reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Osiągnięcia rozwojowe naszych bobasków :)

ej, dziewczyny, po co te szczegóły. Dla mnie osiągnięciem jest jak mała przez pół drogi idzie tyłem, albo ćwiczy chodzenie palce-pięta. O żadnych przewrotach, staniu na głowie nie ma mowy, chociaż tez jest bardzo zwinna, ale ja umarłabym na zawał, że dziecko może mi się połamać:-D. Nie o to chyba chodzi, żeby doszukiwac się podobieństw. Ja cały czas się z tego leczę i nic mi w tym tak nie pamaga jak to forum. Po prostu cieszę się osiągnieciami wszystkich Waszych maluszków.

reklama
Pola nie umie robic przewrotów, chodzić na piętach też nie, ani innych akrobacji ni cholery. Jest raczej małą kluseczką, która jeszcze całkiem dobrze nie potrafi schodzić ze schodów. Ale cudnie skacze, tańczy kręcąc przy tym pupcią i jestem z niej dumna.

Ja nie wiem co teraz moglabym juz napisac jako osiagniecie...jesli chodzi o sprawnosc fizyczna jest doskonala , manualna rowniez , lapie wszystko ekspresowo , i codziennie uczy sie mniej wiecej jednego do 2 slowek. moze dla nas takim dosc sporym osiagnieciem jest to ze potrafi sie zupelnie samodzielnie ubrac i rozebrac-koszulka , bluzka , majtki , leginsy , spodnie lub rajty.robi to od jakiegos miesiaca.
niepotrafie teraz juz mowic o to jest nowe osiagniecie bo traktuje to jako naturalny rozwoj i wszystko co zrobi nowe przepelnia nas duma...ale poprostu nie wiem czy sa to az tak wazne rzeczy jak to gdy np zaczela chodzic.....
mam nadzieje ze rozumiecie o co mi chodzi , bo wytlumaczylam to fatalnie:(

Lilith ja zrozumialam :)))
Nowym osiągnięciem Amelki jest zawstydzanie się :)))) Jak ktoś w parku do niej coś powie to stoi jak słup soli i patrzy sobie na czubki butów :))) . Nie pozwoli dzieciom bawić się jej zabawkami ale za to na takim zamkniętym palcu zabaw potrfi zrzucić inne dziecko np z samochodziku i sobie je wziąść :p .
A tak wogóle to macie w mieście takie zimowe placy zabaw ??? My na początku myśleliśmy, ze Amelka będzie bawic się tylko z nami, ale gdzie tam ... mama i tata mogą nie istnieć :))) szaleje wtedy w basenie z piłkami, rysuje, buduje i wogóle bawi się z innymi dziećmi :)) Zawsze znajdzie się jakaś dorosła 7 -letnia opiekunka która koniecznie chce się zajmować malym dzieckiem a ja mogę sobie odpoczywać.

Mamy Ewe, ale chodzi ci o te platne np. El doroado. ??? My właśnie z niego wróciłyśmy, Pola tak szalała, że w drodze powrotnej , na huśtawce zasnęła i teraz śpi. A ja nie wiem co robić, bo jest po 6. Kłaść juz ją na noc. Czy poczekać aż się obudzi, ale wtedy co???? o której pójdzie spać. Normalnie jestem w szoku, bo pierwszy raz mi się to zdarzyło, żeby mi dziecko na huśtawce zasnęło!!!!:szok: i to o tej godzinie- ni w pięć ni w dziesięć.

mój Mirek nie jest aż taki zdolny :-D
ale za to potrafi poprawnie wykonać wszystkie ćwiczenia na klatkę szewską ( tj. wzmacniające mięśnie klatki piersiowej, pleców i brzucha)

Alek ostatnio tzn. jakis czas temu nauczył sie sam wchodzic po schodach na góre, trzymając się ściany. I czesto zanim ja złoże wózek na dole to on juz na jedne schody sam włazi a ja mam serce na ramieniu:zawstydzona/y: Coraz lepiej mu idzie skakanie, tance z powtarzaniem ruchów itd. Ale jego ulubionym i denerwujacym mnie zajeciem jest zdejmowanie skarpet albo zakładanie butów i chodzenie w nich po domu. Qrde albo w na bosaka albo w butach:rofl2: kupiłam mu takie butko kapcie, moze to przejdzie?

reklama
a ja się chciałam pochwalić :zawstydzona/y: że Weronika pięknie układa puzzle - mam takie książeczki - puzzle, są 3 obrazki po 9 elementów (nie ma wzoru, jak się rozwali trzeba samemu dopasować) i ona nawet jak wszystkie na raz rozrzuci to ładnie poukłada :tak: oprócz tego układa też klocki z obrazkami - też 9 elementów, ale tutaj już ma wzór
jestem dumna, bo długo nic nie układała a teraz pięknie jej to wychodzi :-)

Do góry