reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opiekunka/Zlobek/Przedszkole..???

No u nas ogromny postęp. ........Kapcie zostały na noc w przedszkolu :-D:-D:-D:-D:-D:-D ale ubranek na zmianę nie chce zostawić ;-)

W naszym pzedszkolu piżamka do leżakowania i szczotka i kubek, no i oczywiście nieszczęsne ubranka na zmianę.
A dzisiaj posłałam Kubę w białej bluzce a tu czytam na obiad barszcz czerwony :-D a dodatkowo pani woła do Kuby z wejścia że dziś malujemy farbami. Już go sobie wyobrażałam utaplanego od czubka głowy po koniuszki stóp. A tu zonk. Ani jedej plamki. Normalnie szacuneczek dla pań :-D:-D:-D

reklama
No faktycznie Sumka szacun dla Pań, a u nas ostatnie dni przed przedszkolem 31sierpnia mamy spotkanie z psychologiem w przedszkolu, nastepnego dnia zebranie rodziców:szok:, ciekawa jestem jaka bedzie reakcja Wojtka na to wszystko narazie jest chetny ale wszystko wyjdzie w praniu.

Sumka moze zakladali im cos do malowania...jak mloda maluje farbami to zakladaja im takie normalne t-shirty jak dla doroslego-dzieciaki jak w sukniach do kostek wygladaja :-)

no u Klaudii w zlobku to nie bylo takiego porzadku..tzn...byl porzadek w przedszkolu...ale jesli chodzi o ubranie...niby zakladali jej fartuszki itd...ale i tak gdzies rekawy w farbie, czesto na wlosach...na placu zabaw siadali w bloto...nie wiem czy to angielskie wychowanie...?:sorry2: czy pelen luz...ale po tyg. zakladalam Klaudii "ciuszki przedszkolne" czyli takie do zajechania:-D

Sandra przechodzi przez ostatni tydzień intensywne treningi ubierania ...:-D
Najgorzej wychodzi jej wkładanie majtek ... za małe dziurki :-D:-D:-D

Martusia umie ubrać się sama, ale jak chce :-D
A do przedszkola jak Rusałka zakładam ciuszki do zajechania :-) często wybrudzi się na placu zabaw, ale to chyba nieuniknione :-) za to nie zdarzyło się, żeby miała ubranie poplamione farbą czy jedzeniem.

Klaudia jest leniuszek - jak chce ubiera sie sama...ale zazwyczaj slysze, ze " nie moze":sorry2:"nie ma sily"...itd

a pytasz Syla o ogrod- to u nas no..moze poniekad dlatego, ze ciezko sie nie wybrudzic po deszczu, czy w czasie mrzawki:sorry2:wiec zazwyczaj czysta to Duska do domu nie wracala:-D...ale znosnie;-)

reklama
Ja już z założenia będę zakładać takie ubrania, których nie szkoda;-)
Miki potrafi ubrać się sam - oprócz butów - tu zawsze marudzi:sorry2:

Do góry