reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opiekunki

ja już niedługo będę musiała zostawić Igę z....tatusiem ;D a ona to chyba wyczuła bo o oile wcześniej tata był ulubionym kompanem do zabawy, to teraz dwa dni za koleją dziki wrzask-zero akceptacji :mad: mam nadzieję że jej przejdzie bo szkoda mi jednego i drugiego..

reklama
moja Agata w pełni zaakceptowała nianię, dzisiaj spała 4 godziny w jej objęciach, potem niania karmiła moją córeczkę - musiałam się schować do kuchni, jak mnie widziała, odpychała butelkę ;)
jestem trochę spokojniejsza...
jutro zostawię je same na dłużej, pojadę do pracy pogadać o tej przerwie na karmienie

A Martynką od lutego chyba zajmie się jednak babcia (teściowa)
Mieliśmy zatrudnić opiekunkę, ale teraz (tzn. po śmierci teścia)
musi mieć jakis cel w życiu, żeby się całkiem nie załamać.

mamaoli pisze:
mokkate to chyba najlepsze wyjście

Mam mieszane uczucia ... nasze spojrzenie na sprawy wychowania dzieci
w wielu dziedzinach bardzo się różnią...
Ale w końcu są sprawy ważniejsze....
A dla niej to na pewno najlepsze wyjście...

Mokkate, też uważam, że to dobra decyzja w tej sytuacji. I może akurat teściowa uda się przekonać do Twoich poglądów...?

wkurzyłam się wczoraj na nianię

niania wyszła na spacer z Agatą, ja po jakiejś pół godzinie wyszłam na balkon wieszać pranie, patrzę, a niania stoi pod blokiem i gada z jakąś kobietą, a gdzieś 4/5-letnie dziecko dotyka Agaty i bawi się jej zabawkami
dostałam szału ::)

zjechałam na dół i powiedziałam niani, że nie życzę sobie by moje dziecko dotykały obce osoby wrrrrr
dzisiaj jej to jeszcze raz przypomniałam, mam nadzieję, że będzie tego przestrzegać :mad:

Masz racje Osinko. Trzymaj sie twardo a niania na pewno sie dostosuje. Najlepiej byloby jakbys jeszcze ktoregos dnia zrobila jej niespodziewany nalot (albo ktos zaufany).

reklama
osinka pisze:
wkurzyłam się wczoraj na nianię

niania wyszła na spacer z Agatą, ja po jakiejś pół godzinie wyszłam na balkon wieszać pranie, patrzę, a niania stoi pod blokiem i gada z jakąś kobietą, a gdzieś 4/5-letnie dziecko dotyka Agaty i bawi się jej zabawkami
dostałam szału  ::)

zjechałam na dół i powiedziałam niani, że nie życzę sobie by moje dziecko dotykały obce osoby wrrrrr
dzisiaj jej to jeszcze raz przypomniałam, mam nadzieję,  że będzie tego przestrzegać :mad:
Osinko,a moze zastanow sie albo napisz sobie wszystko to czego nie chcialabys zeby opiekunka robile albo nie robila i w otkrytej rozmowie jej to powiedz.Mysle ze tak bedzie latwiej,bo ty bedziesz spokojniejsza ze przekazalas swoje wymagania,a ona tez bylaby spokojniejsza bo znalaby granice pzry ktorych musi sie trzymac.No i jakos nie czulaby sie co chwile krytykowana,a ze jest osoba starsza,to nie byloby dla niej zbyt przyjemne i mogloby reflektowac na wasze relacje i na jej z Agatka.No wiesz- poszukac sposob zeby wszyscy byli zadowoleni :)

Do góry