reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opiekunka/Zlobek/Przedszkole..???

reklama
i tak:

Otylka nieżle się trzyma, jest bardzo dzielna, podobno jak na pierwszy dzień to była rewelacyjnie pogodna. Odebrałam ją z zaskoczenia godzinę wcześniej ( nie mogłam wysiedzieć w pracy), a mała brykała w chodziku- latała pomiędzy dwoma kolegami, którzy już na nogach śmigali. Ale oczywiście jak tylko mnie zobaczyła to banan na twarzy i raczki do przodu i do mamy. Normalnie potem to już chciała tylko być na raczkach- cięzko było mi ją ubrać, bo jak ją chciałam połozyc to bek.. ale jakos udało nam się dotrzeć do domu. W każdym razie po małej nie widać jakoś, żeby działa się jej krzywda. Raczej popołudnie standardowe-ale ja jakoś humoru nie mam i chce mi się wyć- chociaż żle nie jest. Chyba muszę się wypłakać ..... To chyba przez te nastawienie ludzi do żłobka- bo jak ktoś sie mnie pyta, co z mala i mowię, ze jest w żłobku, albo mowiłam ze będzie, to wszysycy reagowali no cos Ty itd....i ogólnie czuję sie jak wyrodna mama.

Ell olej to.... czasami nie można inaczej. A żlobek żłobkowi nie równy !!!!!!!! Wsztstko zalezy od ludzi... Niestety żyjemy w takich realiach że nikt nam nie pomoże i do pracy trzeba wrócić aby było co do granka wrzucić..Trzymaj się, najważniejsze aby dziecko było szczęśliwe, bo jesli jest pogodne to wszystko gra
U mnie mąż spisjue się dzielnie, chociaz mały wstawia go na ciężką próbę. Wogóle nie chce spać w ciągu dnia, i tatuś chodzi niewyspany. ( mąż ma dodatkową prace od 2.rano do 6 i kładzie spać się z małym, a ja w tym tygodniu na ranną zmianę i my o 6,30) Zazwyczaj spał ok 10 - tej - 30 min do 1,5h i popołudniu tak samo - a tu nic z tego.. max 30 min. raz dziennie. Zresztą to samo w nocy. Dzisiaj na przykład od 4 do 6 nie spał tylko gada w łóżeczku do maskotki i kołderki itp. A ja nie wiem jak mam się szykowac fdp pracy.. :( Może to z tęsknoty nie śpi albo mu się wszystko poprzestawiało ? Nie wiem
ważne że w ciągu dnia uśmiechnięty
Jeszcze tylko 4 dni do końca tygodnia i znowu 2 dni z mały w domku KOCHAM BYĆ MAMĄ

ell, absolutnie nie rób sobie żadnych wyrzutów sumienia! Ja też chodziłam do żłobka, potem do przedszkola ;-)

Fusik, ja też liczę dni do weekendu:tak: :-)

reklama
oj dzieki dziewczyny za wsparcie i ja liczę dni do weekendu:-) :-) :-)

KasiuDe a nie wspominasz źle tego okresu?

Do góry