reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opiekunka/Zlobek/Przedszkole..???

a dzisiaj sie jeszcze dowiedzialam ze mimo iz w dniu urodzenia dziecka mielismy dochod przewyzszajacy przyznanie zasilku rodzinnego to miesiac od dnia kiedy przejde na urlop wychowawczy to poza zasilkiem rodzinnym, dodatkiem z tyt. wychowawczego to jeszcze dostane ten 1000 becikowego ktorego nie dostalam jak sie urodzila mala bo to przysluguje przez rok od dnia urodzenia. teraz mam do niego prawo bo utrace dochod jak bede na wych. wiec dziewczyny ktore mialy za wysokie dochody w momencie urodzenia dziecka a wybieraja sie na wychowawczy przeliczcie sobie jeszcze raz to wszystko bo to niezla kasa! samego dodatku z tyt. wychowawczego jest 400 zl. do tego ten tysiac becikowego no i sam rodzinny...

reklama
marzena9 przeciez 1000 zł becikowego dostawało się niezaleznie od dochodu, nam nikt nie sprawdzał dochodu, składało się wniosek i tyle.

Marzena ma racje tym co mają niskie dochody przysługuje w większości województw dodatkowe 1000 zł, czyli razemz państwowym 2000

Martusia idzie do żłobka prawdopodobnie od 2 stycznia, może ciut później bo budynek jest w remoncie i mogą się troche opóźnić z oddaniem go. Ale mam stresa- już na zapas. Jutro jadę założyć Martulce kartę i dowiedzieć się dokładnie co i jak...

Kasiu Otylka też od 2 stycznia ruszy do żłobka, miejmy nadzieję, że nie będzie tak źle.

A ja szukam opiekunki od stycznia. Jakby któraś z warszawskich czerwcowych mamuś miała kogoś do polecenia, to dajcie proszę znać.

reklama
No i lipa- dziś się dowiedziałam, że pewnie dopiero od lutego idziemy do żłobka. Okazało się, że sanepid potrzebuje minimum 5 tygodni na odebranie budynku po remoncie- a remont kończą za jakiś tydzień-dwa. Babka mówiła, że dopiero wczoraj się dowiedziała, że to tak długo trwa... dziwne trochę, no ale skoro tak mówi...

Do góry