kąpieli jak ją dałam na brzuszek to pięknie trzymała główkę, tak wysoko i bardzo długo :) Poza tym ostatnio lubi spać na boczku i nie potrafi inaczej zasnąć.

A oto osiągnięcia MIrka:
mój już od kilku dni sam bierze ode mnie grzechotkę - ja mu ją pokazuję a on wyciąga rączką i ją łapie.
JAk leży na brzuszku to opiera się na przedramionach i łokciach - i tak może sobie długo poleżeć.
JAk jest w pozycji półleżącej to potrafi się sam podciągnąć do siedzenia i tak chwilkę potrafi sam posiedzieć w pionie ( czasami sie tylko kiwa - jak wańka wstańka - ta zabawka ;D)
uwielbia jeść leki z łżeczki -a więc jak by dostał coś innego - np soczek to jeszcze chętniej by zjadł

I ja gratuluje osiagniec!!
Moja Judytka niestety juz od tygodnia zada spania na boku...nie chce inaczej...tylko problem polega na tym ze ona sie obraca utula i chce by ja poobkladac ze wszystkich stron tak ciasto roznymi koldrami rozkami itd...strasznie to jest meczace...
Co do baniek ze sliny to moja robi to juz dosc dlugi czas i na poczatku to bylo przy tym duzo smiechu!!! a teraz z czasem to slini sie okrutnie!Wogole dla nas - Mam to niesamowite jest wszystko co robia nasze dzieci i czym nas zaskakuja:)

Musze wam pow ze ja sie troche martwie...bo faktycznie Judytka bardzo szybko dorasta i jak na swoj wiek robi niesamowite rzeczy...np z jakies 2-3 tyg tem,u zaczela zwracac uwage na nogi itd...ale na rece nie chce:( tzn wyglada na to ze nad nimi panuje bo i oczka przeciera jak jest spiaca i umie sama chycic zabawke i ciagnac wkladac do buzi przyciagac sobie itd...ale na raczki zadko co patrzy...no a oczywiscie ja jak zwykle panikuje hihi :):)

Aha najsmieszniejsze jest to jak jest na brzuszku to ciagle wedruje pupa i raczkami i wyglada to jakby plywala:)tak samo jak sie ja przewija to pupe podnosi baardzo wysoko i ciagle wtedy zsuwa pieluszki:) Do tego krzyczy w nieboglosy!!!piszczy tez niesamowicie!

wlasnie sobie przypomnialam....Judytka dokladnie tydzien temu pierwszy raz wlozyla do buzi kciuka:):) widok cudowny!!!!!:) a mlaska przytym uroczo!

reklama
Do góry