reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Osiągnięcia rozwojowe naszych bobasków :)

Fajnie też widać postępy dziecka - na poczatku coś tam przyklei lae nie wie gdzie, potem już wynajduje miejsca, obraca żeby było równo przyklejone, no a na końcu już potrafi też rozwiązać jakieś dodatkowe zadania.... Rewelacja :-)

reklama
Maxin pierwszy raz siedze z nią i jej pomagam ale ona się tylko złości i mówi "mamo sio". Ale miała dluuugi przestój z puzzlami. Wcale ich nie chciała układać parę miesiecy i skończyła na 12 elementowych a w sierpniu kupiłam jej 16 elementowe i pokochała je na nowo a teraz kupiłam 24 i 30 i normalnie sama się zdziwiłam że tak zasuwa. Do tej pory były klocki ukochane. Buduje z nich super budowle.
Co do naklejek to moja najbardziej je lubi przyklejac na swoim ciele... wiec u nas chyba też te ksiązeczki jeszcze odpadają hihi. Ale za to rysuje już bazgroły i mówi to jest drzewo a to piesek (chmmm w bardzo bardzo abstrakcyjnym wydaniu), na razie tylko kółko wygląda jak kółko i próbuje trójkąt.
Próbuje ją uczyć literek ale widze że to za wczesnie jednak.

u nas z puzlami to nie ma euforii, potrafi ułożyć z 4 zwiarzątka(nie mam pojęcia ile tam jest elementów). Ksiązeczki z naklejkami, owszem chętnie, naklejkę wie gdzie nakleić, próbuje, ale jak dokładnie nie trafi w miejsce to próbuje ją przekleić jeszcze raz no i wtedy pojawia się problem, bo to jednorazowe kleje raczej:-D. Za to pięknie potrafi liczyć do 10, zna wierszyk o kotku na pamieć, oraz wiersz Na tapczanie siedzi leń. Ostatnio jesteśmy na etapie śpiewania piosenek. No i potrafi wymienić podstawowe kolory oraz nazwać 10 modeli smaochodzików(resorki).

Weronika zna też podstawowe kolory - i zawsze mówi z zachwytem "żółowy, mój ulubiony" (różowy czyli) ;-) jak koloruje obrazki, to cały świat jest jak przez różowe okulary, prawie wszystko rysuje na różowo :-) także potrafi policzyć do 10, chociaż czasem umyka jej 3
najbardziej mi się podoba, jak wieczorem śpiewam jej kołysankę, a ona mi wtóruje po cichutku :-)

moja na dobranoc sama sobie "czyta" baje o zielonym kapturku(zielant to na złosc mamie) kolorów rozróznia sporo bo spacerując z niania jak mijaja je samochody to musowo musi byc okresliny kolor auta i marka hehe lepsza jest niz ja w te klocki(ale to niani konik-marki aut)

u nas kazdy wieczor jest tak samo,kapiel,mleko do lozka i mama(tylko mama),czyta bajke.Ostatnio zaczelam jej czytac Hobbita:-D bo juz wszystkie baje znam na pamiec:-p
co do tv oglada rano bajki przez wyjsciem do pracy na kanale dla dzieci, lubi shrek, lazy town,nodiego,tinkabele,mr tomble,(cos podobny programy to pana tik taka)usiedzi nawet z 30min.

ostatnio zapisalam ja na balet,ktory bardzo sie jej podoba:tak:

reklama
Do góry