reklama
2 dni to jest normalnie dodatkowy urlop, a ta opieka o której ja pisałam to jest inaczej L4 na dziecko ale mówią na to opieka, i tego przysługuje 60 dni kalendarzowych na rok i to płaci ZUS - tak jak nasze zwolnienia na siebie jak przekroczymy 30 dni w danym roku.
U nas wszelki złobek odpada..... Moja mama siedzi z mała (ja wróciłam na półetatu i jeszcze ciagnę go przez styczeń). Zostanie z mała do wrzesnia 2007 a potem musze znaleźć nianie bo jak małej nie przejdzie skaza, a jest tak silnym alergikiem że nie nastawiam się że jej to prędko przejdzie, to wszelkie placówki publiczne odpadają. Nie wiem też co będzie z przedszkolem. Pewnie póki skaza nie przejdzie to nie pójdzie.:sick: :sick: :sick:
mi teraz brakowało kilka dni urlopu do końca roku i musiałabym pójśc do pracy ale lekarz bez problemu mi dał zwolnienie właśnie na katarek ( taki na niby :-) ) więc sądze że tak będzie wszędzie, szczególnie że katarek u tak małego dziecka może być niebezpieczny
daj znac Ell jak poslzo ze zlobkiem, a na ile godzin Oti bedzie zostawac w zlobku??
u nas temat niani powroci jakos pewnie w wakacje, bo od wrzesnia planuje isc do pracy, tylko ja jeszcze znalezc musze....
u nas temat niani powroci jakos pewnie w wakacje, bo od wrzesnia planuje isc do pracy, tylko ja jeszcze znalezc musze....
ell
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
Otylka właśnie rozpoczęła swoją przygodę ze żłobkiem- mi jest ciężko- ale ona tak jakby nic sobie z tego nie robiła- uśmiechała się do nowych ciotek oj jak ja mam się skupić na pracy , tylko ciągle zerkam na zegarek- napiszę wieczorem jak dała sobie radę.Ale mi smutno
reklama
patrycja24berlin
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
Ell wszystko bedzie dobrze,a za kilka dni to bedzie dla Was "chleb powszedni"...No i pomysl ile niunia bedzie miala kolezanek i kumpli...Bedziecie mialy o czym "gadac" jak wrocicie do domu...Powodzenia....
Podziel się: