reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opiekunka/Zlobek/Przedszkole..???

Dziecko sześcioletnie odbywające roczne obowiązkowe przygotowanie przedszkolne 232
Dziecko matki lub ojca samotnie je wychowującego 232
Dziecko matki lub ojca, wobec którego orzeczono znaczny lub umiarkowany stopień niepełnosprawności, bądź całkowitą niezdolność do pracy oraz niezdolność do samodzielnej egzystencji na podstawie odrębnych przepisów 232
Dziecko umieszczone w rodzinie zastępczej 232
Dziecko pięcioletnie (w związku z planowanym obniżeniem wieku szkolnego) 116
Rodzeństwo dziecka kontynuującego edukacje przedszkolną w przedszkolu pierwszego wyboru 58
Dziecko obojga rodziców pracujących – z udokumentowanym zatrudnieniem 29
Dziecko z rodziny, w której znajduje się rodzeństwo z orzeczoną znaczną lub umiarkowaną niepełnosprawnością 6
Dziecko uczęszczające wcześniej do żłobka 5
Dziecko z domu dziecka, rodzinnego domu dziecka 3
Dziecko zmieniające placówkę z powodu zmiany miejsca zamieszkania 2
Rodzeństwo dziecka zmieniającego placówkę z powodu zmiany miejsca zamieszkania 1
Przedszkole najbliższe miejscu zamieszkania 7
Przedszkole najbliższe miejsca pracy jednego z rodziców 4

reklama
Gluszek co to za punktacja bo nie kumam? czy to ma znaczenie czy jestes samotnie wychowujaca,z konkubinem czy bez itp.jakies pieduty ze teoje dziecko sie dostenie do przedszkola czy nie?????

własnie za to są puntkty dokładnie Pati! Jak sobie zyjesz w konkubinacie to sie dostaniesz do przedszkola a jak nie to sie nie dostaniesz. Katolicki kraj...
Szkoda gadac. Licze teraz ze sie moze gdzies z list rezerwowych dostaniemy

zostaja mi tylko listy rezerwowe i liczenie ze moze jakis 6-latek sie równoczesnie zapisze do szkoły do zerówki i tam pójdzie

Głuszek, masakra jakaś... Miki będzie miał pewnie tyle samo punktów... Jeszcze chwilkę poczekam na wyniki.
Trzymam kciuki, żeby Marysia gdzies sie jednak dostała!

Głuszku bardzo m przykro. U nas sytuacja zapewne będzie taka sama. My mamy 29 punktów. A z tego co już wiem jest bardzo dużo matek samotnie wychowujących dzieci i szanse są w granicach zera.

Ostatnia edycja:
reklama
Przykro mi Gluszku, moze uda sie z listy rezerowych
a inne przedszkole wchodzi w gre?

My Matiego zapisalismy w koncu do prywatnego, jedno takie nam sie spodobalo juz bardzo dawno temu
zaczyna w polowie sierpnia - zajecia adaptacyjne, jescze nie wiem jak zaltwie w pracy, zeby nie brac uropu a przychodzic o 1..zobaczymy
a od wrzesnia juz bedzie przychodzil rano 7.30/8
a jecsez nie wiem o ktorej bedziemy odbierac, mysielimy nianie zostawic, bo ani ja ani maz nie moglibysmy byc na zwolnieniach w razie jakies choroby

Do góry