U nas powiedzieli, że w pierwszej grupie absolutnie żadnych szczoteczek do zębów - obowiązek mycia zostaje w domku rano i po przyjściu z przedszkola... A to dlatego, że trzylatki bardzo często mają jedną wspólną szczoteczkę - tzn. generalnie jest im wszystko jedno, co wkładają do pyska i czyje to jest....... Więc żeby nie było jakiejś skuchy, to w naszym przedszkolu mycie ząbków zaczynają u czterolatków
reklama
Kasia Kucińska
Majowa Czerwcówka '06 :)
U Martusi w żłobku szczoteczki były obowiązkowe, i Panie mówiły, że dzieci bardzo zwracały uwagę na to, która jest czyja- do tego stopnia, że duża część dzieci nie chciała myć ząbków twierdząc, że to nie ich szczoteczka, jeśli w żłobku miały inne szczoteczki niż w domu więc prosiły o dawanie identycznych szczoteczek jak dzieci mają w domu.
No widzicie, co przedszkole, to obyczaj ;-)
Wiem, że Mateusz bardzo pilnuje, że coś jest jego, albo nie jego. Myślę, że w jego przypadku szczoteczka nie byłaby problemem..... Ale raczej nie chciałabym, żeby inne dzieci też jej używały ;-) A to się podobno zdarzało. Sama nie wiem....
Wiem, że Mateusz bardzo pilnuje, że coś jest jego, albo nie jego. Myślę, że w jego przypadku szczoteczka nie byłaby problemem..... Ale raczej nie chciałabym, żeby inne dzieci też jej używały ;-) A to się podobno zdarzało. Sama nie wiem....
Klaudia albo tez nie podzielilaby sie,...albo -jak wyczailaby ladniejsza rozowa- to by sie chetnie zamienila ma niezla jazde na kolor rozowy!..
jak pytam - dalczego? ten kolor- to mi tlumaczy - dziewczynki lubia rozowy, a chlopcy niebieski- skad ten pomysl?...naprawde ja na niej lubie np. fiolet, zielen...rozne kolory...a ta jak wybiera to wszystko najlepiej rozowe!
jak pytam - dalczego? ten kolor- to mi tlumaczy - dziewczynki lubia rozowy, a chlopcy niebieski- skad ten pomysl?...naprawde ja na niej lubie np. fiolet, zielen...rozne kolory...a ta jak wybiera to wszystko najlepiej rozowe!
kakaw
Mama czerwcowa'06 Entuzjast(k)a
A Sandra uwielbia czerwony wszystko musi być czerwone w przeciwieństwie do Łukasza który chciał wszystko zielone i.... tak jak te kolory tak też różnią się ich charaktery Łukasz łagodny spokojny a Sandra ....wulkan energii pomysłów, temperamentu
Szczoteczke do zębów też ma czerwoną............ a propo to my do przedszkola też szczoteczke mamy zanieść i ...ciekawe czy będzie myć swoją
Szczoteczke do zębów też ma czerwoną............ a propo to my do przedszkola też szczoteczke mamy zanieść i ...ciekawe czy będzie myć swoją
reklama
patrycja24berlin
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
U nas mycie od poczatku bylo czyli od lat 2... i tak na zmiane...raz przedszkole funduje szczoteczki innym razem my... ogolnie oprocz ciuchow na zmiane nie trzeba bylo nic przynosic...no chyba ze dziecko w pampersy jeszcze robilo to sprzet do "obrabiania ogrodka" ;-)
Podziel się: