reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Osiągnięcia rozwojowe naszych bobasków :)

Ola, moja Krysia tez wielu rzeczy nie potrafi, ale to jest watek do pozytywnych rzeczy i zawsze staram sie jej mocne strony opisac
Krysia nie potrafi:
zawolac A-A na czas :zawstydzona/y: (dzis caly dzien bylysmy u kolezanki i 3 razy walnela kupe i ani razu nie powiedziala nawet PO :-( :baffled:)
pic przez slomke nie zrobiwszy balaganu :no:
na widelec mowi TALERZ i nie da sobie wytlumaczyc
hustac sie na hustawce, po 3 sekundach chce zejsc :eek:
'papa' powie zawsze z minutowym opoznieniem, jak juz gosc dawno nie slyszy i wiele wiele innych rzeczy ktorymi sie nie przejmuje
takze pisz to co umie!!
a co do kolorowanek to ja sie ciesze z najmniejszej bazgrolki hihi :sorry: nawet jesli objektywnie to tylko bazgrolki, dla mnie to jest pokolorowane i juz

reklama
Toola zgadzam się z Tobą.
Kasiak I BAAAARDZO CI DZIęKUJę ZA TEN LINK!!!
Przyda mi się do pracy. Dla Ani mam dużo kolorowanek - albo jej kseruję z książeczek, albo drukuję z netu. Ale na tej stronce znalazłam parę obrazków, króre BARDZO mi się przydają :-):-):-) (3 z nich - super, ale niestety ZA PóźNO!) :no:

No to się pochwalę, że Pola tydzień temu dostała puzzle konturowe i dwa opakowania takich drewnianych. I układa już swobodnie wszystkie!!! Bardzo się cieszę, że w tydzień się tego nauczyła, bo to pierwszy jej kontakt z puzzlami. Jutro idę kupić następne. A nie dodałam, że bardzo to lubi! Rysować też uwielbia, kolorowani jej kupuję, a ona po nich po swojemu bazgra! Najważniejsze, że potrafi dobrze trzymać kredki i ładnie bazgra po kartce, jeszcze przyjdzie czas na precyzję. Teraz to wolna amerykanka:-D

Z innych osiągnieć to Naprawdę dużo śpiewa. Zna słowa i sama sobie podśpiewuje. Ostatnio wyleciała sama ze "Sto lat"- nie mam pojęcia skąd to zna, bo nikt z rodziny jej nie uczył- gdzieś musiała podłapać.
Ulubione piosenki Poli:
My jesteśmy krasnoludki
Domowe przedszkole
Na bębenku marsza gram
Lulajże Jezuniu
Halo Dziadku
Piraci\
Tycia
Stary niedźwiedź mocno spi
Kółko graniaste
Sto ,lat
Jedzie pociąg z daleka

i jeszce jakieś inne , ale już nie pamiętam:-p

Ogromne gratulacje dla Poli i jej Rodziców:tak:
Te nasze dzieciaczki codziennie robią ogromne postępy i nie wiem czy u Was też tak jest ale w jeden dzień Julia nie kuma nic w inny załapuje w mig kilka trudnych rzeczy na raz

Kasiak I BAAAARDZO CI DZIęKUJę ZA TEN LINK!!!
:no:

Ależ proszę bardzo:-)

A naszym najwikszym osiagnieciem jest to ze od jakiegos miesiaca Julka juz wogulke nie uzywa pieluch w ciagu dnia. na poczatku zdarzalo jej sie popuscic kilka kropelek a teraz wogule nie popuszcza, zawsze wola na czas i wcale nie chce sobie dac zalozyc pieluszki. Musze sie niezle nakombinowac zeby zalozyc jej pieluszke jak gdzies wychodzimy albo na noc. W nocy zreszta budzi sie 1-2 razy bo chce siusiu i trzeba ją wysadzic na nocnik (co wcale nie jest przyjemne ale Julka chyba nas przyzwyczaja ze znow niedlugo bedziemy wstawac w nocy :p )

brawo dla Poli duzo piosenek zna

Julcia gratulacjie,sprawnie poszlo oduczanie.

A my wyslalismy smoczek do wrozki i od wczora nie spi z nim,pytala kilka razy o niego,ale bez placzu i scen,wiec bardzo sie ciesze i jestem z niej dumna.Tacie opowiadla ze nynek polecial papa do wrozki,hehe,myslalam,ze bedzie gorzej i nie zrozumiem.Tylko tyle gorzej bo w nocy budzila sie dwa razy,ale mam nadzieje z czasem zupelnie zapomni:-)

Mojego Kuby nikt nie pobije - jednym ruchem zrywa mi firanki w sypialni :angry::angry::angry:

Cieszę się, że zaczyna śpiewać. Na topie jest "Sto lat" i "Halo, dziadku". Wspina się dosłownie wszędzie. Wie lepiej od mojego męża, gdzie trzymam różne rzeczy. Zamiata (musiałam mu kupić małą szczotkę i szufelkę). Bardzo szybko potrafi rozregulować radio, telewizor oraz utworzyć różne nowe foldery w moim laptopie. Nieźle kojarzy i potrafi odblokować większość komórek. Z Jarka telefonu wysłał 16 różnych mmsów. Opiekunce ostatnio pokazał, gdzie mieszka jego ciocia. W dodatku zamierzał ją odwiedzić. Musiała się niania nieźle namęczyć, żeby go oderwać od drzwi wejściowych.
Jest bardzo kulturalny - Żegna się następującymi słowami: "Pa pa, sześć, bogiem, dzenia" :-D:-):-D

reklama
Kubełek jest superowy!!!!:-)
Wow Maxin podziwiam za próbę pożegnania ze smokiem. Mądra Natalinka. Ja na razie nawet nie próbuję, bo się boję kosmosu z zasypianiem. Nocnik i smok zostawiam sobie na wakacje, gdy będę miała dużo czasu dla Poli. Myślę, że wtedy odbędzie się to bez tak dużego stresu.

Do góry