reklama
dib2
Mama Sary - 06.12.2008r.
bez obaw nic się dzidziusiowi nie stanie. Na opryszczke dobry jest sudocrem. Kup go sobie, przyda się też dla dzidzi bo jest to krem też na odpażenia :-)
Kamylka
Entuzjast(k)a
Ja mialam pare razy w ciazy opryszczeke.Najwazniejsze,zeby nie przeniesc jej na narzady plciowe,takze zbrezne figielki poki co ida w odstawkeWiatam jestem w szóstym tygodniu ciąży moja rodość była ogromna do czasu pojawienia się okropnej opryszczki na ustach. Czy ktoś wie jakie ma to zagrożenie dla dzidziusia ? proszę o poradę co robić?
Kolezanka pisala o sudocremie,jest ok,ale pamietaj zeby nie wkladac pare razy palca do kremu,bo potem malenstwo zlapie wirusa.Polecam tez lykanie rutinoscorbinu
hmmm...no ja sie nie zgodze z przedmowczyniami...na Twoim miejscu jak najszybciej zglosilabym sie do lekarza,opryszczka to choroba wirusowa,leczenie sudokremem zwalcza obiaw czyli krostki a nie przyczyne...jesli dojdzie do zakazenia plodu moze nie byc ciekawie....
malinka009
Fanka BB :)
mialam opryszczke w ciazy chyba z 3 razy. Lekarz mi powiedzial ze jesli przed ciaza mialam cos takiego ( a mialam zawsze na zmiane pogody) to mam sie nie martwic. Opryszczka jest grozna dla dziecka jesli wystapila PIERWSZY raz w ciazy ( a nigdy wczesniej nie)
Ja się zgodzę z mamolą. Dokładnie - opryszczka to choroba wirusowa, ja nie wiedziałam, że ona taka groźna jest dla kobiet w ciąży i nie zgłaszam tego mojemu gin. Miałam w kazdym trymestrze po 1 raz opryszczkę wargową. Moja córcia urodziła się z wrodzonym zapaleniem płuc i słuch trzeba badać dwa razy jeśli ma się tą opryszczkę.
reklama