reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opiekunki

Osinka - pomysł z kamerą wcale nie jest głupi. Benita - takie proste modele malutkich kamerek wcale nie są drogie. Wystarczy, że będziesz miała kamerę tam, gdzie niania z dzieckiem będzie przebywać najczęściej.

reklama
My chyba bedziemy ostro namawiac tescia zeby na pare godzin zostawal i opiekowal sie Majka.Przynajmniej wiem ze krzywdy jej nie zrobi.Juz nawet tesciowa wydaje mi sie dobrym rozwiazaniem ;) ::) ::)

z tym teściem to nigdy nic nie wiadomo ;)
moi teście tak szaleją za Agatą, że aż przesadzają - teść chciał sadzać ją sobie na kolanach (a ona nie siedzi jeszcze i nie lubi takiej pozycji, wygina się)
najpierw mnie opierniczali, że za wcześnie Agacie dawałam słoiczki, a po chwili dawali jej do buzi do polizania i pogryzienia herbatnika ::)

a i teść pocałował Agatę w usteczka ze dwa razy, choć pali, za co była wielka awantura, tu mi teściowa przyznała rację i skończyły się "czułości", było całowanie w rączkę, nóżkę
musiałam miec oczy wokół głowy 8)

zapomniałam dodac, że jutro przychodzi Pani Basia na "zaznajamianie się" z Agatką

jak myslicie - 5 dni wystarczy Agatce?? niania będzie z nami w czwartek, piątek, potem od poniedziałku do środy już 8 godzin, w czwartek zostawiam już Agatkę pod jej opieką i idę do pracy

Myślę, że powinno wystarczyć, tylko dobrze byloby, żeby Pani Basia podczas pobytu jak najwięcej czasu spędzala z Agatą, tj, może żebyć Ty tylko "ukradkiem" asystowała :)

catherinka pisze:
Myślę, że powinno wystarczyć, tylko dobrze byloby, żeby Pani Basia podczas pobytu jak najwięcej czasu spędzala z Agatą, tj, może żebyć Ty tylko "ukradkiem" asystowała :)

dzisiaj niania tuliła Agatkę, usypiała ją, jeździła wózkiem, bawiła się, jutro myknę do sklepu na chwilkę
od poniedziałku niania będzie u mnie już od 7 rano

Maks zaznajamiał się z nianią 4 godziny a następnego dnia został już z nią sam tyle że przyszła moja mama na parę godzin - jak zawsze wszystko załatwiamy na ostatnią chwilę :)

Osinka - będzie dobrze! a jak będziesz miała okazję to przypatrz się niani z daleka , jak będzie myślała, że Cię nie ma

anian pisze:
Osinko, a ile płacisz??? Zastanawiam się jakie ceny są na Śląsku :)

500zł - niania będzie codziennie po 8 godzin
jak Agata będzie spać to niania deklaruje, że będzie gotować mi zupę, prasować (ekstra!!!!), myć okna itp., mówiłam jej, że mi na tym nie zależy, po prostu ma być z Agatą i już, ale u koleżanki robiła wszytskie powyżej wymienione czynności :p

reklama
Do góry