reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Osiągnięcia rozwojowe naszych bobasków :)

A wiecie, że dzieci inteligencję dziedziczą po mamusiach (dlatego zrezygnowano z zamrażania spermy noblistów) :laugh2::laugh2::laugh2: Dlatego te nasze maluchy są taaakieee mądre :tak::tak::tak:

reklama
Gratulacje dla nowych osiągnięc:)))
Jestem pod wrażeniem. A jak Wy nauczyłyscie swoje pocieszy pokazywac ..gdzie jest oczko. nosek itd??? Bo ja nie wiem jak mlodego nauczyc, zeby on pokazal gdzie mamusia ma nosek to normalnie masakra:szok:

Amelka ostatnio nauczyła się:
pokazuje gdzie jest na obrazku: kotek, piesek
na człowieku i zabawkach : noc, oko, buzia, skarpetka
notorycznie ubiera moje ubrania , czasami nawet jej się to uda :)))))
nałogowo wywala wszystkie skarpety z szuflady taty :))))))
powtarza wyrazy ( oczywiście trochę po swojemu)
uwielbia jak się ją goni
chowa się i bawimy się w chowanego :))))) ( schowana wytrzymuje max 15 sek )
sama je z talerzyka , sztućcami bądź ręką ( ręką np. makaron z zupy)

nie potrafi chodzić :no::no::no:

acha jeszcze śpiewa jak jej zanucę jakąś piosenkę
przynosi niektóre rzeczy jak ją poproszę
robi kłopotki, kosi, tup tup tup , sroczkę
czesze siebie i mnie szczotką do włosów
ostatnio znalazła wykałaczkę do uszów i sama sobie czyściła ( na szczęście w porę to zauważyłam)
ostatnio posmarowała się sudocremem tzn buzie, tapetą, ubrania, dywan, pościel UWAGA bardzo ciężko to zmyć !!:cool2:
oczywiście jak coś chce to woła mama albo tata. Na każdego napotkanego faceta wołą tata :)))))) ostatnio nawet do księdza :))))))))
Jak ktoś przychodzi to od razu robi papaap

acha jeszcze śpiewa jak jej zanucę jakąś piosenkę
przynosi niektóre rzeczy jak ją poproszę
robi kłopotki, kosi, tup tup tup , sroczkę
czesze siebie i mnie szczotką do włosów
ostatnio znalazła wykałaczkę do uszów i sama sobie czyściła ( na szczęście w porę to zauważyłam)
ostatnio posmarowała się sudocremem tzn buzie, tapetą, ubrania, dywan, pościel UWAGA bardzo ciężko to zmyć !!:cool2:
oczywiście jak coś chce to woła mama albo tata. Na każdego napotkanego faceta wołą tata :)))))) ostatnio nawet do księdza :))))))))
Jak ktoś przychodzi to od razu robi papaap

Inka, ja mojej na lalce pokazywałam oko, nosek itp. Natomiast gdy Amelka sama dotyka oka lalki to jej powtarzam kilka razy OKO, OKO, OKO gdy zainteresowała się nosem to powtarzam NOSEK NOSEK NOSEK :))))))) i tak bez przerwy :)))))))))

tak jak czytam to widzę, że Macelinka ma podobne umiejetności jak Wasze dzieciaczki.Cieszę się bo bardzo duzo mówi, ja też jestem gaduła więc rośnie mi kumpela do dialogu.Umie pokazać pieska, kotka-potrafi naśladować te dzwieki np.miauu,chał-chał,brum-brum na samochody.Mama, tata woła juz od dawna a ja uwielbiam tego słuchać.A dzisiaj zaskoczyła mnie, zajmowała się swoją lalą tak jak młodszą siostrzyczką(której nie ma jeszcze)ale ukochała lalę,pokazała gdzie ma oczko, karmiła łyżeczką, dawała buzi, wsadziła do swojego wózeczka i ziuziała, a na końcu posadziła lalę na swoim nocniczku.Uśmiałam się do łez.:-)

reklama
Ale Amelka zdolniacha. A chodzeniem się nie przejmuj - zacznie chodzić jak będzie na to gotowa. Marysia nie pokazuje na obrazkach nic ani nie kuma sprawy z oczkiem i noskiem. No cóż - myśle że tez przyjdzie jej pora.... Teraz jestem spokojna bo duzo się ostanio nauczyła więc zaspokoiła moją matczyna dumę ;-) A Amlelka na prawd bardzo dużo umie, NO I MA WŁOSY a to już COS!!!

Do góry