reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opiekunka/Zlobek/Przedszkole..???

Ell moja pediatra jak powiedziałam jej że wracam do pracy to sama kazała mi przychodzić jak tylko Kuba będzie mieć katarek. Powiedziała że do roku opieka mamy nieodzowna ;-)

reklama
2 dni to jest normalnie dodatkowy urlop, a ta opieka o której ja pisałam to jest inaczej L4 na dziecko ale mówią na to opieka, i tego przysługuje 60 dni kalendarzowych na rok i to płaci ZUS - tak jak nasze zwolnienia na siebie jak przekroczymy 30 dni w danym roku.

U nas wszelki złobek odpada..... Moja mama siedzi z mała (ja wróciłam na półetatu i jeszcze ciagnę go przez styczeń). Zostanie z mała do wrzesnia 2007 a potem musze znaleźć nianie bo jak małej nie przejdzie skaza, a jest tak silnym alergikiem że nie nastawiam się że jej to prędko przejdzie, to wszelkie placówki publiczne odpadają. Nie wiem też co będzie z przedszkolem. Pewnie póki skaza nie przejdzie to nie pójdzie.:sick: :sick: :sick:

mi teraz brakowało kilka dni urlopu do końca roku i musiałabym pójśc do pracy ale lekarz bez problemu mi dał zwolnienie właśnie na katarek ( taki na niby :-) ) więc sądze że tak będzie wszędzie, szczególnie że katarek u tak małego dziecka może być niebezpieczny

Oti idzie do żłobka od 8 stycznia, udało się kolejny tydzień skombinować:):-) ale te babcie i dziadkowie ją kochają:-D :-D :-D

daj znac Ell jak poslzo ze zlobkiem, a na ile godzin Oti bedzie zostawac w zlobku??
u nas temat niani powroci jakos pewnie w wakacje, bo od wrzesnia planuje isc do pracy, tylko ja jeszcze znalezc musze....

Aniu76 bedzie od 9 do 15.30, czasami krócej jak babcie albo dziadkowie będą mogli ją odebrać.

Otylka właśnie rozpoczęła swoją przygodę ze żłobkiem- mi jest ciężko- ale ona tak jakby nic sobie z tego nie robiła- uśmiechała się do nowych ciotek:tak: :tak: :tak: oj jak ja mam się skupić na pracy:no: , tylko ciągle zerkam na zegarek- napiszę wieczorem jak dała sobie radę.Ale mi smutno:baffled: :baffled:

reklama
Ell wszystko bedzie dobrze,a za kilka dni to bedzie dla Was "chleb powszedni"...No i pomysl ile niunia bedzie miala kolezanek i kumpli...Bedziecie mialy o czym "gadac" jak wrocicie do domu...Powodzenia....

Do góry